Miten Saada Kuva Sopivaksi Puhelimen Taustakuvaksi?

Miten Saada Kuva Sopivaksi Puhelimen Taustakuvaksi
Puhelimen taustakuvan vaihtaminen – Aluksi avaa puhelimen galleriasta valokuva, jonka haluat vaihtaa taustakuvaksi. Voit etsiä hyviä taustakuvia esimerkiksi, Kun löydät sopivan kuvan, voit tallentaa taustakuvan puhelimeen painamalla pitkään kuvan päältä ja valitsemalla “Lataa kuva”.

Ota huomioon kuvien tekijänoikeudet. Avaa valikko oikeasta yläreunasta (kolme pistettä päällekkäin) ja paina valikosta Aseta, Jos valikko ei ole näkyvissä, napauta kuvaa, että painikkeet tulevat näkyviin. Näet nyt eri vaihtoehtoja kuvan asettamiseen. Voit asettaa kuvan esimerkiksi WhatsAppin profiilikuvaksi tai jonkun puhelimeen tallennetun yhteystiedon kuvaksi.

Koska olemme vaihtamassa taustakuvaa, valitse valikosta Taustakuva, Voit rajata kuvaa vetämällä reunoja haluamiisi kohtiin. Puhelimen näytön muoto määrittää sen, miten vapaasti voit rajata kuvaa. Kun olet rajannut kuvan haluamaksesi, paina oikeasta yläkulmasta KÄYTÄ,

Viimeisenä valitse vielä haluatko vaihtaa puhelimen taustakuvan, lukitusnäytön taustakuvan vai molemmat. Lukitusnäytön taustakuva on taustakuva, joka näkyy puhelimessa, kun näyttö on lukittuna. Kun valitset mikä taustakuva vaihdetaan, taustakuva on vaihdettu. Kiitos että luit ohjeemme “Tabletin tai puhelimen taustakuvan vaihtaminen (Android)”.

Jätäthän palautteesi ja huomiosi ohjeesta kommentti-kenttään. Voit lukea, : Tabletin tai puhelimen taustakuvan vaihtaminen (Android)
Katso täydellinen vastaus

Miten vaihdan puhelimen näyttökuvan?

Kuvakaappauksen ottaminen –

 1. Avaa näyttö, josta haluat ottaa kuvakaappauksen.
 2. Valitse toinen näistä puhelimestasi riippuen:
  • Paina virtapainiketta ja äänenvoimakkuuden vähennyspainiketta samaan aikaan.
  • Jos tämä ei toimi, paina virtapainiketta muutaman sekunnin ajan. Valitse sitten Kuvakaappaus,
  • Jos kumpikaan vaihtoehto ei toimi, katso ohjeita,
 3. Vasemmassa alareunassa näet kuvakaappauksen esikatselu. Joidenkin puhelimien näytön yläreunassa näet kuvakaappauskuvakkeen,

Katso täydellinen vastaus

Miten saa iphoneen liikkuvan taustakuvan?

Lukitun näytön taustakuvan muokkaaminen suodattimien, widgettien ja tyylien avulla –

 1. Napauta Asetukset-apista Taustakuva.
 2. Napauta lukitun näytön esikatselun alta Muokkaa.
 3. Napauta Muokkaa nykyistä taustakuvaa tai Lisää uusi taustakuva ja valitse taustakuva.
 4. Tee muutokset, ennen kuin napautat taustakuvan päältä Valmis.
 • Voit valita fontin ja tekstin värin napauttamalla kellonaikaa.
 • Jos haluat lisätä tai poistaa widgettejä, kuten Kalenterin, Kellon, Sään, Kuntoilun tai Muistutukset, napauta kellonajan ylä- tai alapuolella olevia ruutuja.
 • Jos haluat käyttää kuvatyylejä, kuten Mustavalkoinen, Kaksisävy tai Värilaveeraus, pyyhkäise vasemmalle tai oikealle.
 • Voit rajata ja siirtää kuvaa nipistämällä ja vetämällä sitä.
 • Voit valita taustakuvavalintoja napauttamalla Lisää-painiketta. Perspektiivizoom siirtää taustakuvan, kun kallistat näyttöä. Syvyystehoste luo tasoja kuvan kohteen kanssa.*

Lukitun näytön taustakuvan personointi on saatavilla iOS 16:ssa ja uudemmissa. * Syvyystehostetta ei voi käyttää widgettejä sisältävän taustakuvan kanssa,
Katso täydellinen vastaus

Miten voi ottaa kuvan puhelimen näytöstä?

