Miksi Huuhteluainetta Ei Ole Suotavaa Käyttää?

Miksi Huuhteluainetta Ei Ole Suotavaa Käyttää
Huuhteluaine voi sekä pidentää vaatteen käyttöikää että pilata sen. Pyykinpesussa käytettävä huuhteluaine on vaatteille kuin hoitoaine hiuksille. Aine pehmentää lopputulosta jättäen kankaan pehmeäksi ja hyväntuoksuiseksi vähentäen ryppyjä ja sähköisyyttä.

Ilta-Sanomien lukijoista alle 40 prosenttia käyttää pyykinpesussa huuhteluainetta. Vaikka huuhteluaineiden tarpeellisuutta on kyseenalaistettu, pyykinpesuun erikoistuneen tuotekehityskemisti Minna Salmelan mukaan on yhä tekstiilejä, joiden kanssa sitä kannattaa käyttää joka pesussa. Salmelan mukaan huuhteluaine voi pidentää tekstiilin käyttöikää ja on erityisen tärkeää muun muassa sähköistyville keinokuituja ja rypistyvää pellavaa pestäessä.

Kaikille tuotteille se ei kuitenkaan sovi ja voi pahimmassa tapauksessa jopa pilata vaatteen tai kankaan lisäten turhaa kemikaalien määrää pesurummussa. Toisinaan huuhteluaine voi myös ärsyttää ihoa. Ilta-Sanomat listasi tärkeimmät tekstiilit, joita pestessä ei missään nimessä tulisi käyttää huuhteluainetta.1.

Mikrokuitukankaat Muun muassa siivousvälineissä ja retkipyyhkeissä käytettävä nukkaantumaton mikrokuitukangas on tehokas sitomaan pölyä ja imemään kosteutta, mutta jos mikrokuitukankaan pesee huuhteluaineen kera, voi päätyä tuhoamaan nämä erinomaiset ominaisuudet.2. Urheiluvaatteet Yhä useammissa urheilu- ja ulkoiluvaatteissa on ominaisuus, joka kuljettaa hikeä kankaan läpi pois iholta ja pitää käyttäjänsä freesinä rankankin urheilusuorituksen aikana.

Jos näiden vaatekappaleiden pesussa käyttää huuhteluainetta, kankaan tehokkaat ominaisuudet ovat historiaa.3. Pyyhkeet Luit oikein. Moni uskoo, että juuri pyyhkeiden pesussa huuhteluaineen käyttö on enemmän kuin sallittua, koska kukapa ei haluaisi kuivata itseään pehmeään ja hyväntuoksuiseen kankaaseen.

 1. Amerikkalaislehti Good Housekeepingin mukaan huuhteluaineen käyttö kuitenkin heikentää pyyhkeiden kuivaustehoa, jonka takia sitä ei tulisi käyttää ainakaan joka pesussa.4.
 2. Vedenpitävät vaatteet Huuhteluaine pureutuu vettä hylkivien vaatteiden kuituihin ja pilaa niiden teknisen ominaisuuden.5.
 3. Vauvanvaatteet ja kestovaipat Vauvan pyykkiin suositellaan hellävaraisia, hajusteettomia pesuaineita ja ne kannattaa pestä ilman huuhteluainetta.

Hajusteet saattavat ärsyttää pienokaisen herkkää ihoa.6. Elastaania sisältävät vaatteet “Muista pestä nurin perin ja ilman huuhteluainetta”, myyjä muistuttaa farkkuostoksilla. Huuhteluaineen on todettu heikentävän vaatteiden joustavuutta, jonka saa aikaan tekstiilissä käytettävä elastaani.
Katso täydellinen vastaus

Miksi Urheiluvaatteisiin ei saa laittaa huuhteluainetta?

Huuhteluaine pilaa urheiluvaatteet – Jerkku muistuttaa, että vauvojen, lasten ja allergisen pyykille huuhteluainetta ei pitäisi käyttää ollenkaan. Se on haitallinen myös elastaania ja lycraa sisältäville tekstiileille, kuten alusvaatteille, uimapuvuille ja stretch-housuille.
Katso täydellinen vastaus

Onko huuhteluaine hyväksi?

Huuhteluaineen (kuten Comfort) käytöllä on monia etuja: se tuo pyykkiin ilmavuutta, raikkautta ja pehmeyttä sekä suojaa tekstiilin kuituja kulumiselta, auttaa pitämään tekstiilin värit kirkkaina ja estää likaa tarttumasta vaatteeseen käytön aikana. Huuhteluaine myös tekee vaatteet sileämmiksi, joten niitä ei ole pakko silittää myöhemmin.

 1. Aiken lisäksi saat pyykkiisi uskomattoman raikkaan tuoksun! Tähän artikkeliin on koottu tietoa huuhteluaineen käytöstä, mukaan lukien materiaaleista, joihin sitä voidaan käyttää ja joihin sitä ei voida käyttää, sekä neuvoja huuhteluainemerkintöjen lukemiseen.
 2. Voit käyttää huuhteluainetta myös kodin siivoukseen: pese ikkunat ja pyyhi puiset huonekalut huuhteluaineen ja veden seoksella, ja pyyhi lattiat huuhteluaineen ja tiskiaineen seoksella.

