Televisio ei pysty muodostamaan Internet-/verkkoyhteyttä. Siirry aiheeseen liittyvään asetusnäyttöön valitsemalla tekstistä, Jos langatonta yhteyttä ei saada muodostettua tai se katkeaa, kokeile seuraavaa.
- Paina HOME -painiketta ja tarkista, että seuraava asetus on käytössä. — —
- Tarkista television ja langattoman reitittimen asennuspaikka. Seuraavat voivat vaikuttaa signaalin laatuun:
- Lähellä on muita langattomia laitteita, mikroaaltouuni, loisteputkivalaisin tms.
- Langattoman reitittimen ja television välissä on lattia tai seinä.
- Kytke langattoman reitittimen virta pois ja jälleen päälle.
- Jos sen langattoman reitittimen verkon nimeä (SSID), johon haluat muodostaa yhteyden, ei näytetä, anna verkon nimi (SSID) valitsemalla ].
Jos ongelma ei ratkea aikaisemmilla toimenpiteillä tai et saa muodostettua yhteyttä edes kiinteällä verkolla, tarkasta verkkoyhteyden tila.
Katso täydellinen vastaus
Contents
Mitä tarkoittaa Tähän verkkoon ei voi muodostaa yhteyttä?
43KJ-03F Mahdollinen syy voi olla, että laitteen, langattoman reitittimen tai liityntäpisteen yhteysasetukset ovat väärät. Tarkista seuraavat seikat. Katso myös alla olevat kohdat.
Katso täydellinen vastaus
Miksi WiFi sanoo ei internet-yhteyttä?
Ratkaisuja wifi-ongelmiin | Asiakastuki Tästä ohjeesta löydät ratkaisuja siihen, jos langaton lähiverkko eli wifi ei toimi tai jos yhteys on heikko tai pätkii. Monesti ongelmatilanteet ratkeavat vain sillä, että katkaiset reitittimestä virran hetkeksi ja käynnistät sitten laitteen uudelleen.
Väärä salasana – Jos yhteys ei ole toiminut ollenkaan, onhan salasana oikein? Tarkista salasana ( Wlan key tai Wi-Fi key) reitittimen pohjasta. Palaako reitittimessä wifi-yhteyden merkkivalo? Jos valo ei pala, tarkista reitittimen hallintasivulta, onko yhteys aktiivinen. Jos valo palaa, tarkista hallintasivulta langattoman verkon nimi ja salasana. Ohjeet hallintasivulle kirjautumiseen löydät, Reitittimen käyttämä kanava
Reititin saattaa käyttää 2,4 GHz -verkossa kanavaa 12 tai 13, mutta päätelaite tukee vain kanavia 1–11. Lue lisää ja langattoman verkon kanavista. Reititin saattaa käyttää 5 GHz -verkossa kanavaa, jota päätelaite ei tue. Taajuusalueella saattaa esiintyä häiriöitä. Kokeile wlan-kanavan vaihtoa tai reitittimen uudelleenkäynnistämistä.
Reitittimen paikka kotonasi
Reititin saattaa olla katveessa päätelaitteeseen nähden. Katso ohjeet ja kokeile sijoittaa reititin paremmalle paikalle. Jos kotisi on iso tai monikerroksinen, langattomilla laajentimilla voidaan parantaa kuuluvuutta wifin katvealueilla. Tutustu,
Päätelaitteen ajurit eivät ole ajan tasalla – Ajureiden päivitykset voi tarkistaa laitevalmistajan sivuilta. auttaa tarvittaessa.
Jos mikään ylläolevista ei auta, kokeile palauttaa reititin tehdasasetuksille painamalla 15–30 sekuntia Reset-painiketta. Huomioithan, että tehdasasetusten palauttamisen myötä kaikki asetuksiin tekemäsi muutokset häviävät, esimerkiksi langattoman verkon nimi ja salasana. Wifi-yhteys hidastelee tai pätkii Jos netti ei toimi niin nopeasti kuin pitäisi tai yhteys pätkii, tee ja tarkista nämä asiat:
Käynnistä laite uudelleen. Testaa yhteyden nopeus luotettavalla testisivustolla, kuten, Kokeile yhteyttä wifin sijaan verkkokaapelilla. Yhdistämällä tietokoneen ethernet-kaapelilla reitittimeen, voit varmistaa ettei ongelma ole koko nettiyhteydessä vaan vain wifissä. Jos käytössäsi on mobiilireititin ilman ethernet-porttia, sen voi yleensä liittää USB-kaapelilla tietokoneeseen. Varmista, että reititin on, Kokeile 5 GHz taajuutta 2,4 GHz taajuuden sijaan, GHz taajuus mahdollistaa nopeamman ja vähemmän häiriöisen yhteyden kuin 2,4 GHz taajuus. Huomaathan kuitenkin, että 5 GHz taajuus ei kanna yhtä kauas kuin 2,4 GHz taajuus. Reitittimen käyttämällä taajuusalueella voi olla häiriöitä.
Kokeile käynnistää reititin uudelleen, sillä useimmat mallit hakevat käynnistämisen yhteydessä vähemmän ruuhkaisen taajuusalueen käyttöönsä. Kokeile vaihtaa wlan-kanavaa reitittimen hallintasivulta. Myös kaistanleveyden alentaminen saattaa vakauttaa yhteyttä (esim.40 MHz -> 20 MHz). Katso, Taloyhtiöissä 2,4 GHz wifi-taajuus voi olla ruuhkainen. Käytä siksi ensisijaisesti 5 GHz taajuudella toimivaa wifi-verkkoa.
Testaa toista reititintä/päätelaitetta/kaapelia, jos mahdollista. Tarkista reitittimen ominaisuudet ja päivitykset
Tarkista onko reitittimessäsi uusin ohjelmistoversio. Meiltä hankitut kiinteän laajakaistan reitittimet päivittyvät automaattisesti. Päivityksiä on yleensä saatavilla laitevalmistajalta. Tarvittaessa päivityksissä auttaa,
Tarkista tietoturva- ja palomuuriohjelman asetukset, sillä reaaliaikaiset skannausohjelmat hidastavat yhteyttä.