Android – Android-laitteilla kuvakaappausten ottaminen voi vaihdella valmistajan mukaan. Usein näyttökuvien ottaminen tapahtuu samalla tavalla. Tavallisesti kuvakaappauksen saa otettua Android-puhelimella painamalla virtapainiketta ja äänenvoimakkuuden hiljennyspainiketta samanaikaisesti.
Katso täydellinen vastaus

Miten otat näyttökuvan?

Näppäinyhdistelmä Windows-näppäin + PrtScn ottaa näyttökuvan useimmissa laitteissa. Jos laitteessasi ei ole PrtScn-näppäintä, voit ottaa näppäinyhdistelmällä Fn + Windows-näppäin + Välilyönti näyttökuvan, joka voidaan sitten tulostaa.
Katso täydellinen vastaus

Miten otat kuvakaappauksen?

Näin teet kuvakaappauksen tietokoneella Joku ottaa kuvakaappauksia, toinen näyttökuvia ja kolmas ruutukaappauksia. Käytti mitä termiä tahansa, niin näytön kuvan ottaminen talteen on tarpeellinen taito. Kuvakaappaus voi olla paikallaan esimerkiksi, kun on verkkokaupassa ja saa ruudulle vahvistuksen. Sen voi tallentaa saman tien ja helposti ottamalla kuvan koko näytöstä.

 • Neuvomme, kuinka kuvakaappaus tehdään tietokoneella, oli käytössäsi sitten Windows- tai Mac-tietokone.
 • > Kuvakaappauksen voi tehdä myös Android-puhelimen tai iPhonen näytöltä,

Windowsissa voi käyttää joko näppäinkomentoa tai kuvakaappausohjelmaa, joka sisältyy Windowsiin. Windowsin näppäinkomennoilla kuvakaappaus syntyy näin:

 • Koko ruudun näyttökuvan saa kaapattua leikepöydälle näppäimistön oikeassa yläkulmassa olevalla Print Screen -näppäimellä (voi olla myös PrtScn tai PrtSc laitteen merkistä ja mallista riippuen).
 • Valittuna olevan ikkunan voi kaapata näppäinyhdistelmällä Alt + Print Screen,
 • Tietystä alueesta saa kuvakaappauksen painamalla ensin näppäinyhdistelmää Windows-näppäin + Vaihto + S, niin osoitin muuttuu ristiosoittimeksi. Valitse sitten haluamasi alue hiirellä vetämällä.

Yllä kuvatuilla tavoilla tehty kuvakaappaus tallentuu Windowsin leikepöydälle, mistä kuvan saa talteen ohjelmaan. Avaa esimerkiksi Windowsin Paint -ohjelma, valitse Liitä ja tallenna kuvan Tiedosto -valikon kautta.

 1. Windows 10:ssä näppäinyhdistelmä Windows-näppäin + Print Screen tallentaa kuvan koko näytöltä automaattisesti tietokoneella olevaan Näyttökuvat -kansioon, joka on Kuvat -kansion alikansio.
 2. OneDriven asetuksista riippuen pelkkää Print Screen -näppäintä tai Alt + Print Screen -yhdistelmää käyttäessä näyttökuva tallentuu automaattisesti OneDriveen, jolloin kuva on tallessa pilvessä, jos sen unohtaa tuoda leikepöydältä tai sen tilalle kopioituu jotain muuta.
You might be interested:  Miten Tukea Lapsen Kasvua Ja Kehitystä?

Windowsin kuvakaappausohjelmalla saa helposti näyttökuvan suoraan kaappausohjelmaan ja sieltä kuvatiedostoksi. Lisäksi ohjelmalla voi valita, mistä kohteesta kuva kaapataan. Windows 10:ssä ohjelma on nimeltään Kuvakaappaustyökalu, Windows 7:ssä ja Windows Vistassa (ei Basic-versiossa) ohjelman nimi oli Leikkaustyökalu,

 • Kuvakaappaustyökalulla voi tallentaa kuvan tietokoneelle ja myös lähettää kuvan suoraan ohjelmasta sähköpostitse.
 • Kuvaan voi tehdä merkintöjä, esimerkiksi korostaa tekstiä ohjelmassa olevalla korostuskynällä tai piirtää kynällä, jonka väriä, viivan paksuutta ja kynän kärkeä voi vaihtaa.
 1. Windows 10:n Kuvakaappaustyökalu on korvautumassa uudella Leikkaa ja luonnostele -työkalulla, jota voi jo nyt käyttää rinnan Kuvakaappaustyökalun kanssa.
 2. Leikkaa ja luonnostele -toimintoa on jo jonkin aikaa mainostettu Kuvakaappaustyökalun ikkunassa, missä uutuutta on kehotettu kokeilemaan.