Näin saat kotiisi kiiltoa ja hyvää tuoksua!
Katso täydellinen vastaus

Mitä tapahtuu jos juo huuhteluainetta?

Huuhteluaineiden käyttö muuttuu ongelmalliseksi pitkällä aikavälillä, sillä myrkyt kertyvät hitaasti elimistöön pesemiesi vaatteiden välityksellä. Miksi Huuhteluainetta Ei Ole Suotavaa Käyttää Huuhteluaineet ovat suosittuja tuotteita, sillä ne tekevät pyykistä pehmeää ja raikkaan tuoksuista. Huuhteluaineita käytetään monissa kodeissa, ja niitä on helposti ja edullisesti saatavilla. Suurin osa kuluttajista ei kuitenkaan tiedä, että huuhteluaineet sisältävät runsaasti haitallisia kemikaaleja, jotka voivat olla terveydelle vaarallisia – tämä pitää paikkansa etenkin lasten kohdalla.

Markkinointikampanjat kertovat, että huuhteluaineet soveltuvat koko perheelle, mutta on tiettyjä asioita, joita mainoksissa ei mainita. Aivan kuten monet muutkin kodin puhdistustuotteet, myös huuhteluaineet sisältävät usein haitallisia kemikaaleja, joiden vaikutus ei välttämättä ole heti näkyvissä. Osa huuhteluaineista aiheuttaa hengitysteiden ongelmia ja iho-ongelmia, kuten ihottumaa tai kutinaa.

Huuhteluaineiden kemikaaleille voi myös tulla allergiseksi, jolloin vaarana on inhottava, voimakas reaktio. Yli puolet markkinoiden huuhteluaineista sisältää enemmän kuin kaksi haitallista kemikaalia, joiden tiedetään olevan terveydelle vaarallisia. Tässä artikkelissa tutustumme huuhteluaineiden koostumukseen ja niihin kemikaaleihin, jotka ovat ihmiselle vaarallisia.
Katso täydellinen vastaus

Mihin huuhteluaine ei sovi?

Väkiviinaetikka on luonnollinen huuhteluaine – Outi ei itsekään käyttänyt huuhteluainetta pitkään aikaan. Asiaan tapahtui muutos vuonna 2016, kun Outille selvisi erään blogipostauksen taustatyötä tehdessä, että ruokakaupoissa myytävää väkiviinaetikkaa voi käyttää huuhteluaineen tapaan.

Väkiviinaetikan käytöstä on tullut pyykinpesussa Outille pysyvä tapa. “Ostan aina ison tonkan ruokakaupasta ja laitan sitä lorauksen huuhteluainelokeroon. Märkänä pyykki haisee vielä miedosti etikkaiselta, mutta haju häviää, kun pyykki on kuivunut.” Väkiviinaetikan etuja ovat perinteisiin huuhteluaineisiin verrattuna paitsi kotimaisuus ja luonnonmukaisuus myös käytännön hyödyt: sen happamuus auttaa pitämään pyykinpesukoneen puhtaampana, eikä siinä ole yliannostelun vaaraa.

Väkiviinietikka sopii käytettäväksi myös elastaania sisältävien tekstiilien ja teknisten urheilutekstiilien kanssa. Kaikki materiaalit eivät kuitenkaan kestä väkiviinietikkaa. Itseannostelevissa pyykinpesukoneissa väkiviinaetikan käyttöä ei suositella, koska väkiviinaetikka ei sovi happamuutensa vuoksi seisotettavaksi pitkiä aikoja pesukoneen säiliössä.

 • Petrokemiallisesti eli maaöljystä tai -kaasusta valmistettuja huuhteluaineita, joita suurin osa ruokakaupoissa myytävistä huuhteluaineista on.
 • Ympäristön kannalta huonoin valinta niiden sisältämien kemikaalien vuoksi. Jos päätät kuitenkin valita perinteisen huuhteluaineen, suosi hajustamattomia tuotteita.
 • Perinteiset huuhteluaineet eivät sovi käytettäväksi elastaanin, mikrokuitukankaiden, urheiluvaatteiden, pyyhkeiden, vedenpitävien vaatteiden, vauvanvaatteiden ja kestovaippojen kanssa.
 • Kantavat usein nimikettä “biohajoava” tai “kasvispohjainen”.
 • Osa ekologisista huuhteluaineista on tuntumaltaan samanlaisia vaaleita nesteitä kuin perinteiset huuhteluaineet, osa paksumpia emulsioita ja osa taas pohjautuu happamaan sitruunahappoon, joka käyttäytyy hyvin samalla tavalla kuin etikka.
 • Ympäristöystävällisin valinta on EcoCert-sertifioitujen pesuainevalmistajien tuotteet.
 • Joko 100% väkiviinaetikkaa tai siitä johdetut pyykkietikat.
 • Ympäristöystävällisin valinta on käyttää hajustamatonta väkiviinaetikkaan pohjautuvaa tuotetta tai ruokakaupoissa myytävää väkiviinaetikkaa. Huomaa, että väkiviinaetikka ja etikka ovat eri asioita. Väkiviinaetikka on luonnollista käymisetikkaa, jonka raakaaineena on kotimainen viljaviina. Etikka on synteettisestä etikkahaposta laimennettu tuote. Käytä pyykinpesussa aina väkiviinaetikkaa.
 • Etikkapohjainen huuhteluaine sopii käytettäväksi myös elastaania sisältävien tekstiilien ja teknisten urheilutekstiilien kanssa. Jotkut materiaalit, kuten silkki, asetaatti-, triasetaatti- ja polyakrylaattikuidut tai viskoosi eivät kestä etikkaa.
You might be interested:  Miten Sosiaali Ja Terveyspalvelut Rahoitetaan Suomessa?