Jos näistä vinkeistä ei ollut apua, huomioi myös reitittimen keskimääräinen käyttöikä, joka on noin 3–5 vuotta. Jos reititin on kovin vanha, siihen liittyy tietoturvariski, sillä laitteeseen ei välttämättä tule enää päivityksiä tai niitä ei ole enää edes saatavilla valmistajalta.
Katso täydellinen vastaus
Miksi reititin ei löydä verkkoa?
Jos langattoman netin (WLAN/WiFi) toimivuus on huono, toimi näin – Langaton yhteys (WLAN/WiFi) on hyvin altis käyttöympäristön häiriöille ja syy huonoon toimivuuteen on yleensä modeemin ja tietokoneen välinen liian heikko signaali. Langattoman verkon signaaliin vaikuttaa eniten modeemin/reitittimen ja tietokoneen välinen etäisyys ja käytetty WLAN-kanava.
Katso täydellinen vastaus
Miksi Iphone verkkoon ei voi muodostaa yhteyttä?
Oma hotspot ei toimi iPhonessa tai iPadissa (Wi-Fi + Cellular) Oman hotspotin avulla voit jakaa iPhonen tai iPadin (Wi-Fi + Cellular) mobiilidatayhteyden toisen laitteen kanssa. Jos tarvitset apua oman hotspotin käyttöön, noudata seuraavia ohjeita. Yritä muodostaa yhteys jokaisen vaiheen jälkeen uudelleen.
- Varmista, että on otettu käyttöön kohdassa Asetukset > Oma hotspot. Jos omaa hotspotia ei löydy tai sitä ei voi kytkeä päälle, varmista että matkapuhelinoperaattorisi on ottanut sen käyttöön ja että liittymäsi tukee sitä.
- Käynnistä uudelleen tai, joka tarjoaa oman hotspotin, ja toinen laite, jonka on muodostettava yhteys omaan hotspotiin.
- Varmista, että sinulla on,
- Valitse oman hotspotin tarjoavassa iPhonessa tai iPadissa Asetukset > Yleiset > Siirrä tai nollaa > Nollaa ja napauta sitten Nollaa verkkoasetukset.
Jos tarvitset lisää apua oman hotspotin käyttämiseksi Wi-Fi-, USB- tai Bluetooth-yhteyden kautta, noudata seuraavia ohjeita. Valitse oman hotspotin tarjoavassa laitteessa Asetukset > Oma hotspot ja noudata sitten seuraavia ohjeita:
- Varmista, että Salli muiden liittyä -asetus on käytössä.
- Muista laitteen Wi-Fi-verkon nimi ja salasana, jotka ilmestyvät tähän näyttöön. Jos haluat vaihtaa Wi-Fi-verkon nimen, ota selvää, miten voit,
- Jos käytössäsi on iPhone 12 -malli tai sitä uudempi, ota käyttöön Maksimoi yhteensopivuus.* Yritä sitten yhdistää laitteesi uudelleen omaan hotspotiin.
- Pysy tässä näytössä, kunnes olet yhdistänyt toisen laitteen Wi-Fi-verkkoon.
Toimi seuraavasti laitteella, joka tarvitsee yhteyttä omaan hotspotiin:
- Laita Wi-Fi pois päältä ja takaisin päälle.
- Varmista, että muodostat yhteyden oikeaan Wi-Fi-verkkoon. Verkon nimi on sama kuin iOS-laitteella, joka tarjoaa oman hotspotin, ja sen vieressä saattaa olla Oma hotspot -kuvake,
- Jos omaan hotspotiin liittyminen aiheuttaa salasanavirheen, tarkista Wi-Fi-salasana siirtymällä oman hotspotin tarjoavassa laitteessa kohtaan Asetukset > Oma hotspot, jossa näet Wi-Fi-salasanan.
* Kun Maksimoi yhteensopivuus -toiminto otetaan käyttöön, hotspotiin liitettyjen laitteiden internet-suorituskyky ja Wi-Fi-suojaus saattavat heikentyä. Vältä tarpeettomat datasiirtomaksut poistamalla oma hotspot käytöstä, kun sitä ei tarvita. Jos et toimi näin, tietokoneesi saattaa yhdistää omaan hotspotiin aina, kun liität oman hotspotin tarjoavan iOS-laitteen tietokoneeseen latausta varten. Noudata alla olevia koskevia ohjeita.
- Päivitä,
- Liitä Mac USB-kaapelilla iPhoneen tai iPadiin, joka tarjoaa oman hotspotin., jos sinua pyydetään tekemään niin.
- Varmista, että voit, Jos Macisi ei tunnista laitetta, kokeile toista USB-kaapelia.
- Valitse Järjestelmäasetukset > Verkko ja sitten iPhone-USB. Jos et näe sitä, klikkaa Lisää-painiketta ja lisää se.
- Klikkaa Lisää-painiketta, valitse Poista palvelu käytöstä ja klikkaa Käytä.
- Klikkaa Lisää-painiketta, valitse Aktivoi palvelu ja klikkaa Käytä. Jos käytössä on jo toinen verkkoyhteys, oma hotspot ei mahdollisesti aktivoidu, ellet poista Poista käytöstä, jos ei tarvita -valintaa ja klikkaa Käytä.
Muodosta laitepari ja käytä omaa hotspotia Bluetooth-yhteydellä alla olevien ohjeiden mukaisesti.
- Valitse oman hotspotin tarjoavassa laitteessa Asetukset > Oma hotspot ja varmista, että Salli muiden liittyä -asetus on käytössä.
- Valitse Asetukset > Bluetooth ja varmista, että Bluetooth on käytössä.
- Pidä tämä näyttö avoinna ja toimi sitten yhdistettävässä laitteessa seuraavien ohjeiden mukaan:
- Napauta iPadissa tai iPod touchissa Asetukset > Bluetooth ja varmista, että Bluetooth on käytössä. Napauta oman hotspotin tarjoavaa laitetta, vahvista näyttöön tuleva koodi ja napauta sitten molemmissa laitteissa Muodosta pari.
