Miksi Mikroa Ei Saa Käyttää Tyhjänä?

Miksi Mikroa Ei Saa Käyttää Tyhjänä
Mikroaaltouunin käyttäminen tyhjänä saattaa rikkoa sen, koska silloin mikroaallot heijastuvat uunin pinnoilta takaisin magnetroniin. Ruuan kemiallinen koostumus muuttuu aina, kun sitä kuumennetaan jollakin tavalla.
Katso täydellinen vastaus

Mitä haittaa Mikroaalloista voi olla ihmiselle?

Voiko mikroaaltouunin päivittäinen käyttö aiheuttaa terveyshaittoja? Entä miten mikrokuumennus vaikuttaa ruoan ravintoarvoihin? Apu-klinikka vastaa Mikroaaltouuniruoka ei säteile tai aiheuta mitään säteilyyn liittyvää vaaraa, kun muistaa olla vähintään puolen metrin päässä mikroaaltouunin luukusta.

 • Säteilyhuolen voi siis heittää pois.
 • Asiaa on tutkittu paljon, eikä mitään haittoja ole löytynyt.
 • Ainoa selvä ongelma ovat vaurioituneet tai hyvin likaiset mikro­aaltouunit.
 • Lika tai uunin vaurio erityisesti ovessa voi aiheuttaa säteilyvuodon, jolloin vieressä oleva ihminen voi ­teoriassa saada annoksen säteilyä.

Etukäteen tehtyjen ja pakastettujen ruoka-annosten lämmittäminen syötäväksi on fiksua. Mikroaaltouuni on hyvä sulattamaan ja lämmittämään nopeasti. Mitä nopeammin sulatus tapahtuu, sen paremmin vesiliukoiset ja haihtuvat ravintoaineet säilyvät. Hidas jääkaapissa sulatus on huonoin tapa, jos miettii vain ravintoaineiden säilyvyyttä.

 1. Eli jatkakaa ihmeessä hyvää tapaanne! Mikroaaltouuniin liittyy tarpeettoman huonoja mielikuvia.
 2. Mikro ei ruskista eikä kuivata ruokaa, kuten uunissa tai pannulla paistaminen, ja se jättää ruoan siten monella tapaa vajaan oloiseksi.
 3. Mikrossa ei synny myöskään monia paistamisessa muodostuvia aromeja.
 4. Siksi monet ovat varanneet mikrouunin käytön vain ruokien lämmittämiseen eivätkä juuri käytä sitä ruoan valmistuksessa, vaikka se sopii kyllä siihenkin ja vieläpä hyvin.

Mikrokypsennyksellä on monia myönteisiä puolia vedessä keittämiseen verrattuna. Vedessä keittäminen vähentää kasvisten C-vitamiini- ja folaattipitoisuutta 15–40 prosenttia keittoajasta riippuen, mutta mikroaaltokypsennyksessä ­selvitään vähäisellä, noin 5–15 prosentin tappiolla.

Sama koskee polyfenoleita, jotka ovat marjojen ja hedelmien terveysaineita. Pidän ihan mainiona tapana kasvisten valmistamista mikrossa, jos ne vain sillä tavalla maistuvat. Mikroaaltokypsennyksen jälkeen kasviksiiin voi pirskottaa hieman öljyä, yritti- ja sipulimausteita sekä pippureita oman maun mukaan.

Mikroaaltouuni on hellä ruoanvalmistusmenetelmä. Erityisesti ruskistumiseen liittyviä sokeroituneita proteiineja (advanced glycation products) ja PAH-yhdisteitä syntyy huomattavasti vähemmän mikroaaltouunissa kuin ­grillissä tai paistinpannulla. Monien haitallisten aineiden syntyminen ruokaan johtuu suoraan paistolämpötilasta ja -ajasta.

 1. Mikroaaltouuni taas ei suoranaisesti lämpiä, vaan ainoastaan ruoassa olevat vesimolekyylit lämpiävät ja lämmittävät ruuan.
 2. Siten ruoan kokonaislämpötila on matalampi ja myös altistusaika lämmölle lyhyempi kuin perinteisissä ruoanvalmistusmenetelmissä.
 3. Valmistus mikroaaltouunissa johtaa todennäköisesti ruoan turvallisuuden kannalta parempaan lopputulokseen kuin perinteiset menetelmät.