Lähteet: Markus Hämynen, Green Brands ja
Katso täydellinen vastaus

Kannattaako Lakanoihin laittaa huuhteluainetta?

Mitä pesuaineita lakanoille kannattaa käyttää? – Lakanoiden kanssa ei tarvitse käyttää huuhteluainetta, vaan niille riittää aina ohjeen mukaan annosteltu pesuaine. Mikäli vuodevaatteisiin on tarttunut voimakas haju, voit sujauttaa huuhteluaineastiaan pari ruokalusikallista etikkaa.
Katso täydellinen vastaus

Saako Lakanoihin käyttää huuhteluainetta?

5. Huuhteluaine tekee sileäksi – Lakanoiden pesun yhteydessä voi halutessaan käyttää huuhteluainetta. Se pehmentää lakanat ja tekee niistä helpommin siliäviä.
Katso täydellinen vastaus

Voiko huuhteluaineen laittaa suoraan koneeseen?

Huuhteluaineella lotraus – Huuhteluaine tuoksuu hyvälle ja saa kaiken tuntumaan pehmoiselta. Aine jättää jälkeensä kuitenkin pinnoitteen, joka heikentää kankaan ominaisuuksia. Hyvä esimerkki ovat pyyhkeet, liiallinen huuhteluaineenkäyttö vie pyyhkeiden imukyvyn.
Katso täydellinen vastaus

Mikä lokero on Huuhteluaineelle?

Pyykinpesukone saattaa kovettaa pyykkiä useista syistä. Todennäköisin syy on pyykin pesuainejäämät. Kokeile, ratkeaako ongelma jollakin seuraavista tavoista. Älä käytä liikaa pesuainetta Käytät ehkä liikaa pesuainetta tai se ei sovellu laitteellesi. Lue pesuainepakkauksen ohjeet ja selvitä, soveltuuko se pesukoneellesi.

Varmista, että käyttämäsi annos ei ylitä suositeltua määrää. Varmista, että pesuaine laitetaan oikeaan lokeroon Pesuainelokeroita on kolme – kaksi on pesuaineelle ja yksi huuhteluaineelle. Lokero, jossa on merkintä “I”, on esipesua varten, ja lokero merkinnällä “II” on pääpesua varten. Keskellä oleva lokero on huuhteluainetta varten.

Varmista, että laitat pesuaineen oikeaan lokeroon. Laita pesuainetta vain ensimmäiseen lokeroon, jos käytät esipesuohjelmaa. Muussa tapauksessa pesukone ottaa pesuun vain puolet pesuainemäärästä. Jäljellä oleva määrä saatetaan sitten vapauttaa rumpuun huuhtelun aikana.

 1. Pesuaine ei enää liukene kokonaan ja voi aiheuttaa tahroja.
 2. Varmista, että huuhteluaine ja pesuaine eivät sekoitu keskenään Kun pesuaine sekoittuu huuhteluaineeseen, se vapautuu pyykin sekaan uudelleen huuhteluvaiheessa.
 3. Tällöin pyykki kovettuu.
 4. Jos epäilet tämän olevan kyseessä, pese ja puhdista lokero haalealla vedellä.

Varmista, että laitat pesu- ja huuhteluaineen omiin lokeroihinsa. Vältä laitteen ylitäyttämistä Pesukoneita on saatavana eri täyttökapasiteeteilla. Jos kone on liian täynnä, pesuainetta saattaa jäädä vaatteiden ryppyjen väliin eikä liukene kokonaan. Lisätietoja ohjelmista ja niiden täyttömääristä on käyttöoppaassa.

 1. Jos et löydä käyttöopasta, lataa se täältä tuotteen mallinumeron avulla.
 2. Lisää pyykinpesuvinkkejä on oppaassamme, jossa kerrotaan, miten pesukone täytetään oikein ja mikä on pesukoneen suurin täyttömäärä.
 3. Tarkista veden kovuus Alueilla, joilla veden kovuus on suuri, liian pienen pesuainemäärän käyttäminen saattaa myös kovettaa pyykkiä.

Noudata pesuainepakkauksessa olevia valmistajan ohjeita ja lisää annosta tarvittaessa.
Katso täydellinen vastaus

Millä korvata huuhteluaine?

Vaihda huuhteluaine etikkaan – Jos tekstiileihin haluaisi kuitenkin samoja hyötyjä, joita huuhteluaineesta voi saada, hyötyä voi olla jostain muusta, halvemmastakin asiasta. Ota käyttöön vanha kunnon etikka! – Pyykkietikka tai ihan normaali etikka ajaa saman asian kuin huuhteluaine, eli kirkastaa värejä ja poistaa tunkkaista hajua sekä sähköisyyttä, Tiia Wassholm vinkkaa.