- Valitse Macissa Omenavalikko > Järjestelmäasetukset, klikkaa Bluetooth ja varmista, että Bluetooth on käytössä. Valitse oman hotspotin tarjoava laite, klikkaa Yhdistä ja noudata näyttöön tulevia ohjeita.
- Klikkaa Windows-tietokoneen ilmaisinalueella Bluetooth-kuvaketta ja varmista, että Bluetooth on käytössä. Valitse Lisää Bluetooth-laite ja noudata näyttöön tulevia ohjeita.
- Klikkaa Macin valikkorivillä Bluetooth-kuvaketta tai klikkaa Bluetooth. Valitse oman hotspotin tarjoava iOS-laite ja sitten Yhdistä verkkoon. Jos yhteyden muodostaminen ei onnistu,,
- Klikkaa Windows-tietokoneen ilmaisinalueella Bluetooth-kuvaketta ja valitse sitten Liity henkilökohtaiseen verkkoon (PAN). Klikkaa laitetta hiiren oikealla painikkeella, pidä osoitinta kohdan Yhdistä käyttäen yllä ja valitse sitten Tukiasema. Jos yhteyden muodostaminen ei vieläkään onnistu,,
Kytke Bluetooth laitteissa pois päältä ja laita se sitten takaisin päälle:
- Valitse iOS- tai iPadOS-laitteessa Asetukset > Bluetooth, kytke Bluetooth pois päältä ja laita se takaisin päälle.
- Klikkaa Macin valikkorivillä Bluetooth-kuvaketta tai klikkaa Bluetooth, kytke sitten Bluetooth pois päältä ja laita se takaisin päälle.
- Valitse Windows-tietokoneessa Asetukset, klikkaa Bluetooth-kuvaketta, kytke sitten Bluetooth pois päältä ja laita se takaisin päälle.
Jos yhteyden muodostaminen ei vieläkään onnistu, noudata seuraavia ohjeita:
- Poista laitepari:
- Napauta iPadissa tai iPod touchissa, joka halutaan yhdistää omaan hotspotiin, Asetukset > Bluetooth. Napauta oman hotspotin tarjoavan laitteen vieressä Tiedot-kuvaketta ja napauta sitten Unohda tämä laite.
- Valitse Macissa Omenavalikko > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Bluetooth. Valitse oman hotspotin tarjoava laite ja klikkaa sitten Poista-painiketta,
- Klikkaa Windows-tietokoneen ilmaisinalueella Bluetooth-kuvaketta, Valitse Näytä Bluetooth-laitteet ja valitse laite, joka tarjoaa oman hotspotin. Klikkaa Poista ja sitten OK.
- Käynnistä kaikki laitteet uudelleen.
Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä.
Katso täydellinen vastaus
Mistä tietää että reititin ei toimi?
Eikö nettiyhteys toimi kunnolla? Aloita ongelman selvittäminen tarkistamalla ajankohtaiset häiriötiedotteet ja häiriökartta siltä varalta, että kyseessä on alueellinen häiriötilanne. Jos kartasta tai tiedotteesta ei löytynyt selitystä, tee seuraavaksi näin:
- Irrota virta- ja puhelinjohdot reitittimestä noin puoleksi minuutiksi.
- Kytke johdot takaisin reitittimeen ja kytke laitteeseen virta.
- Testaa toimiiko yhteys. Jos käytät yhteyttä langattomasti eli wifillä, kokeile yhteyttä kytkemällä verkkokaapeli reitittimen ja tietokoneen välille.
Jos yhteys ei vieläkään toimi, tarkista onko reitittimellä valojen mukaan yhteys verkkoon. Ongelman syy ja jatkoselvitystoimet riippuvat siitä. Alta löydät tarkemmat ohjeet eri tilanteisiin. Jos reitittimen yhteysvalo (DSL-, ADSL- tai Broadband-niminen valo) ei pala kiinteästi, yhteys reitittimen ja verkon välillä ei toimi.
- Millaisia valoja reitittimessä palaa? Tarkista merkkivalojen merkitykset laitteen käyttöoppaasta.
- Jos mitään valoja ei pala, vaikka reitittimen sähköjohto on kiinni ja virrat päällä, reititin on todennäköisesti rikki. Testaa yhteyden toimivuutta toisella reitittimellä, jos mahdollista.
- Jos yhteysvalo ei pala tai vilkkuu rauhallisesti ja muut valot palavat normaalisti, tarkista reitittimen kytkennät. Irrota reitittimestä sekä puhelin- että virtajohto puoleksi minuutiksi ja kytke ne sitten takaisin. Varmista, että puhelinjohdon liittimet ovat molemmista päistä kunnolla kiinni. Jos yhteys ei vieläkään toimi, varmista reitittimen toimivuus.
- Testaa yhteyttä toisella puhelinjohdolla sekä toisesta pistorasiasta, jos niitä on huoneistossa useita. ADSL-reitittimen kanssa suositellaan käytettäväksi enintään 2 metrin pituista puhelinjohtoa. Reitittimen ei tarvitse olla kytketty tietokoneeseen testauksen aikana, vaan riittää, että reititin saa sähköä ja siihen on kytketty puhelinjohto. Tarkkaile, alkaako reitittimen DSL-valo palamaan kiinteästi toisesta pistokkeesta testattaessa.
- Jos käytössäsi on 10 tai 24 Mbit/s liittymänopeus, varmista että reitittimesi tukee nopeuden vaatimaa ADSL2+-standardia.
ADSL-valo palaa, mutta yhteys ei toimi Jos reitittimen yhteysvalo (DSL-, ADSL- tai Broadband-niminen valo) palaa kiinteästi, on reititin yhteydessä verkkoon. Jos yhteys ei kuitenkaan toimi, todennäköisimmät syyt ovat:
- Reitittimen VPI/VCI asetukset ovat väärät.
- Reitittimen ja tietokoneen välinen yhteys ei toimi.
Tarkista seuraavat asiat:
- Kytke tietokone tai muu päätelaitteesi verkkokaapelilla reitittimen LAN-porttiin, ja testaa toimiiko yhteys. Reitittimessä tulee palaa langallisen yhteyden merkkivalo, kun päätelaite on yhdistetty reitittimeen verkkokaapelilla.