Mikroaaltouunissa lämpö saattaa ­kuitenkin jakautua ruokaan epätasaisesti kuumennuksen aikana. On mahdollista, että mikrobiologista epäpuhtautta (bakteereja) sisältävän ruoan kuumennus jää riittämättömäksi. Tällöin on olemassa teoreettinen vaara, että sairastuu ­huonosti kypsennetystä ruoasta.

 1. Einesruokien syöminen silloin tällöin on ihan järkevää.
 2. Niiden suurimmat ongelmat ovat runsas suolapitoisuus, melko vähäinen proteiinin osuus sekä vähäkuituisten hiilihydraattien käyttö kuitupitoisten sijaan.
 3. Valmisruokia voi hyvin käyttää ajoittain ja lisätä niiden ­kylkeen vaikkapa mikrossa valmistettuja kasviksia, sillä kasvisten määrä on valmisruoissa usein vähäinen.

Tosin viime aikoina kaupan hyllyillä on näkynyt myös sellaisia eineksiä, joissa on jopa 200 grammaa kasviksia yhdessä annoksessa. Se on jo paljon.

Reijo Laatikainen, ravitsemus Pippa Laukka, hyvinvointi Tapani Kiminkinen, yleislääketiedeVoit kysyä nettiosoitteessa Voit myös lähettää kysymyksesi: [email protected] tai postitse “Apu-klinikka”, Apu, 00081 A-lehdet

: Voiko mikroaaltouunin päivittäinen käyttö aiheuttaa terveyshaittoja? Entä miten mikrokuumennus vaikuttaa ruoan ravintoarvoihin? Apu-klinikka vastaa
Katso täydellinen vastaus

Miksi äidinmaitoa ei saa lämmittää mikrossa?

Äidinmaito suositellaan lämmitettäväksi vesihauteessa tai lämpimän veden alla. Äidinmaitoa ei saa lämmittää mikrossa, koska sen rakenne kärsii mikrolämmityksestä.
Katso täydellinen vastaus

Voiko kanankoipia lämmittää mikrossa?

Saako broileria kuumentaa uudelleen? Asiantuntija kertoo, mitkä ruoat kannattaa ehdottomasti jättää uudelleen lämmittämättä 2:08 Lyonin kana – näin valmistuu ylistetty kanaruoka Julkaistu 16.07.2020 17:00 Elintarvikeasiantuntija kertoo, mitkä ruoat kannattaa jättää uudelleen lämmittämättä. Asiasta uutisoi brittilehti The Sun. Videolta näet, miten valmistuu huippusuosittu Ruokaa jää usein syöntikerralta yli, eikä sitä useimmissa tapauksissa kannata missään nimessä heittää roskiin.

 • Mutta voiko kaikenlaisia ruokia sitten jäähdyttää ja lämmittää uudelleen? Australialaisen elintarvikeviraston edustaja Lydia Buchtmann kertoo, että esimerkiksi broilerinlihaa voi huoletta lämmittää uudelleen.
 • Sen lämmityksessä tulisi kuitenkin olla hellävarainen, sillä erityisesti mikrossa broileri ylikypsyy helposti kuivaksi.
You might be interested:  Miksi Jotkut Selviävät Vastoinkäymisistä Paremmin Kuin Toiset?

Kypsennetty broileri ei säily jääkaapissa päiväkausia. Buchtmann suosittelee maksimissaan kolmen päivän säilytystä. Broilerin voi lämmittää esimerkiksi uunissa tai mikrossa. Uudelleen lämmittäessä broileri kannattaa leikata pienemmiksi paloiksi, jolloin se kypsyy tasaisemmin.
Katso täydellinen vastaus

Miksi lusikkaa ei saa laittaa mikroon?