 1. Etikassa on myös tietyt lyömättömät etunsa huuhteluaineeseen verrattuna.
 2.  Etikalla hien haju lähtee pois esimerkiksi niistä urheiluvaatteista, joita ei voi pestä huuhteluaineella.
 3. Wassholm muistuttaa, että kaikkiaan tekstiilien pesussa on hyvä muistaa yksi perussääntö: tarkista ja noudata valmistajan pesuohjetta.

Tämä on Kodin Kuvalehden artikkeli, joka on julkaistu alun perin menaiset.fissä. Voit lukea alkuperäisen jutun täältä, Lisää Kodin Kuvalehden juttuja löydät täältä, Lue myös: Annu, 46, saa vaatteensa sileiksi itse keksimällään kikalla: “En ole silittänyt 25 vuoteen” Jos pyykit haisevat tunkkaiselta myös pesun jälkeen, kokeile helppoa kikkaa – yhdellä aineella putsaa monta laitetta 5 kodin paikkaa, joita moni ei tajua siivota – “Osa uusista asunnoista on huonossa kunnossa jo vuoden jälkeen” Helppo imurikikka mullisti Hannin kodin siivouksen – nyt viikkosiivousta ei tarvita
Katso täydellinen vastaus

Voiko huuhteluainetta laittaa Lakanoille ja Pyyhkeille?

Huuhteluaine on hyvä keino vähentää sähköisyyttä, tuoda pyykkiin hyvää tuoksua ja pehmentää lakanoita. Kaikkiin pyykkeihin sitä ei kuitenkaan kannata käyttää. Good Housekeeping -lehti listasi pyykit, joista se kannattaa pitää mahdollisimman kaukana.1. Mikrokuitu.

Mikrokuituliinat ovat hyviä siivouksessa, mutta ne kannattaa pestä pelkällä pesuaineella. Huuhteluaine vie mennessään mikrokuituliinojen tehon.2. Urheiluvaatteet. Monet urheiluvaatteet siirtävät kosteuden pois iholta. Huuhteluaineen käyttö saattaa pilata tämän ominaisuuden muodostamalla kalvon vaatteen pintaan ja tukkia esimerkiksi goretex-vaatteiden huokoset.3.

Paloturvalliset vaatteet. Huuhteluaineen käyttö saattaa heikentää näiden vaatteiden paloturvallisuutta.4. Pyyhkeet. Pehmeät pyyhkeet tuntuvat ihanalle ihoa vasten, mutta älä silti lotraa huuhteluaineilla pyyhepyykin kanssa. Huuhteluaine vähentää tuntuvasti pyykkien imutehoa.
Katso täydellinen vastaus

Mikä on hyvä huuhteluaine?

Hyvä Pyykki on kotimainen Virtasen Maalitehtaan valmistama huuhteluaine, joka sopii erityisen hyvin allergikko- ja atoopikko-, sekä lapsiperheille. Hyvä Pyykki huuhteluaine on hajusteeton, väriaineeton ja allergiaystävällinen huuhteluaine. Sitä voi käyttää kaikille tekstiileille, jotka kestävät huuhteluainetta.
Katso täydellinen vastaus

Saako vauvan vaatteissa käyttää huuhteluainetta?

Millainen pesuaine sopii vauvan pyykille? –

Vauvan pyykkiin suositellaan hellävaraisia, hajusteettomia ja mielellään myös väriaineettomia pesuaineita. Suosi ympäristömerkillä ja allergiatunnuksella varustettuja pesuaineita. Kokeile esimerkiksi Erisan-, LV- tai Minirisk-pesuaineita. Pesuaineet ovat nykyään tiivisteitä, joten pieni määrä pesuainetta riittää. Tarkista aina pakkauksesta annostusohje. Vältä huuhteluaineen käyttöä, niin minimoit vauvan altistumista kemikaaleille. Jos kuitenkin käytät, valitse hajusteeton ja väriaineeton huuhteluaine.

Katso täydellinen vastaus

Miksi pyykki on kovaa?

1. Jäykkien tai kovien vaatteiden todennäköisin syy on virheellinen pesuainemäärä. Noudata alla olevia ohjeita parhaiden pesutulosten saavuttamiseksi.2. Noudata pesuaineen käyttöohjeita pesuaineen annostelussa. Jos käytät liian vähän pesuainetta, veden kovuutta vähentäviä vaikuttavia ainesosia voi olla riittämättömästi, mikä voi vaikuttaa kuitujen pehmeyteen.

Liian pieni pesuaineen määrä voi myös johtaa huonoihin pesutuloksiin yleisesti ottaen. Jos pesuainetta on liikaa, sitä voi jäädä vaatteiden kuituihin, jolloin ne tuntuvat kovilta.3. Varmista, ettei pesukonetta ole ylitäytetty. Kiinnitä täyttömäärään erityistä huomiota pestessäsi erittäin imukykyisiä ja raskaita puuvillatekstiilejä (esim.

farkut tai pyyhkeet). Tarkista eri pesuohjelmille määritellyt täyttömäärät käyttöohjeesta. Voit ladata laitteesi käyttöohjeen täältä.4. Tekstiilien kuivaaminen kuivausrummussa voi myös auttaa, sillä rumpukuivaus erottaa kuidut tehden niistä pehmeämpiä.
Katso täydellinen vastaus

You might be interested:  Miksi Danske Bankin Verkkopankki Ei Toimi?