- Irrota reitittimestä virta- ja puhelinjohdot noin puoleksi minuutiksi. Kytke johdot sitten takaisin ja varmista, että kiinnität ne reitittimeen oikein.
- Jos edelleen reitittimen yhteysvalon mukaan laitteella olisi yhteys verkkoon, mutta netti ei toimi, saattavat reitittimen asetukset olla pielessä. Tämä on todennäköisin syy, jos reititintä on aiemmin käytetty toisen operaattorin liittymässä. o Testaa yhteyttä toisella reitittimellä, jossa on varmasti Telian asetukset. o Tarkista reitittimesi verkkoasetukset. Lähes kaikkiin reitittimiin voi syöttää oikeat asetukset, kun reititin on kytketty verkkokaapelilla tietokoneeseen. Tarkemmat ohjeet asetusten tekemiseen löydät reitittimen ohjekirjasta tai valmistajan nettisivuilta. Telian verkkoasetukset ovat VPI/VCI 0/33. o Kokeile reitittimen resetointia eli tehdasasetuksille palauttamista. Osa reitittimistä hakee automaattisesti verkon asetukset resetoinnin yhteydessä. Varmista laitteen ohjekirjasta, miten resetointi tehdään. Huomioithan, että resetointi nollaa kaikki reitittimen asetuksiin tekemäsi muutokset. Ethän resetoi reititintä itse, jos käytät wifiä etkä osaa määrittää WLAN-suojausasetuksia uudelleen.
Varmista ensiksi omien laitteidesi toimivuus. Jos niissä ei ole vikaa, on ongelma todennäköisesti verkon ja reitittimen välillä. Jos reitittimen DSL-valo vilkkuu tai on kokonaan pimeänä yhteyden pätkiessä, on reitittimen ja verkon välinen yhteys silloin poikki.
- Irrota reitittimestä puhelin- ja virtajohto vähintään 30 sekunniksi. Kytke johdot sitten takaisin ja odota, että reititin käynnistyy. Jos käytät reitittimen lisäksi muita verkkolaitteita (esim. WLAN-tukiasema tai kytkin), käynnistä myös ne uudestaan.
- Testaa puhelinjohdon toimivuus. Jos käytössä on puhelinjatkojohto(ja), vaihda ne yhteen enintään 2 metriä pitkään puhelinjohtoon.
- Jos huoneistossa on useita puhelinpistorasioita, testaa yhteyttä myös niistä. Yleensä yksi rasioista on pääpistorasia ja muut lisäpistorasioita. Pääpistorasia on yleensä eteisessä ja siitä voi saada paremman yhteyden, jos välijohdot seinien sisällä ovat huonot. Myös puhelinrasia tai puhelinjohdon pistoke voi olla viallinen.
- Jos ongelma ei vieläkään ratkennut, testaa vielä yhteyttä toisella reitittimellä.
Voit testata liittymäsi nopeuden nopeustestillä. Jos liittymä toimii selvästi hitaammin kuin pitäisi, käy läpi alla oleva vianselvitys. Testaa nopeus uudestaan jokaisen vaiheen jälkeen nähdäksesi, oliko siitä apua. Jos nopeus paranee, sinun ei tarvitse edetä seuraaviin vaiheisiin.
- Käynnistä reititin ja tietokone uudelleen. Jos käytössäsi on muita verkkolaitteita (esim. kytkin tai WLAN-tukiasema), käynnistä myös ne uudelleen.
- Jos käytössäsi on muitakin verkkolaitteita, testaa yhteyttä kytkemällä tietokone Ethernet-kaapelilla suoraan ADSL-reitittimeen.
- Testaa yhteyttä toisella puhelinjohdolla, varsinkin jos reititin on kytketty puhelinlinjaan jatkojohdolla. Huonolaatuinen tai liian pitkä johto reitittimen ja puhelinpistokkeen välissä aiheuttaa usein yhteyden hidastelua. Puhelinjohdon on hyvä olla enintään 2 metriä pitkä.
- Testaa yhteyden toimivuus toisella päätelaitteella (tietokoneella, puhelimella tai tabletilla). Irrota testauksen ajaksi muut laitteet reitittimestä ja sen jakamasta wifi-verkosta, jotta vain nopeustestiä tekevä laite on yhdistetty reitittimeen.
- Testaa yhteyttä toisella reitittimellä.
Ongelma jatkuu ja mikään ei tunnu auttavan Testattua ja varmistettuasi, ettei häiriö johdu kytkennöistä, omista laitteistasi tai johdoista, ilmoita meille häiriöstä. Jos olet kotona laitteiden äärellä ja haluat selvittää asiaa heti, se onnistuu kätevästi Minun Teliassa:
- Kirjaudu Minun Teliaan,
- Etsi se laajakaistaliittymäsi, jota häiriö koskee ja paina Hallinnoi tilausta -nappia.
- Valitse Tilauksen hallinta -otsikon alta Ilmoita häiriöstä chatissa, jolloin chatti aukeaa. Jos botti ei osaa tarjota tilanteeseesi apua, se ohjaa keskustelun asiakaspalvelijalle.
Kirjaudu sisään Voit ilmoittaa häiriöstä myös soittamalla asiakaspalveluumme tai täyttämällä sähköisen lomakkeen, Telia Helppi apunasi Jos tarvitset apua käyttöön ja asennukseen liittyvissä asioissa, soita Telia Helppiin. Palvelemme sinua arkisin klo 8–20 ja arkilauantaisin klo 9–16.30.
Katso täydellinen vastaus
Miten suojata WLAN-yhteys?
Helppo tapa välttää tämä riski on suojata WLAN sa- lasanalla ja antaa salasana vain niille, joiden luottaa käyttävän verkkoa koh- tuullisesti. Joissain tukiasemissa on mahdollista määritellä erillinen langaton lähiverkko satunnaisia vieraita varten. Vierasver- kolle voi määritellä oman nimen ja sa- lasanan.
Katso täydellinen vastaus
Mikä on Wi-fi yhteys?