Älä ikinä laita foliota mikroon – Tämän pitäisi olla itsestäänselvää, mutta asiasta muistuttaminen ei ole haitaksi. Älä siis missään nimessä laita mitään alumiinifoliota sisältävää asiaa mikroon. Mikroaallot eivät läpäise metallia, joten ne kimpoavat pois. Tämä voi johtaa kipinöihin ja liekkeihin, joka pahimmassa tapauksessa pilaa mikrosi tai aiheuttaa tulipalon.
Katso täydellinen vastaus

Onko vanha mikro vaarallinen?

Mikroaaltouunissa on kuluvia osia, eikä samaa mikroa kannata käyttää useiden vuosikymmenien ajan, Helsingin Sanomat kertoo. HS:n mukaan mikroaaltomagnetroni on mikrossa kuluva osa, jonka käyttöteho alkaa hiipua noin 2000 käyttötunnin jälkeen. Ulkonäöltään mikroaaltomagnetroni on kuparinen elektroniputki.

Un sitä hehkutetaan, keskellä olevalta katodilta alkaa siirtyä elektroneja ulkopuolen anodille. Hekutuksesta syntyy mikroaaltoja, jotka mikroaaltouunissa eristetään mikron sisään. Mikroaallot lämmittävät ruoan. Laskennallisesti 2000 käyttötuntia on noin 22 vuotta, mikäli mikroa käyttää noin 15 minuuttia päivässä.

Näin ollen esimerkiksi 35 vuotta vanha mikro kannattaakin vaihtaa suosiolla uuteen.
Katso täydellinen vastaus

Voiko mikro syttyä palamaan?

Jyvätyynyistä alkanut jo useita tulipaloja Mikrossa kuumennettava jyvätyyny voi syttyä tuleen joko kuumennuksen aikana tai kytemään jääneiden jyvien takia jopa tunteja myöhemmin. – On mahdollista, että jyvätyyny kuumenee liikaa ja pussin sisällä syttyy kytevä palo.

 • Usein kyse on siitä, että mikro on ollut liian tehokas tai ohjeen mukaista aikaa ei ole noudatettu, riskienhallintapäällikkö Jarkko Jäntti Keski-Suomen pelastuslaitokselta kertoo.
 • Auran, vehnän tai riisin jyviä sisältävät, mikrossa lämmitettävät tyynyt ovat Suomessa yleistyneet viime vuosina.
 • Niitä on nykyään myynnissä useita eri kokoja ja malleja.

Lisäksi eri lehdissä ja netissä on ollut ohjeita, miten tehdä tyyny itse. Myytävissä tyynyissä on käyttöohjeet, joissa muistutetaan lämmitysajan olevan vain 0,5–2 minuuttia tyynystä ja mikron tehosta riippuen. Lisäksi osa valmistajista neuvoo laittamaan mikroon yhtä aikaa vesilasillisen, joka estää jyvien kuivumisen paloherkiksi.

 1. Aikissa tyynyissä käyttöohjeita ei ole tai niitä ei ole luettu tai noudatettu.
 2. Asian laajuus tuli ilmi, kun Laukaassa paloi omakotitalo marraskuussa.
 3. Omakotitalo tuhoutui täysin ja kaksi koiraa kuoli palossa, Jäntti kertoo.
 4. Palo sai alkunsa, kun jyvätyyny syttyi tuleen.
 5. Asukas otti pussin pois mikrosta, mutta se putosi palavana lattialle ja alkusammutusyrityksestä huolimatta sytytti talon tuleen.

Pelastuslaitoksen palotutkijat alkoivat kerätä tietoa itse ja pyysivät myös Pelastusopiston tilastopalvelusta apua. Yllättäen selvisi, että jyväpussin kuumentaminen oli aiheuttanut jopa 15 tulipaloa tai alkavaa vaaratilannetta Suomessa. Ensimmäinen niistä oli vuonna 2001, mutta yhdeksän viimeisintä vuosilta 2010–2015.