Mitä etikka tekee villalle?

2. Etikka ja silittäminen – Silittämisen ja puhdistuksen voi myös yhdistää. Kun käytät höyrysilitysrautaa, lisää veteen tippa tai kaksi etikkaa ja silitä vaate muutoin kuten silittäisit sen normaalisti. Jos sinulla ei ole höyrysilitysrautaa, aseta vaatteen päälle ohut kangas (esim.
Katso täydellinen vastaus

Miksi puhtaat lakanat haisee?

04.07.2017 17:15 – Monelle tuttu ruokasooda auttaa tässäkin tapauksessa. Jotkut saattavatkin tietää sen ongelman, kun ottaa puhtaat pyykit pois koneesta ja ajattelee niiden tuoksuvan kukkasilta. Ne eivät kuitenkaan tuoksu hyviltä ja mietit, miksi kone ei tee puhdasta jälkeä, vaan tekstiilit haisevat lähinnä märältä koiralta.

 • Pop Sugar -sivustolle puhunut asiantuntija Halle Cottis tietää kertoa, että tekstiilien ja varsinkin pyyhkeiden ummehtunut haju johtuu yleensä siitä, että talon kodinhengetär (eli pyykkien pesijä) käyttää liian paljon pesuainetta tai huuhteluainetta.
 • Cottis’in mukaan vähemmän on enemmän, ainakin mitä tulee pyykkien pesemiseen.

Huuhteluaineesta voi jopa sivuston luopua kokonaan ja vaihtaa sen etikkaan. Myös pesuväli vaikuttaa siihen, millä tavalla tekstiili imee hajuja itseensä. Esimerkiksi pyyhkeet tulisi pestä kolmen tai neljän käyttökerran jälkeen, sillä ne vangitsevat itseensä paljon erilaisia hajuja ja kosteutta.
Katso täydellinen vastaus

Voiko pyykkiä pestä ilman huuhteluainetta?

1. Käytä huuhteluainetta – Huuhteluaine on oivallinen tapa raikastaa ja pehmentää pyykkiä. Esimerkiksi Mini Risk -huuhteluaine tekee pyykistä pehmeää ja tuoksutonta sekä helposti siliävää. Huuhteluaineen käytöllä onkin useita etuja.

Huuhteluaine vähentää tekstiilien sähköisyyttä keräämällä kuituihin kosteutta, jolloin staattisen sähkön muodostus on paljon vähäisempää. Huuhteluaine pehmentää pyykkiä ja silottaa kuidun pintaa vähentäen näin mekaanista ihoärsytystä kuten myös helpottaa tekstiilien silittämistä. Esimerkiksi lakanoista tulee huuhteluaineen avulla miellyttävän pehmeät. Huuhteluaineen ansiosta tekstiilit, kuten neuleet ovat talvipakkasillakin ilmavan pehmeitä eivätkä sähköisiä. Pyykki kuivuu nopeammin, koska huuhteluaineen käytön ansiosta pyykki luovuttaa enemmän vettä linkouksen yhteydessä ja sisältää vähemmän vettä kuivumaan laitettaessa.

Huuhteluainetta voi huoletta käyttää lähes kaiken pyykin kanssa, mutta froteepyyhkeet, uimapuvut ja mikrokuituliinat kannattaa kuitenkin pestä ilman huuhteluainetta, sillä huuhteluaine voi vahingoittaa niiden erityisominaisuuksia.
Katso täydellinen vastaus

Mihin lokeroon huuhteluaine menee?

Nestemäiset pyykinpesuaineet ovat kasvattaneet selvästi suosiotaan viime vuosina. Alta löydät viisi perustelua siihen miksi ja miten nestemäisiä pyykinpesuaineita kannattaa käyttää: 1. Annostelu koneen lokeroon: nestemäinen pyykinpesuaine toimii mainiosti myös lokeroon annosteltaessa, sillä se liukenee jauheita paremmin eikä jätä lokerikkoon inhottavia pesuainejäämiä.

 • Lokerikko on yleensä jaettu kolmeen osaan ja merkitty seuraavasti: I / II / *.
 • Ensimmäinen lokero on esipesulle, jota käytetään kun vaatteet ovat erityisen likaisia.
 • Toiseen lokeroon annostellaan pesuaine ja kolmanteen voit lisätä vaatteiden kuituja hoitavaa huuhteluainetta.2.
 • Annostelu pesupallossa suoraan rumpuun: Tiivistenesteet, kuten OMO Pikkujätti, tulee annostella suoraan koneen rumpuun pesupallossa seuraten pakkauksen käyttöohjeita.