Wifin käyttöönotto | Asiakastuki Wlan eli wireless local area network, wifi tai suomalaisittain langaton lähiverkko mahdollistaa sen, että voit käyttää kotisi nettiyhteyttä langattomasti kotona ollessasi esimerkiksi puhelimella tai tietokoneella. Langattoman verkkoyhteyden käyttöä varten tarvitset reitittimen, jossa on WLAN-ominaisuus.
- Muista pitää huolta wifi-verkkosi suojausasetuksista.
Langattoman verkon laitteiden sijoittaminen Asunnon koko ja sen seinä- ja lattiarakenteet vaikuttavat langattoman verkon toimivuuteen. Isossa asunnossa kannattaa käyttää useampaa langatonta tukiasemaa, jolloin yhteyden toiminta on varmempaa. Reititin kannattaa sijoittaa siihen huoneeseen, missä yhteyttä pääasiassa käytetään.
- Laitteen on hyvä olla esimerkiksi lipaston tai pöydän päällä huoneen keskellä tai seinustalla,
- Reitittimen antennien ympärillä ei saisi olla esteitä, eikä välittömässä läheisyydessä yhteyttä häiritseviä sähkölaitteita, kuten mikroaaltouunia, jääkaappia tai itkuhälytintä.
- Reititintä ei kannata sijoittaa esimerkiksi kaappiin piiloon, kirjahyllyn välitasolle, tv-tasolle muiden sähkölaitteiden viereen tai huoneen perimmäiseen nurkkaan.
Wifin asetusten, nimen ja salasanan muuttaminen Langattoman verkon asetuksia muuttamalla voidaan parantaa yhteyden toimintaa tai jopa poistaa häiriöt kokonaan. Voit muuttaa asetuksia reitittimen hallinnasta, jonne pääset kirjautumaan tietokoneen selaimella.
Katso täydellinen vastaus
Mikä on langaton verkkosovitin?
Tarvittavat laitteet – Ennen kuin voit määrittää langattoman verkon, tarvitset seuraavat: Internet-laajakaistayhteys ja modeemi, Internet-laajakaistayhteys on nopea Internet-yhteys. DSL- ja kaapeliverkkoyhteys ovat kaksi yleisintä laajakaistayhteyttä.
- Voit hankkia laajakaistayhteyden ottamalla yhteyttä Internet-palveluntarjoajaan (ISP).
- Yleensä DSL-yhteyksiä tarjoavat puhelinyhtiöt ja kaapeliyhteyksiä kaapelitelevisioyhtiöt.
- Internet-palveluntarjoajat tarjoavat usein asiakkailleen laajakaistamodeemeja.
- Jotkin Internet-palveluntarjoajat tarjoavat myös modeemin ja langattoman reitittimen yhdistelmiä.
Niitä on saatavilla myös tietokone- ja elektroniikkaliikkeistä sekä monista verkkokaupoista. Langaton reititin, Reititin lähettää tietoja verkon ja Internetin välillä. Langattoman reitittimen avulla voit liittää tietokoneita verkkoon langattomasti radiosignaalien avulla.
Langattomia verkkotekniikoita on useita, kuten 802.11a, 802.11b, 802.11g, 802.11n, 802.11ac ja 802.11ax. Langaton verkkosovitin, Langaton verkkosovitin on laite, joka yhdistää tietokoneen langattomaan verkkoon. Kannettavassa tietokoneessa tai pöytätietokoneessa täytyy olla langaton verkkosovitin, jotta tietokone voidaan yhdistää langattomaan verkkoon.
Useimmissa kannettavissa tietokoneissa ja tableteissa – ja joissakin pöytätietokoneissa – on langaton verkkosovitin valmiiksi asennettuna. Seuraavalla tavalla voit tarkistaa, onko tietokoneessa langaton verkkosovitin:
- Valitse Käynnistä, kirjoita hakuruutuun laitehallinta ja valitse sitten Laitehallinta,
- Laajenna Verkkosovittimet -kohde.
- Etsi verkkosovitin, jonka nimessä on sana wireless (tai langaton).
Miten tarkistaa Internet-yhteys?
Verkkoyhteyden tilan tarkistaminen Windows 11:n avulla voit tarkistaa verkkoyhteyden tilan nopeasti. Valitse Käynnistä-painike ja kirjoita sitten asetukset, Valitse Asetukset > verkkoyhteys & Internet. Verkkoyhteyden tila näkyy yläreunassa. Windows 10:ssä voit tarkistaa verkkoyhteyden tilan nopeasti. Jos sinulla on ongelmia yhteyden muodostamisessa, voit yrittää korjata ongelmat suorittamalla verkon vianmäärityksen. Valitse Käynnistä-painike ja valitse sitten Asetukset > verkkoyhteys & Internet> tila. : Verkkoyhteyden tilan tarkistaminen
Katso täydellinen vastaus
Miksi nettiyhteys katkeaa?
Kun Internetyhteys ei toimi • KaseNet Yleisin syy internetyhteyden katkeamiselle on asiakkaan päätelaitteen tai sen jatkeena olevan muun verkkolaitteen (esim. langaton tukiasema) jumiutuminen. Jumiutumisen aiheuttaa yleensä sähköverkon piikki. Sähköpiikki jumiuttaa laitteen siten, että se näyttää olevan normaalisti päällä, mutta tosiasiassa laite ei tee mitään tai toimii vain osittain.
irroita kotipäätelaite sähköverkosta noin minuutiksi ja kytke se takaisin sähköihinodota noin minuutti ennenkuin yrität tietokoneella internettiin, sillä jotkin päätelaitemallit lataavat asetuksia verkosta ensimmäisen minuutin aikana eikä internetyhteys silloin vielä toimimikäli internetyhteys ei vielä aukea, kokeile käynnistää tietokone uudelleenjos kotipäätelaitteen jatkeena on esimerkiksi langaton reititin tai, ota myös siitä virrat hetkeksi ja kytke takaisin
Periaate siis on, että laitteiden virroista irroittamisen jälkeen virrat kytketään takaisin kotipäätelaitteesta alkaen ja viimeisenä käynnistetään uudelleen nettiä käyttävä laite. Jos internetyhteys ei tunnut toimivan ja käytössäsi on jokin muu verkkolaite päätelaitteen jatkeena, kuten esimerkiksi langaton tukiasema, niin kokeile liittää tietokone suoraan kuitupäätelaitteeseen jolloin pois suljetaan se mahdollisuus että vika onkin lantattomassa reitittimessä eikä päätelaitteessa (itse internetyhteydessä).