Yse oli vain hakuotoksesta pelastustoimen toimenpiderekisteriin. Todennäköisesti kaikkien vaaratilanteiden määrä on paljon suurempi. – Lisäksi selvisi, että Australiassa ainakin yksi ihminen oli menehtynyt jyvätyynystä alkaneessa palossa. Paloriskistä oli varoitettu myös jo Iso-Britanniassa. Jäntti oli yhteydessä Turvallisuus- ja kemikaalivirastoon ja Valviraan.

Ne arvioivat, että varoitus jyvätyynyjen paloriskistä olisi tarpeen. Selvää ei kuitenkaan ole vielä, kelle varoitus- ja valvontavastuu kuuluu. Palomiesten mukaan varoitusten paikka on juuri nyt, sillä jyvätyynyjä käytetään paljon säiden kylmetessä ja annetaan esimerkiksi joululahjaksi.

Ovathan palomiehet käyneet katsomassa enemmän mikrossa savunneita popcorn-pusseja kuin jyvätyynyjä. Mikropopcorneissa on kuitenkin selkeät käyttöohjeet. Jyvätyynyä on voitu lämmittää monta kertaa onnistuneesti ja yhtäkkiä se 27. kerralla syttyykin tuleen. – Lisäksi jyvätyyny voidaan laittaa peiton alle lämmikkeeksi esimerkiksi vanhukselle.

Kun lämpö ei pääse pois, tyyny voi sytyttää patjan tai peiton tuleen. Yksi tällainen tulipalo syttyi Sallassa vanhainkodin palveluasunnossa, mutta yöhoitajat onneksi huomasivat sen. – Vahinkotilanteissa käyttäjät ovat olleet usein iäkkäitä, Jäntti huomauttaa.

 • Pelastuslaitosten yhteinen toive on nyt, että käyttäjät lukisivat ja noudattaisivat käyttöohjeita.
 • Usein jyvätyynyn lämmitysaika on ennemminkin 1,5 minuuttia kuin 20 minuuttia niin kuin eräässä palossa oli tehty.
 • Aupasta tulee ostaa vain jyvätyynyjä, joissa on selkeät käyttöohjeet.
 • Ohjeita tulee noudattaa: ei ylikuumenneta eikä pidetä mikrossa ohjeaikaa pidempään.
You might be interested:  Miten Oma Pääoma Voi Olla Negatiivinen?

Mikrosta tulee katsoa, minkä tehoinen se on. Jyvätyynyä ei tule jättää mikroon kuumenemaan ilman valvontaa, vaan lämmittäjän tulee olla lähistöllä. Lisäksi omaiset voivat miettiä, kellä vanhuksella jyvätyyny voi olla omatoimisessa käytössä, käytetäänkö sitä vain valvotusti tai olisiko tilalle olemassa jokin muu lämmike, jos vanhuksen toimintakyky ei riitä lämmittämään jyvätyynyä turvallisesti itse.

 • Jos teet jyvätyynyn itse, lämmitä sitä varovaisesti.
 • Älä käytä mikrosta täysiä tehoja.
 • Älä jätä tyynyä valvomatta lämpenemään mikroon.
 • Jos tyyny alkaa haista palaneelle, älä vie sitä sänkyyn tai sohvalle.
 • Upota savuava tyyny veteen, jotta kytevät jyvät sammuvat.
 • Älä vie savuavaa tyynyä kastelematta jäteastiaan.

Anna lämmitetyn tyynyn jäähtyä vapaassa ilmassa palamattomalla alustalla kuten kivitasolla tai metallisella pöytätasolla. Ohjeessa voi olla vaatimus laittaa tyynyn kanssa mikroon puolilasillista vettä. Jos tyynyä on käytetty kymmeniä kertoja ja se on rapisevan kuiva, laita se roskiin ja hanki uusi.
Katso täydellinen vastaus

Miksi mikrossa on kupu?

Mikroaaltouunin käyttö Muutamia vinkkejä mikroaaltouunin käyttöön ja huoltoon. Mikro on nykyään lähes joka kodissa. Sitä käytetään lähinnä ruuan lämmittämiseen ja sulattamiseen. Siihen mikro onkin parhaimmillaan. Tavalliseen uuniin verrattuna mikro on niissä tehtävissä johon se soveltuu nopeampi ja turvallisempi.