Uusi toiminto onkin varsin näppärä ja istuu saumattomasti Windows 10 -ympäristöön. Toiminnon voi avata aloitusvalikosta, jolloin työkalu aukeaa omaan ikkunaansa. Ikkunassa voi valita Uusi ja Leikkaa nyt, niin näytön yläreunaan ilmestyy palkki, josta voi valita kaapattavan alueen tai kohteen.

 • Vielä kätevämpää on käyttää pikanäppäintä Windows -näppäin + Vaihto + S, joka tuo palkin esiin.
 • Kaapattu kuva menee leikepöydälle ja myös toimintokeskukseen, josta sen voi avata Leikkaa ja luonnostele -työkalun ikkunaan, missä kuvaa voi rajata ja tehdä siihen merkintöjä.
 • Kuvan voi tallentaa, kopioida ja myös jakaa suoraan Leikkaa ja luonnostele -työkalun ikkunassa.

Mac-tietokoneessa näyttökuva tallentuu suoraan näppäinkomennolla, kuten Windows 10:ssä, mutta sillä erolla, että kuva tallentuu automaattisesti Macin työpöydälle. Macin näppäinkomennoilla kuvakaappaus syntyy näin:

 • Koko ruudun näyttökuva tallentuu työpöydälle näppäinkomennolla Vaihto + Komento (⌘) + 3,
 • Tietystä alueesta saa näyttökuvan painamalla ensin näppäinyhdistelmää Vaihto + Komento (⌘) + 4, niin osoitin muuttuu ristiosoittimeksi. Valitse sitten haluamasi alue hiirellä vetämällä.
 • Näyttökuvan voi ottaa ikkunasta painamalla ensin näppäinyhdistelmää Vaihto + Komento (⌘) + 4, niin osoitin muuttuu ristiosoittimeksi. Paina sitten Välilyönti -näppäintä, niin ristiosoitin muuttuu kameraksi. Korosta haluttu ikkuna viemällä kamera sen päälle ja napsauta, niin näyttökuva tallentuu työpöydälle.

Näyttökuva tallentuu Macin työpöydälle png-kuvatiedostona.

 1. Macissa on Kaappari-ohjelma, joka on vastaava työkalu kuin Windowsin Kuvakaappaustyökalu.
 2. Kaappari löytyy helpoiten Spotlight-haulla, joka aukeaa Finderin päässä olevasta suurennuslasista.

Kaapparilla voi valinnan, ikkunan tai koko ruudun näyttökuvan lisäksi tehdä ajastettuja koko näytön kaappauksia 10 sekunnin viiveellä. Näyttökuvan voi tallentaa png-, jpeg- tai tiff-muodossa. Kuvakaappauksen voi tehdä myös älypuhelimen näytöltä, Kuvakaappausten avulla voi havainnollistaa näytön tapahtumia esimerkiksi tietyssä toiminnossa tai ohjelmassa.

Kaapattuun kuvaan voi lisätä selitykseksi myös tekstiä tai nuolia osoittamaan tiettyjä kohtia. Ruutukuviin voi tehdä merkintöjä esimerkiksi Windowsin omalla Paint-ohjelmalla. Se ei kuitenkaan välttämättä sovellu parhaiten ruutukuvien käsittelyyn. Hyvä vaihtoehto kuvakaappariksi on ShareX, joka esitellään KotiMikron numerossa 11/2020.

ShareX-ohjelmalla voi tehdä näkymään merkintöjä ja tallentaa sitten näkymän kuvakaappauksena. Ohjelmalla voi myös helposti sumentaa kuvasta alueita. KotiMikron tilaajana voit ladata ShareX:n turvallisesti Etunurkasta. Ohjelma on helppo ottaa käyttöön KotiMikron ohjeiden avulla.
Katso täydellinen vastaus

Miten Whatsapp taustakuva vaihdetaan?

Päivititkö jo Whatsappin? Nyt voit muokata keskusteluista näyttävämpiä Whatsapp on esitellyt uusia ominaisuuksia, Whatsapp tarjoaa uuden päivityksensä myötä käyttäjille enemmän työkaluja keskustelujen muokkaamiseen ulkonäöllisesti. Käyttäjät voivat nyt vaihtaa taustakuvan kuvaamaan paremmin keskustelua.