Myös perinteiset pesunesteet voidaan annostella pesupallolla suoraan rumpuun. Älä kuitenkaan ahda konetta liian täyteen, että pesupallo pääsee liikkumaan vapaasti.3. Kylmä- ja pikapesut: Koska nestemäinen pesuaine liukenee jauhetta nopeammin ja helpommin, sopii se erityisen hyvin myös kylmä- ja pikaohjelmiin.4.

Käsinpesu: Nestemäiset erikoispyykinpesuaineet kuten Bio Luvil Wool& Silk sopivat miedon koostumuksensa ansiosta myös käsin pesuun. Nopeasti liukeneva sekä helposti huuhtoutuva neste varmistaa myös sen, ettei vaatteisiin jää käsin pestessäkään jäämiä. Käytä kuitenkin suojakäsineitä jos olet herkkä jollekin pesunesteen ainesosista.5.

Esikäsittely: Useimmat pyykinpesunesteet soveltuvat myös tahrojen esikäsittelyyn, jolloin ei tarvitse ostaa erillistä tahranpoistoainetta. Esimerkiksi OMO Pikkujätti tiivistenestettä voit kaataa varovasti mittapallosta suoraan tahralle ja hieroa nesteen kankaan kuituihin pesupallon pohjalla varovasti hangaten.
Katso täydellinen vastaus

Voiko petivaatteet pestä 90 asteessa?

Lakanoiden Pesu 90 Astetta – Tarkista aina pesumerkintä lakanoista, ennen kuin peset ne. Aito puuvilla kutistuu aina. Lakanoiden valmistajasta riippuen lakanaan on jätetty joko runsaasti tai ei lainkaan kutistumisvaraa. Jos peset lakanat liian kuumassa, ne kutistuvat enemmän ja nopeammin.

 • Siksi kannattaa aina tarkistaa lakanana pesumerkintä.
 • Yleisesti ottaen valkoiset lakanat voi pestä 90 asteessa tai jopa 95 asteessa.
 • Vahvistaaksesi lopputuloksen vaaleutta voit käyttää esimierkiksi Allegro Pesuntehostajaa pestessäsi valkopyykkiä.
 • Luonnollisen loppusilauksen valkoiselle pyykille voit antaa ripustamalla ne ulos kuivumaan, sillä aurinko valkaisee tekstiilejä luonnollisesti.

Muista kuitenkin ripustaa lakanat ylösalaisin, jotta niiden oikealle puolelle ei tule pyykkinarusta rumaa jälkeä.
Katso täydellinen vastaus

Voiko pyyhkeitä pestä 95 asteessa?

Muiden tekstiilien suositellut pesulämpötilat – Lue alta ohjeet oikean pesulämpötilan valitsemiseksi eri tekstiileille. Muista kuitenkin tarkistaa kunkin tekstiilin suositeltu pesulämpötila sen hoito-ohjeesta.

Valkopesussa (enintään 95 astetta) voi pestä liinavaatteiden lisäksi myös valkoiset, luonnonkuituiset materiaalit, kuten puuvillan ja pellavan. Kirjopesussa (40 tai 60 astetta) voi pestä värilliset puuvilla- ja tekokuitukankaat, esimerkiksi pussilakanat ja tyynyliinat.60 asteen pesulämpötilaa kannattaa käyttää etenkin ensimmäisillä pesukerroilla, jotta tekstiilien värit kiinnittyvät kunnolla. Hienopesussa (30 tai 40 astetta) voi pestä muut tekstiilit – kaikkein herkimmät materiaalit, kuten villan, silkin, monet synteettiset kuidut ja erityisen rypistyvät materiaalit, tulee pestä enintään 30 asteen lämpötilassa.

Parhaan pesutuloksen varmistamiseksi pestävä pyykki tulisi lajitella paitsi lämpötilan, myös värien (valkoiset, värilliset ja tummat pyykit), materiaalin ja likaisuuden mukaan. Käytä kullekin pyykkityypille parhaiten sopivaa pesuainetta ja varmista aina erikseen etenkin uusien tekstiilien suositeltu pesulämpötila!

Pese kodin liinavaatteista lakanat ja pyyhkeet erikseen. Tarkista aina kullekin tekstiilille sopiva pesulämpötila sen hoito-ohjeesta. Valkopyykin lämpötila on 60–95 astetta. Kirjopyykin lämpötila on 40–60 astetta. Herkimmät materiaalit tulee pestä enintään 30 asteessa.

alunperin julkaistu 21. marraskuuta 2018
Katso täydellinen vastaus

Kestääkö lakanat 90 astetta?

Lakanoiden pesu ja lämpötila – Ostohetkellä kannattaa tarkastaa, että vuodevaatteet kestävät 60-asteisen pesun. Valkoiset puuvillalakanat voi pestä 90-asteisessa koneessa, jolloin pesukoneesikin puhdistuu. Muista pestä silloin tällöin myös sijauspatja tai sen päällinen.
Katso täydellinen vastaus

You might be interested:  Miksi Mies Ei Laita Enää Viestiä?

Miksi pesukone ei ota huuhteluainetta?