 1. Käytä mikrokupua, Ensimmäinen hankinta, joka mikroaaltouunin kanssa kannattaa hankkia on mikrokupu. Se säästää ensinnäkin aikaa. Kuvun alla ruoka lämpenee nopeammin. Ruoka lämpenee myös tasaisemmin lämpimässä kuvun alla. Toiseksi kupu ehkäisee mahdolliset roiskeet uunin seinämiin ja niin uuni pysyy puhtaampana. Älä käytä grillivastusta ja mikrokupua yhtä aikaa,
 2. Pese uuni säännöllisesti, On jo sinänsä mukava, että uuni on puhdas. Käytännössä likainen uuni pidentää lämmitysaikaa, koska osa tehosta menee hukkaan. Mikroaallot kun eivät erottele ruokaa ja muuta orgaanista ainetta, seinissä oleva rasva lämpenee aivan saman lailla kuin lautasella oleva kaurapuurokin. Likaisesta uunista kuluu pohjan pinnoite nopeasti. Kun pinnoite on kulunut pois niin alkaa ruostuminen.
 3. Säädä tehoa, Melkein on jo unohtunut, että mikron tehoa voi myös säätää. Ensimmäisissä mikroissa oli kaksi kiekkoa. Toiseen käännettiin lämmitysaika ja toisesta valittiin teho. Nykyään on digitaaliset valitsimet ja monenlaisia lämmitysohjelmia. Monet eivät silti osaa edes säätää tehoa tai edes tiedä niin voi tehdä. Käytetään aina maksimitehoa.

Muutama pikkuvinkki:

 • käytä muovilusikkaa/-haarukkaa. Sen voi jättää uuniin.
 • älä laita lautasta/astiaa keskelle pyörivää alustaa vaan vähän reunalle. Tällöin ruoka kiertää enemmän ja lämpenee tasaisemmin.
 • jos popcornit palavat mikrouunissa niin säädä tehoa pienemmälle. Laita patalappu pussin alle. Se estää pohjan kuumenemisen liikaa.

: Mikroaaltouunin käyttö
Katso täydellinen vastaus

Voiko Teeveden lämmittää mikrossa?

Teen lämmittämiseen ei tulisi käyttää mikroa, selviää tuoreesta tutkimuksesta. Tutkimustuloksista raportoi Fox News. Sääntö pätee myös moniin muihin nesteisiin.
Katso täydellinen vastaus

Voiko rintamaitoa lämmittää mikrossa?

Mikroon vai ei? Kun äidinmaitoa lämmitetään vauvalle satunnaisesti tai pienehköjä määriä, lämmitykseen voi käyttää mikroa. Lämmitä lyhyesti ettei maito kuumene liikaa, sekoita varovasti ja tarkista, että maito on sopivan lämpöistä. – Äidinmaito sisältää vauvan terveyttä edistäviä bioaktiivisia tekijöitä, kuten eläviä valkosoluja ja bakteereja.

Jos vauva saa suuren osan ravinnostaan lypsettynä tai pumpattuna äidinmaitona, vähäinen ja hellävarainen maidon käsittely auttaa näitä ainesosia säilymään. Anna tällöin vauvalle pakastamatonta maitoa niin usein kuin mahdollista. Sulata pakastettu maito lempeästi korkeita lämpötiloja (mikrouuni) välttäen.

Arjen kiireen keskellä on kuitenkin tärkeää muistaa, että myös mikrossa lämmitetty äidinmaito on edelleen ainutlaatuisen hyvää ravintoa.
Katso täydellinen vastaus

Voiko munakasta lämmittää mikrossa?

Kananmunat – Kananmunia ei luultavasti jää monillekaan tähteiksi, sillä niitä pystyy valmistamaan niin pienen määrän kerrallaan että kaikki tulee yleensä syötyä. Mutta jos keitettyjä kananmunia tai munakasta jääkin tähteeksi, niitä ei tule lämmittää uudelleen, koska ne menettävät tuoreutensa, hajunsa, koostumuksensa ja makunsa.
Katso täydellinen vastaus

Voiko lihaa kypsentää mikrossa?