 1. Whatsappissa on jo aiemmin pystynyt vaihtamaan taustakuvia.
 2. Nyt tarjolla on kuitenkin rutkasti enemmän valmiita taustakuvia, joista voi valita keskusteluun parhaiten sopivan.
 3. Tämä auttaa hahmottamaan paremmin, mikä keskustelu on kyseessä, eikä viestejä tule välttämättä lähetettyä vahingossa vääriin keskusteluihin.

Taustakuvat on jaoteltu omien taustakuvien lisäksi kirkkaisiin, tummiin sekä yksittäisiin taustaväreihin. Oletustaustakuvaan saa valittua haluamansa värin ja sen Whatsapp-piirrokset on mahdollista ottaa halutessaan pois päältä. Lisäksi taustakuvaan voi kytkeä liike-efektin päälle, jolloin tausta liikkuu puhelinta liikutettaessa.
Katso täydellinen vastaus

Miten päivittää iOS 16?

Automaattisten päivitysten ottaminen käyttöön –

Valitse Asetukset > Yleiset > Ohjelmistopäivitys. Napauta Päivitä automaattisesti ja laita sitten Lataa iOS-päivitykset päälle. Ota myös Asenna iOS-päivitykset käyttöön. Laitteesi päivittää automaattisesti uusimpaan iOS- tai iPadOS-versioon. Jotkin päivitykset täytyy ehkä asentaa manuaalisesti.

Katso täydellinen vastaus

Miten voi kuvata iPhonen näyttöä?

Näyttökuvan ottaminen tai näyttötallennuksen tekeminen iPhonessa Valitse versio: iOS 16 iOS 15 iOS 14 iOS 13 iOS 12 Tämän toiminnon muokkaaminen lataa tämän sivun uudelleen

 • iPhonen turvaominaisuudet
 • iPhonen käyttäminen iPadin, iPod touchin, Macin ja PC:n kanssa
 • Turvallisuus ja tietosuoja
 • Käynnistäminen uudelleen, päivittäminen, nollaaminen ja palauttaminen
 • Turvallisuus, käsittely ja tuki

Voit ottaa kuvan näytöstä juuri sellaisena kuin se on tai tallentaa toimintoja näytöllä ja jakaa sen muiden kanssa tai käyttää sitä dokumenteissa.

 1. Tee jokin seuraavista:
  • Face ID:llä varustetussa iPhonessa: Paina sivupainiketta ja äänenvoimakkuuden lisäyspainiketta lyhyesti yhtä aikaa.
  • Koti-painikkeella varustetussa iPhonessa: Paina Koti-painiketta ja sivupainiketta yhtä aikaa ja vapauta ne.
 2. Napauta näyttökuvaa vasemmassa alakulmassa ja napauta Valmis.
 3. Valitse “Tallenna Kuviin”, “Tallenna Tiedostoihin” tai “Poista näyttökuva”. Jos valitset Tallenna Kuviin, voit katsoa sitä Kuvat-apin Näyttökuvat-albumissa tai Kaikki kuvat ‑albumissa, jos iCloud-kuvat on laitettu päälle osiossa Asetukset > Kuvat.
You might be interested:  Miten Neoliittinen Vallankumous Muutti Ihmisen Elämää?

Voit ottaa vieritettävän koko sivun näyttökuvan verkkosivusta, dokumentista tai sähköpostista, joka on niin pitkä, että se ei mahdu kerralla iPhonen näytölle, ja tallentaa sen PDF-tiedostona.

 1. Tee jokin seuraavista:
  • Face ID:llä varustetussa iPhonessa: Paina sivupainiketta ja äänenvoimakkuuden lisäyspainiketta lyhyesti yhtä aikaa.
  • Koti-painikkeella varustetussa iPhonessa: Paina Koti-painiketta ja sivupainiketta yhtä aikaa ja vapauta ne.
 2. Napauta näyttökuvaa vasemmassa alakulmassa ja napauta Koko sivu.
 3. Voit tehdä seuraavaa:
  • Näyttökuvan tallentaminen: Napauta Valmis, valitse Tallenna PDF Tiedostoihin, valitse sijainti ja napauta Tallenna.
  • Näyttökuvan jakaminen: Napauta -painiketta, valitse jakamistapa (esimerkiksi AirDrop, Viestit tai Mail), syötä mahdolliset muut pyydetyt tiedot ja lähetä PDF.