Päältä täytettävän pesukoneen pesuainelokero – Edestä täytettävän pesukoneen pesuainelokerossa on kaksi osaa. Tyyppi 1

Pesuainelokero (A): Pyykinpesuaineelle. Käytä pyykinpesuaineelle, vedenpehmennysaineelle, liuotinpesuaineelle, valkaisuaineelle tai tahrojenpoistoaineelle. Huuhteluainekorkki (B): Huuhteluaineille. Käytä lisäaineille, kuten huuhteluaineelle.l skyllemiddel. Tilsæt tilsætningsstoffer som skyllemiddel.

Tyyppi 2

Huuhteluainelokero (A): Lisää suositeltu määrä huuhteluainetta huuhteluainelokeroon. Nestemäisen pyykinpesuaineen lokero (B): Lisää suositeltu määrä nestemäistä pesuainetta nestemäisen pesuaineen lokeroon. Jos käytät jauhemaista pesuainetta, poista nestemäisen pesuaineen lokero. Pesukone ei annostele jauhemaista pesuainetta nestemäisen pesuaineen lokerosta. Valkaisuainelokero (C): Lisää klooritonta valkaisuainetta valmistajan ohjeiden mukaan.

Huomautus: Huuhteluainelokeron muotoilu saattaa vaihdella koneesi mallin mukaan.

Varmista, että huuhteluainekorkki on asetettu oikein Varmista, että lisäät pesuaineen lokeron keskelle.Poista pesuainejäämät suorittamalla RINSE+SPIN -ohjelma koneen ollessa tyhjä.

Edestä täytettävän pesukoneen huuhteluainekorkki

Päältä täytettävän pesukoneen huuhteluainekorkki

Huomautus:

Osan muotoilu saattaa vaihdella mallin mukaan. Jos ongelma ei ratkea, ota yhteyttä Samsungin palvelupisteeseen.

Tarkista pesuainelokero ja puhdista tarvittaessa Pesukoneen automaattinen annostelija on puhdistettava säännöllisesti jäämien poistamiseksi ja huuhteluaine voi kiteytä lokeroon tai muoviputkien sisään. Nämä kertymät voivat estää pesuaineen pääsemisen putkiin.

Tarkista suodattimet sulkemalla vesihanat. Irrota kylmä- ja kuumavesiletku koneen takaa. Irrota suodattimet pihdeillä tai muulla soveltuvalla työkalulla. Puhdista suodattimet ja aseta ne takaisin paikoilleen ja kytke letkut takaisin.

Pesukoneen asettaminen vaakasuoraan Varmista, että pesukone on vaakasuorassa. Jos pesukone ei ole vaakasuorassa, huuhteluaineen jäämät voivat kertyä pesukoneeseen ja tukkia annostelijan.

Melun estämiseksi asenna pesukone kestävälle ja tasaiselle alustalle ilman levyjä tai laattoja. Jätä pesukoneen ja seinän väliin 10 cm tilaa.

Huomautus:

Pysäytä pesukone, jos siitä vuotaa vettä ja ota yhteyttä Samsungin palvelupisteeseen. Vuoto voi aiheuttaa sähköiskun. Älä vedä vesiletkua väkisin. Jos letku on liian lyhyt, vaihda se pidempää korkeapaineletkuun. Käytä vakioventtiiliä. Jos venttiili on kulmikas tai liian iso, poista holkki ennen venttiilin liittämistä sovittimeen.

Jos huuhteluaine tai valkaisuaine annostellaan rumpuun ennen ohjelman käynnistymistä, annostelija on liian täynnä. Sekä huuhteluaine- että valkaisuainelokero toimivat lapon avulla. Jos lokerot ovat liian täynnä, lappoaminen alkaa välittömästi ja huuhteluaine tai valkaisuaine annostellaan rumpuun.

 1. Se voi vahingoittaa vaatteita.
 2. Täytä annostelija vain Max-viivaan asti.
 3. Huomautus: Käytä pesuainetta ohjeiden mukaan.
 4. Liian suuri määrä pesuainetta ei välttämättä liukene.
 5. Edestä täytettävän pesukoneen pesuainelokero Vaihe 1.
 6. Pidä lokeron sisäpuolella oleva vapautussalpa painettuna ja avaa lokero liu’uttamalla.

Vaihe 2. Irrota vapautussalpa ja nestemäisen pesuineen ohjain lokerosta. Vaihe 3. Puhdista lokerot juoksevalla vedellä ja pehmeällä harjalla. Vaihe 4. Puhdista lokeron ura pehmeällä harjalla. Vaihe 5. Aseta vapautussalpa ja nestemäisen pesuineen ohjain takasin lokeroon. Vaihe 6. Liu’uta lokero takaisin paikoilleen ja sulje se. Päältä täytettävän pesukoneen pesuainelokero Vaihe 1. Ota pesuainelokero esiin avaamalla luukku ja koneen allas.

Vaihe 2. Nosta varovasti lokeron etureunaa ja avaa se liu’uttamalla. Vaihe 3. Irrota pesuainelokero (A) ja huuhteluainekorkki (B) lokerosta. Vaihe 4. Puhdista lokero, annostelija ja huuhtelukorkki juoksevalla vedellä ja pehmeällä harjalla. Vaihe 5. Kun olet valmis, sulje puhdistuskorkki ja aseta annostelija paikoilleen.