Lihan kypsennys mikrossa – Mikroruokien klassikkoihin kuuluvat, Tämä 80-luvun hittiruoka voisi toimia myös tänä päivänä. Porsaanliha pitää kypsentää täysin kypsäksi. Kyljys vaatii noin 6 minuutin täysteholla kypsennyksen. Mikrossa lihaan ei tule paistopintaa, joten lopputulos on tylsän värinen.
Katso täydellinen vastaus

Voiko Kanapaketin sulattaa mikrossa?

Broileri säilyy kylmässä – Säilytä liha aina peitettynä jääkaapin kylmimmässä osassa niin, että raaka liha ja valmiit ruuat ovat erillään. Broileri säilyy pakkausmerkintöjä vastaavassa lämpötilassa viimeiseen käyttöpäivään ja avatussa pakkauksessa avaamista seuraavaan päivään.

 1. Pakasteessa broileri säilyy 3 – 6 kuukautta.
 2. Pakastebroileria sulattaessasi laita se jääkaappiin reunalliseen astiaan, jotta sulava neste ei valu kaappiin.
 3. Jos sulatat pakastettua broileria mikrossa, valitse alhainen sulatusteho (max.130 W) ja keskeytä sulatus lihan ollessa vielä kohmeinen.
 4. Sulaminen jatkuu nopeasti vielä pöydällä.
You might be interested:  Miksi On Tärkeää Teettää Tatuoinnit Ammattitaitoisella Tatuoijalla?

Sulata broileri vuoassa kuvun alla.
Katso täydellinen vastaus

Voiko öljyä lämmittää mikrossa?

Kaikki ruoka ei sovi mikroon – tarkkana näiden kanssa – Esimerkiksi pakastemarjojen pikasulatus mikrossa ei välttämättä ole hyvä idea, vaan voi johtaa sotkuun ja palaneen käryyn. Jos sinun täytyy sulattaa pieni määrä marjoja pakastimesta, laita ne mieluummiin pieneen säilöntäpussiin ja sulata nopeasti lämpimässä vedessä.

Mikrossa ei kannata myöskään kuuumentaa ruokaa, johon on lisätty öljyä. Ylikuumennut rasva tai öljy voi syttyä palamaan ja aiheuttaa tulipalon! Kun paistat jotain kiehuvassa öljyssä tai rasvassa, älä poistu mikroaaltouunin ääreltä. Älä käytä laitetta friteeraukseen. Lähde: Miele – Kun öljy saavuttaa tietyn kuumenemispisteen, se alkaa savuta ja sen maku muuttuu.

Öljyisen ruoan voi helposti pilata näin mikrossa, sanoo entinen ammattilaiskeittiömestari Heloise Bouse, Joskus voi tuntua houkuttelevalta ajatukselta oikaista ja kokeilla esimerkiksi kananmunien keittämistä mikrossa. Mikrossa ei kuitenkaan saa kovin hyvää lopputulosta aikaiseksi.

– Mikrot kypsentävät asioita sisältä ulospäin, joten kokonaisen munan pistäminen mikroon johtaa räjähdykseen, Bouse muistuttaa. Rikotun, kuorettoman kananmunan voi toki kypsentää esimerkiksi kahvimukissa mikrossa, mutta sen maku ja koostumus ei ole erityisen hyvä. – Jos kuumennat mikroaaltotoiminnolla kokonaisia munia kuorineen, ne voivat räjähtää, myös uunista ottamisen jälkeen.

Keitä kuorelliset munat aina tähän tarkoitukseen sopivassa erikoisastiassa. Älä lämmitä kovaksikeitettyjä munia mikroaaltouunissa, Mieleltä muistutetaan.
Katso täydellinen vastaus

Voiko styroksi astian laittaa mikroon?