Voit tehdä näyttötallennuksen ja tallentaa ääntä iPhonessasi.

 1. Avaa Asetukset > Ohjauskeskus ja napauta -painiketta Näyttötallennus-kohdan vieressä.
 2. Avaa Ohjauskeskus, napauta -painiketta ja odota kolmen sekunnin käynnistyslaskennan ajan.
 3. Kun haluat lopettaa tallentamisen, avaa Ohjauskeskus, napauta -painiketta tai punaista tilapalkkia näytön yläosassa ja napauta sitten Lopeta.

Avaa Kuvat ja valitse näyttötallennuksesi. Oliko tästä hyötyä? Kiitos palautteestasi. : Näyttökuvan ottaminen tai näyttötallennuksen tekeminen iPhonessa
Katso täydellinen vastaus

Mitä tehdä jos ei muista puhelimen kuviota?

Kun lukitun laitteen avaaminen epäonnistuu muutaman kerran, näkyviin tulee viesti Unohtunut kuvio. Valitse Unohtunut kuvio. Lisää puhelimelle aiemmin lisätty Google-tilin käyttäjänimi ja salasana. Nollaa näytön lukitus.
Katso täydellinen vastaus

Voiko puhelimen lukituksen ohittaa?

Android 5 -käyttöjärjestelmästä on löytynyt aukko, jonka avulla kuka tahansa voi ohittaa puhelimen salasanasuojauksen ja saada puhelimen täysin hallintaansa. Googlen Android-puhelimista on löytynyt aukko, jonka avulla kuka tahansa voi päästä käsiksi salasanalla suojatun puhelimen tietoihin, kertoo verkkolehti Ars Technica,

Temppu tosin vaatii ilmeisesti noin 10 minuuttia aikaa puhelimen kanssa. Käytännössä puhelimen salasanan sijasta syötetään erittäin pitkä merkkijono. Virheilmoituksen sijasta tietoturva-aukon sisältävät puhelimet avautuvat, ja antavat murtajalle täyden pääsyn puhelimen sisältöön. Hyvä uutinen on se, että aukko on ilmeisesti vain Android-käyttöjärjestelmän 5.0–5.1.1 -versioissa, mikä rajoittaa menetelmällä avattavien puhelimien määrää.

Google julkaisi viime viikolla aukon korjaavan päivityksen, jota on jaettu ainakin joihinkin Googlen Nexus-puhelimiiin. Päivityksen aikataulu muihin Android-puhelinmalleihin riippuu operaattorista ja valmistajasta. Salasanan ohituksen voi estää esimerkiksi käyttämällä sen sijasta puhelimen lukitukseen pin-koodia tai pyyhkäisykuviota.
Katso täydellinen vastaus

Mikä on turvallisin tapa lukita puhelimen näyttö?

Pääsykoodi ja näytön lukitus – Pin-koodi ei lukitse puhelintasi mikäli puhelimen virta on päällä. Aseta puhelimeesi myös pääsykoodi ja näytön lukitus, jotta kukaan ei pääse tietoihisi käsiksi kun puhelimessasi on virta päällä. Pääsykoodi ja näytön lukitus suojaavat puhelintasi asiattomilta katseilta työpaikalla ja kotonakin. Pääsykoodi kannattaa olla vähintään 6 merkkiä pitkä salasana. Salasanan sijasta voit käyttää sormella piirrettävää kuviota (Android), pin-koodia (Android) tai sormenjälkitunnistusta tai kasvojen tunnistusta (Ios ja Android). Iphonesta (Ios) asetat pääsykoodin valitsemalla Asetukset > Touch ID (tai Face ID ja pääsykoodi) ja pääsykoodi (jos laitteessa ei ole sormenjälkitunnistusta niin Asetukset > Pääsykoodi). Valitse -Ota pääsykoodi käyttöön- ja anna kuusinumeroinen pääsykoodi. Vahvista ja aktivoi pääsykoodi antamalla se uudelleen. Pääsykoodi-asetuksista pääset myös vaihtamaan pääsykoodin. Anna asetuksen ‘Vaadi pääsykoodi välittömästi’ olla päällä. Sen sijaan asetusta ‘Ohjelmien käyttö näytön ollessa lukittuna’ en sallisi käyttää. Tämäkin asetus löytyy saman pääsykoodi-asetusnäkymän alalaidasta. Pääsykoodin lisäksi sinun kannattaa ehdottomasti ottaa käyttöön myös sormenjälkitunnistus, mikäli se mahdollisuus laitteessasi on. Siinä tapauksessa scannaa tunnistukseen varmuuden vuoksi useampi sormi. Nykyään jo monet sovelluksetkin älypuhelimessa tukevat sormenjälkitunnistusta. Tällöin voit asettaa myös sovelluskohtaisia suojauksia. Muistathan pääsykoodin lisäksi laittaa näytön lukitus päälle (pääsykoodia kysytään kun näyttö on lukittu). Iphonessa (Ios) asetat näytön lukituksen valitsemalla Asetukset > Näyttö ja kirkkaus > Automaattilukitus. Valitse sopiva aika. Huom! ‘Ei koskaan’ -asetus tarkoittaa että puhelimesi on aina avoinna kaikille, ellet itse sulje näyttöä manuaalisesti. Android-puhelimissa asetat pääsykoodin ja näytön lukituksen valitsemalla Asetukset > Suojaus. Valitse sinulle sopiva näytönlukitustapa. Samasta näkymästä voit säätää ajan, minkä jälkeen näyttö lukittuu. Laitteesta riippuen pääsykoodin ja näytön lukitus saatetaan asettaa myös kohdasta Asetukset > Näyttö > Näytön lukitus > Valitse näytön lukitus ja lukitusajastin samasta näkymästä kohdasta Näytön lukitusajastin. Laita salasanat huolellisesti talteen. Salasanojen tallentamiseen kannattaa ottaa käyttöön jokin salasanasovellus kuten esim.1Password tai LastPass, jotka toimivat myös tietokoneella.
Katso täydellinen vastaus