- Mikäli kuitupäätelaitteen WAN-merkkivalo ei pala, on kuituyhteydessä silloin jokin todellinen vika.
- Tarkista ensimmäisenä että kuitukaapeli on kiinnitetty päätelaitteeseen sekä kuidun sisääntulorasian liittimeen.
- WAN-merkkivalo palaa silloin kun päätelaitteelta on yhteys keskukseen.
- Huomioi kuitenkin se että kun kytket päätelaitteen sähköihin, saattaa kestää hetkisen ennenkuin WAN-merkkivalo syttyy.
Mikäli internetyhteys ei toimi yllä mainituista toimenpiteistä huolimatta, soita KaseNetin asiakaspalveluun pikimmiten ja ilmoita viasta. Älä jää odottamaan tunneiksi tai päiviksi että vika korjaantuu itsekseen. : Kun Internetyhteys ei toimi • KaseNet
Katso täydellinen vastaus
Miten saada reititin toimimaan?
Näin asennat langattoman WLAN-verkon: –
Hanki WLAN-tukiasema ja tarpeen vaatiessa tietokoneelle WLAN-verkkokortti/adapteri. Asenna reititin sen mukana tulevien asennusohjeiden mukaan. Etsi reitittimen mukana tulleista ohjeista tai reitittimen pohjasta langattoman verkon nimi ja salasana. Langattoman verkon nimi ja salasana löytyvät yleensä modeemin pohjasta nimillä “SSID / wifi key / wireless password / wireless network”. Avaa laitteesi WLAN / Wifi valikko ja valitse yhdistettävistä verkoista oman reitittimesi verkon nimi. Syötä salasana laitteen sitä kysyessä. Tee sama jokaiselle verkkoon liitettävälle tietokoneelle.
Vaihtoehtoisesti voit yhdistää laitteesi WPS -toiminnolla.
Laitteesi voi ehdottaa WLAN -yhteyden yhdistämisen aikana käyttämään WPS -ominaisuutta Jos valitset WPS -yhdistämisen, paina oikealla hetkellä (oman laitteen niin pyytäessä) reitittimesi WPS -painiketta. WPS painikkeen sijainti ja painalluksen aika (1-3 sekunttia) vaihtelee eri laitteilla, joten tarkista se reitittimen käyttöohjeesta. Odota, kunnes laitteesi muodostaa langattoman yhteyden reitittimen kanssa. Huomioi, että WPS-painiketta painaessa reititin antaa yhdistää laitteet langattomaan verkkoon vain tietyn ajan verran (vaihtelee eri laitteiden välillä, 1-3min). Jos yhdistäminen ei onnistu, kokeile vielä uudestaan. Modeemi yleensä ilmoittaa merkkivalolla, milloin WPS-yhdistäminen on päällä.
Helpoin ratkaisu on tilata Telia Helpin asentaja kotiin, joka ottaa langattoman verkon ja huolehtii tärkeästä langattoman verkon suojauksesta. : Langattoman WLAN-verkon asennus – Telia Helppi
Katso täydellinen vastaus
Miten resetoida reititin?
Modeemissa palavat kaikki tarvittavat valot, joista yhteyden voi todeta olevan kunnossa modeemiin asti, mutta kodin laitteet eivät yhdisty internetiin. Yhteys on tarkistettu myös palveluntarjoajan puolelta toimivaksi – miten saan yhteyden toimimaan tietokoneelleni? Omaguru auttaa.
- Ensimmäiseksi kannattaa käynnistää modeemi uudelleen.
- Jos uudelleenkäynnistys ei korjaa ongelmaa, on hyvä resetoida modeemi, eli palauttaa alkuperäiset tehdasasetukset.
- Reset-painike löytyy yleensä modeemin takaa, ja se on pienen reiän sisällä: sitä painaaksesi tarvitset jonkin riittävän ohuen esineen, kuten neulan.
Älä sammuta modeemia, vaan pidä reset-painike pohjassa noin kymmenen sekunnin ajan niin, että laite on päällä. Modeemin resetoituessa sen valot usein ensin vilkahtavat, sitten sammuvat, ja vain virtavalo jää päälle. Seuraavaksi modeemi alkaa hakea yhteyttä uudelleen.
Jos resetointi ei ratkaise ongelmaa, on vianrajausta jatkettava. Tarkasta seuraavaksi, kuinka kodin laitteet on yritetty kytkeä internetiin: onko ne yhdistetty langattomaan verkkoon, vai onko laite kytketty modeemiin johdolla? Jos laitteita käytetään langattomasti, kannattaa yhteyttä kokeilla kytkemällä laite johdolla modeemiin.
Mikäli laite kytkeytyy internetiin johdolla, on ongelma langattomassa verkossa. Tällöin kannattaa varmistaa, että laitteet on varmasti yhdistetty langattomaan verkkoon oikein. Esimerkiksi modeemia vaihtaessa tulee muistaa, että langaton verkko ja sen tiedot ovat laitekohtaisia, eli laitteen vaihtuessa myös langattoman verkon tiedot muuttuvat.
- Usein yhteys on kunnossa muilta osin, mutta laitteesi antaa yhteydestä virheilmoituksen.
- Tässä tapauksessa vianrajaus jatkuu saadun virheilmoituksen perusteella.
- Ellei yhteys toimi johdolla eikä langattomasti, voi vika olla myös itse modeemissa.
- Tällöin kätevintä on kokeilla yhteyttä toisella modeemilla.
Mikäli tarvitset apua vianrajauksessa, Omaguru suosittelee asiantuntijan puoleen kääntymistä. Vastaajana Omaguru-asiantuntija Ilkka Tossavainen. Tutustu Elisan Omaguruun Lue lisää Omaguru-asiantuntijoiden vastauksia Eikö laitteesi löydä wlan-verkkoa? Omaguru neuvoo
Katso täydellinen vastaus
Mitä eroa on reitittimellä ja modeemilla?