Kuluttaja: Älä laita styroxia mikroon! Pikaruokaravintoloista annoksensa saa usein mukaan styrox-laatikossa. Styrox-laatikkoa ei saisi koskaan kuumentaa mikroaaltouunissa, koska muovia voi sulaa ruokaan. Kuluttaja -lehden lukija ihmettelee, miten laatikko kestää höyryävän kuuman ruoan, mutta ei mikroa? Kuluttaja -lehti on haastatellut Eviran ylitarkasta Merja Virtasta.

 1. Hänen mukaansa lainmukaiset styroxista valmistetut elintarvikepakkaukset eivät sula kuuman ruoan takia.
 2. Esimerkiksi styrox-pakkauksen pitää olla tutkittu sellaisissa olosuhteissa, jotka vastaavat tilannetta, kun kuuma ruoka laitetaan laatikkoon.
 3. Mikroaaltouuni ei sovi styrox-pakkaukselle, koska lämpötila saattaa nousta hyvin korkeaksi.

Jos ruoka pakataan muovipinnoitettuun kartonkiastiaan, ei sitäkään kannata laittaa mikroon. Turvallisinta on siirtää ruoka rasiasta lautaselle ja laittaa se lautasella mikroon.

Lähteet:

: Kuluttaja: Älä laita styroxia mikroon!
Katso täydellinen vastaus

Voiko muovi sulaa mikrossa?

Vanha kännykkä ei ole lelu. – Muoviastioissa on kätevä säilyttää ruokia jääkaapissa, mutta niitä ei kannata laittaa mikroon. Muovissa on lisäaineita, joista vapautuu lämmetessä kemikaaleja. On turvallisempaa lämmittää ruoka posliiniastiassa. Uusissa vaatteissa puolestaan on homeenesto- ja pintakäsittelyaineita, jotka voivat ärsyttää ihoa.

Siksi uudet vaatteet kannattaa aina pestä ennen käyttöä. Ei ole merkitystä, onko aine luonnosta vai laboratoriosta, kunhan se on turvallinen. Luomumerkki ruuassa ja tekstiileissä takaa sen, että niissä on vähemmän haitallisia aineita. Myös Joutsenmerkkiä kannattaa suosia. Joutsenmerkin saaneissa tuotteissa on mahdollisimman vähän ylimääräisiä kemikaaleja.

Varsinaisia kodin kemikaalipesiä ovat lastenhuoneet. Lelujen määrää vähentämällä myös kemikaalikuorma kevenee. Ole varovainen etenkin vanhojen lelujen kanssa, niin ihania kuin ne ovatkin.1970–1980-luvuilla ei ollut samanlaisia asetuksia leluille kuin nykyisin.
Katso täydellinen vastaus

Voiko kahvia lämmittää mikrossa?

Ethän pilaa kahviasi näin? Maku muuttuu happamaksi Miksi Mikroa Ei Saa Käyttää Tyhjänä Kahvi on parhaimmillaan tuoreena, mikrossa lämmittäminen ei siis kannata. Julkaistu 12.08.2015 07:01 Vaikka olisitkin unohtanut kahvikuppisi jäähtymään, ei kylmää kahvia kannata lämmittää mikrossa – vaikka kuinka tekisi mieli. Lue, miksi! Jos kahvisi on unohtunut kuppiin ja jäähtynyt, se menettää tuoreutensa.
Katso täydellinen vastaus

Voiko munakasta lämmittää mikrossa?

Kananmunat – Kananmunia ei luultavasti jää monillekaan tähteiksi, sillä niitä pystyy valmistamaan niin pienen määrän kerrallaan että kaikki tulee yleensä syötyä. Mutta jos keitettyjä kananmunia tai munakasta jääkin tähteeksi, niitä ei tule lämmittää uudelleen, koska ne menettävät tuoreutensa, hajunsa, koostumuksensa ja makunsa.
Katso täydellinen vastaus

Voiko Teeveden lämmittää mikrossa?

Teen lämmittämiseen ei tulisi käyttää mikroa, selviää tuoreesta tutkimuksesta. Tutkimustuloksista raportoi Fox News. Sääntö pätee myös moniin muihin nesteisiin.
Katso täydellinen vastaus