Aseta pesuainelokero paikoilleen. Huomautus: Lokeroiden muotoilu saattaa vaihdella mallin mukaan. Pesuaine ei liukene kunnolla

Liuota pesuaine lämpimällä vedellä (noin 40 °C). (Käytä pesuainetta oikea määrä.) Suuren pesuainemäärän käyttäminen ei juurikaan vaikuta pesutulokseen. Se voi vahingoittaa vaatteita, koska ne eivät huuhtoudu kunnolla. Valkaisuaine voi vahingoittaa vaatteita, koska se on vahva emäs. Vaatteiden riittävä huuhteleminen on tärkeää, koska jauhemainen pesuaine voi kertyä vaatteisiin ja aiheuttaa pahaa hajua. Jos pesuainetta on liikaa tai vesi kylmää, pesuaine ei liukene kunnolla ja jää vaatteisiin letkuihin tai lokeroon vahingoittaen vaatteita. Jos pesukonetta käytetään ajastuksella, on käytettävä pesuainelokeroa. Jos jauhemainen pesuaine lisätään suoraan pyykkiin, vaatteet voivat haalistua.

Käytä oikean tyyppistä pesuainetta

Pesuaineen tyyppi riippuu kankaan tyypistä (puuvilla, tekokuitu, hienopyykki, villa), väristä, pesulämpötilasta ja likaisuudesta. Käytä aina vaahtoamatonta pesuainetta, joka on tarkoitettu automaattisiin pesukoneisiin. Älä käytä pesuainetta, joka kovettuu tai kiteytyy. Näistä pesuaineista voi muodostua jäämiä huuhtelun jälkeen ja ne voivat tukkia poistoletkun.

: Mitä teen, jos huuhteluainelokero ei tyhjene kunnolla?
Katso täydellinen vastaus

Saako Villavaatteisiin käyttää huuhteluainetta?

Pese oikein – älä käytä huuhteluainetta näihin Julkaistu 02.01.2014 12:17 Huuhteluaine pehmentää pyykin ihanasti ja antaa puhtaan tuoksun. Huuteluaineen käytön kanssa pitää kuitenkin olla varovainen, se ei sovi aivan kaikille tekstiileille. Lue hoito-ohje tekstiilin koostumuksen selvittämiseksi.

 1. Älä käytä huuhteluainetta tekstiiliin, joka sisältää runsaasti elastaania.
 2. Huuhteluaine haurastuttaa elastaanikuitua.
 3. Elastaanin tunnetuin kauppanimi on lycra.
 4. Elastaania on muun muassa alusvaatteissa (rintaliivit), uima-asuissa ja jumppavaatteissa.
 5. Gore tex ja muut niin kutsutut tekniset tekstiilit eivät myöskään pidä huuhteluaineen käytöstä, vaan saattavat menettää teknisiä ominaisuuksiaan, kuten hengittävyyttä ja vedenpitävyyttä.

Älä käytä huuhteluainetta myöskään vauvojen kestovaipoille, mikrokuidulle, villa- ja silkkivaatteille sekä untuvavaatteille, -täkeille ja -tyynyille. Käytä huuhteluaineen sijasta vaikka etikkaa. Lurauta noin desi etikkaa huuhteluveteen.
Katso täydellinen vastaus

Voiko huuhteluainetta laittaa Lakanoille ja Pyyhkeille?

Huuhteluaine on hyvä keino vähentää sähköisyyttä, tuoda pyykkiin hyvää tuoksua ja pehmentää lakanoita. Kaikkiin pyykkeihin sitä ei kuitenkaan kannata käyttää. Good Housekeeping -lehti listasi pyykit, joista se kannattaa pitää mahdollisimman kaukana.1. Mikrokuitu.

 1. Mikrokuituliinat ovat hyviä siivouksessa, mutta ne kannattaa pestä pelkällä pesuaineella.
 2. Huuhteluaine vie mennessään mikrokuituliinojen tehon.2.
 3. Urheiluvaatteet.
 4. Monet urheiluvaatteet siirtävät kosteuden pois iholta.
 5. Huuhteluaineen käyttö saattaa pilata tämän ominaisuuden muodostamalla kalvon vaatteen pintaan ja tukkia esimerkiksi goretex-vaatteiden huokoset.3.

Paloturvalliset vaatteet. Huuhteluaineen käyttö saattaa heikentää näiden vaatteiden paloturvallisuutta.4. Pyyhkeet. Pehmeät pyyhkeet tuntuvat ihanalle ihoa vasten, mutta älä silti lotraa huuhteluaineilla pyyhepyykin kanssa. Huuhteluaine vähentää tuntuvasti pyykkien imutehoa.
Katso täydellinen vastaus

Voiko Pyyhkeisiin laittaa huuhteluainetta?

1. Vältä huuhteluainetta – Vaikka jokainen rakastaa kuivata itseään pehmeään pyyhkeeseen, huuhteluaine on yleisin pyyhkeen imukykyä heikentävä tekijä. Huuhteluaineen käyttö heikentää helposti pehmeiden kankaiden, kuten froteiden imukykyä, mutta tekee niistä myös aikaa myöten vähemmän pehmeitä.
Katso täydellinen vastaus