Mikä on reititin ja tarvitseeko reititin modeemia? – Reititin on laite joka vastaanottaa digitaalisen signaalin modeemilta ja jakaa sen useammalle kytketylle laitteelle, kun taas modeemi voi yhdistää yhteen laitteeseen kerrallaan. Reititin ei pysty yhdistämään internettiin ilman modeemia.
- Jos asut kerrostalossa tai jos näet seinässä Ethernet portin, yleensä tämä tarkoittaa sitä että taloudessasi on jo modeemi johon palveluntarjoajan kaapelit ovat kytkettynä, jolloin tarvitset pelkän reitittimen kytkeäksesi laitteesi internettiin.
- On kuitenkin hyvä muistaa, ettei reititin vaadi modeemia tai internet-yhteyttä toimiakseen.
Voit kytkeä useita tietokoneita tai laitteita reitittimeen, jolloin ne ovat yhteydessä soisiinsa paikallisverkossa (LAN eli Local Area Network). Tämä siis tarkoittaa että voit vaikkapa pelata pelejä yhdessä kavereittesi kanssa ilma internet-yhteyttä, kunhan kaikki ovat kytkettynä samaan reitittimeen ja yhdistävät samaan paikallisverkkoon.
Katso täydellinen vastaus
Miten jakaa internet-yhteys iPhone?
Wi-Fi – Valitse laitteessa, johon haluat yhdistää, Asetukset > Mobiilidata > Oma hotspot tai Asetukset > Oma hotspot ja varmista, että Oma hotspot on päällä. Vahvista sitten Wi-Fin salasana ja puhelimen nimi. Pysy tässä näytössä, kunnes olet yhdistänyt toisen laitteen Wi-Fi-verkkoon. Valitse laitteessa, jonka haluat yhdistää, Asetukset > Wi-Fi ja etsi luettelosta oma iPhonesi tai iPadisi. Liity Wi-Fi-verkkoon napauttamalla. Anna oman hotspotin salasana pyydettäessä.
Katso täydellinen vastaus
Mitä nollaa verkkoasetukset tarkoittaa?
Kun sinusta tuntuu, että puhelimessasi on jotain vikaa, kun siirryt verkkoon tai sinulla on Bluetooth-laite, sinun on harkittava vakavasti verkkoasetusten palauttamista. Tämä nollaus sisältää kaiken, mikä tarkoittaa verkkoja, Wi-Fi, VPN, Hotspot, mobiilidata, Bluetooth.
Katso täydellinen vastaus
Onko reitittimessä palomuuri?
Reitittimen palomuuri – Reitittimissä on usein myös itsessään palomuuri, joka tarjoaa suojaa laitteelle tulevalta liikenteeltä. Network Address Translation eli NAT analysoi saapuvaa liikennettä ja tutkii, tuleeko se turvallisesta lähteestä näin turvaten reitittimeen kytkettyjä laitteita.
- Palomuurilla voi myös estää joidenkin kodin sisäverkon laitteiden pääsyn internetiin tai määrittää ajan, milloin mikäkin laite voi verkkoa käyttää.
- On kuitenkin syytä pitää myös tietokoneen oma palomuuri käytössä, etenkin Windows-laitteilla.
- Tähän liittyen saattaa ilmetä haasteita, mikäli yhteydessä käytettävä modeemi on reitittävä eli yhdistelmälaite ja tämän lisäksi käyttää erillistä reititintä.
Näin syntyy omaan puhekieleeni yleistynyt sanonta, ns. natin-natti, kaksi reitittävää laitetta suoraan peräkkäin. Tämä ei ole tuplasuojaus, vaan mahdollinen ongelma. Sen enempää tähän syventymättä suosittelen käyttämään vain yhtä reitittävää, “NAT:taavaa” laitetta omassa sisäverkossa.
Katso täydellinen vastaus
Pitääkö reititin sulkea yöksi?
12 kommenttia – Sehän on sun oma asias tarvitko sitä yöllä ja tarviiko sähköä säästää esim. sen muutaman watin? +1 Kannattaa se sammuttaa, sähkönsäästöä siinä ei tosin paljon tule mutta ainakin sen vuoksi että jos modeemissa tai reitittimessä on jokin bitti poikittain, niin virtabuutilla se häiriö poistuu. Meillä on laitettu reititin kellokytkimen taakse ja öisin se on siis pois päältä, aamulla taas reititin virkeänä herää eloon kun virrat tulee takaisin. +6 Kannattaa se sammuttaa, sähkönsäästöä siinä ei tosin paljon tule mutta ainakin sen vuoksi että jos modeemissa tai reitittimessä on jokin bitti poikittain, niin virtabuutilla se häiriö poistuu. Meillä on laitettu reititin kellokytkimen taakse ja öisin se on siis pois päältä, aamulla taas reititin virkeänä herää eloon kun virrat tulee takaisin.
- Ainakin mun asuksen reitittimestä löytyy ihan ajastettu reboot.
- Sunnuntaisin aamulla klo6 Elisa Viihde, never again.
- Aivan turhaa hommaa.
- Mikäli jonnekin reissuun lähtee tai asuu omakotitalossa missä ukkosilla kaikki särkyy niin sitten ehkä.
- Mikäli jotenkin on bitti poikittain niin voihan sitä sitten lähteä bootilla kokeilemaan ensiksi.
Älä pelkää! Mennähän rauhas ei s’oo ihmises se on suuremmas käres. Asiantuntija?, eipä mittään, kävellään hitaammin. Ukonilmoilla totta kai tärkeä ottaa modeemi pois seinästä. Jos ei ole ukkosta tiedossa, niin henkilökohtaisesti en ole modeemeja tai reitittimiä yöksi irroitellut. Eipä siinä tosiaan periaatteessa mitään vikaa ole että sammuttelee yöksi, tällä jopa voi tosiaan ennakoida myös vähän noita pienempiä ongelmia pois yhtälöstä hyvässä lykyssä. Ite en oo vuosiin enää sammutellut tai ottanut edes seinästä ukkosilla, jälkimmäisen osalta myönnettäköön että kannattaisi se kuitenkin ihan varotoimena.
Oon vaan ollut ehkä vähän turhan laiska siinä suhteessa, plus kun noita laitteita on modeemin perässä jotka pitäis vähän jaksottain pistää päälle niin laiskuus lisääntyy 😀 Entinen moderaattori, nykyinen kommentaattori Periaatteessa jokainen sähkölaite virrat päällä on paloturvallisuusriski, ja käyttämättömänä täysin turha riski.
Modeemin tapauksessa riski taitaa olla kuitenkin aika pieni. Ei ainakaan muistu mieleen tapausta, jossa olisi syytetty modeemia palon aiheuttajaksi. Itse sammutan modeemin yöksi, mutta lähinnä sen aiheuttaman valosaasteen vuoksi (merkkivalot makkarissa = ei hyvä) Periaatteessa jokainen sähkölaite virrat päällä on paloturvallisuusriski, ja käyttämättömänä täysin turha riski. Modeemin tapauksessa riski taitaa olla kuitenkin aika pieni. Ei ainakaan muistu mieleen tapausta, jossa olisi syytetty modeemia palon aiheuttajaksi.
- Itse sammutan modeemin yöksi, mutta lähinnä sen aiheuttaman valosaasteen vuoksi (merkkivalot makkarissa = ei hyvä) Joistakin modeemista saa valot pois päältä sammuttamatta laitetta.
- Toisaalta jos yöaikaan pitää nousta ylös, niin ei tarvitse hapuilla pilkkopimeässä eikä minua ne modeemin valot häiritse.
Minulla on palvelimia, joissa on ajastettuja toimintoja yöaikaan, niin sen vuoksi pitää myös nettiyhteyden toimia 24/7. Saunalahti Korttelikuitu VDSL, TeleWell TW-EAV510AC-B Ei oo mullakaan tapana sammutella modeemeja ja reitittimiä yöksi. Makkarissa ei niitä ole välkkymässä, häiritsisi varmasti nukkumista. Ajastettu uudelleenkäynnistys 2 viikon välein on pitänyt laitteet virkeänä. “Every day may not be good. but there’s something good in every day” – Alice Morse Earle Ajastettu uudelleenkäynnistys 2 viikon välein on pitänyt laitteet virkeänä. Niinpä. Joitakin laitteita pitää buuttailla aika usein ja toisia ei. Meillä reititin on ollut pisimpään buuttaamatta reilun kolme vuotta enkä ole siinä havainnut mitään hyytymistä.
- No jos teen asetusmuutoksia, niin samalla myös buuttaan.
- Modeemit on sitten vähän eri juttu, kun niihin tulee päivityksiä ja silloin buutti on vältämätön.
- Ajastettu buutti kyllä löytyy asetuksista, mutta aika vähän sille on ollut tarvetta.
- Siis minulla ei ole Elisan modeemeita, joihin päivityksiä tulee todella harvoin.
Saunalahti Korttelikuitu VDSL, TeleWell TW-EAV510AC-B +1 Itse en sammuta koskaan (paitsi ukkosilla joskus, mutta mielestäni nykyisin kerrostaloissa ei tarvitse ottaa irti johtoja pistorasioista ukkosellakaan). Ajattelen asian niin, että jos laajakaistassa joku vika tulee niin Elisalta varmaan osataan paikallistaa ajankohta (aika ja päivä) milloin vika on tullut, kun modeemi on päällä. Itse en sammuta koskaan (paitsi ukkosilla joskus, mutta mielestäni nykyisin kerrostaloissa ei tarvitse ottaa irti johtoja pistorasioista ukkosellakaan). Ukkosvauriot tosiaan painottuvat pääsääntöisesti haja-asutusaluieille, missä vielä ainakin toistaiseksi on avojohtoverkkoa.
Katso täydellinen vastaus
Mikä on Wi-Fi yhteys?
Wifin käyttöönotto | Asiakastuki Wlan eli wireless local area network, wifi tai suomalaisittain langaton lähiverkko mahdollistaa sen, että voit käyttää kotisi nettiyhteyttä langattomasti kotona ollessasi esimerkiksi puhelimella tai tietokoneella. Langattoman verkkoyhteyden käyttöä varten tarvitset reitittimen, jossa on WLAN-ominaisuus.
- Muista pitää huolta wifi-verkkosi suojausasetuksista.
Langattoman verkon laitteiden sijoittaminen Asunnon koko ja sen seinä- ja lattiarakenteet vaikuttavat langattoman verkon toimivuuteen. Isossa asunnossa kannattaa käyttää useampaa langatonta tukiasemaa, jolloin yhteyden toiminta on varmempaa. Reititin kannattaa sijoittaa siihen huoneeseen, missä yhteyttä pääasiassa käytetään.
Laitteen on hyvä olla esimerkiksi lipaston tai pöydän päällä huoneen keskellä tai seinustalla, Reitittimen antennien ympärillä ei saisi olla esteitä, eikä välittömässä läheisyydessä yhteyttä häiritseviä sähkölaitteita, kuten mikroaaltouunia, jääkaappia tai itkuhälytintä. Reititintä ei kannata sijoittaa esimerkiksi kaappiin piiloon, kirjahyllyn välitasolle, tv-tasolle muiden sähkölaitteiden viereen tai huoneen perimmäiseen nurkkaan.
Wifin asetusten, nimen ja salasanan muuttaminen Langattoman verkon asetuksia muuttamalla voidaan parantaa yhteyden toimintaa tai jopa poistaa häiriöt kokonaan. Voit muuttaa asetuksia reitittimen hallinnasta, jonne pääset kirjautumaan tietokoneen selaimella.
Katso täydellinen vastaus
Miten suojata WLAN-yhteys?
Helppo tapa välttää tämä riski on suojata WLAN sa- lasanalla ja antaa salasana vain niille, joiden luottaa käyttävän verkkoa koh- tuullisesti. Joissain tukiasemissa on mahdollista määritellä erillinen langaton lähiverkko satunnaisia vieraita varten. Vierasver- kolle voi määritellä oman nimen ja sa- lasanan.
Katso täydellinen vastaus