Mikä on Smart Lock?

Mikä on Smart Lock -toiminto ja miten se otetaan käyttöön? | Samsung Suomi Voit pitää Galaxy-puhelimen suojattuna ilman, että sinun tarvitsee kirjoittaa PIN-koodia tai salasanaa, joka kerta kun käytät sitä. Smart Lock -toiminnolla voit pitää puhelimesi avattuna, kun pidät sitä kädessäsi tai tietyssä paikassa tiettyyn aikaan. Lue alla olevista ohjeista, miten voit määrittää, milloin ja missä puhelimesi pysyy avoimena. Ennen kuin kokeilet alla olevia suosituksia, tarkista, että laitteessasi ja käyttämissäsi sovelluksissa on asennettuna viimeisin päivitys. Päivitä mobiililaitteen ohjelmisto seuraavasti: Vaihe 1. Valitse Asetukset > Ohjelmistopäivitys. Vaihe 2. Napauta Lataa ja asenna, Vaihe 3. Noudata näytöllä annettavia ohjeita. Voit määrittää puhelimen avaamaan itsensä tai pysymään lukitsemattomana, kun se tunnistaa luotetun sijainnin tai laitteita. Jos olet esimerkiksi asettanut kotisi luotetuksi sijainniksi, päästyäsi kotiin laite tunnistaa sijainnin ja avautuu automaattisesti. Sinun on määritettävä näytön lukitusmenetelmä ennen kuin voit käyttää tätä toimintoa. Aseta Smart Lock -toiminto noudattamalla alla olevia ohjeita. Vaihe 1. Avaa Asetukset ja valitse Lukitusnäyttö, Vaihe 2. Valitse Smart Lock ja noudata näytössä annettavia ohjeita. Vaihe 3. Valitse Smart Lock -toiminnon tyyppi, jota haluat käyttää. Alla on kunkin Smart Lock -toiminnon tyypin ohjeet. Huomautus:

You might be interested:  Miksi Meillä On Sydän- Ja Verenkiertoelimistö?

Tämä toiminto on käytettävissä, kun olet määrittänyt näytön lukitustavan. Jos et käytä laitetta useaan tuntiin tai kun kytket laitteeseen virran, sinun on avattava näyttö määrittämälläsi kuviolla, PIN-koodilla tai salasanalla.

Voit pitää puhelimen lukkiutumatta, kun se on sinulla. Avaa lukitus kerran ja puhelin pysyy lukitsemattomana, kun se on liikkeessä, kun pidät sitä tai kannat mukanasi. Laite lukittuu, kun se tunnistaa, että se asetetaan pois. Ota Kehon tunnistus käyttöön seuraavasti. Huomautus:

Kehon tunnistus ei pysty erottamaan sinua ja toista henkilöä. Jos toinen henkilö ottaa laitteesi, kun se on lukitsematta, hän voi ehkä käyttää sitä.

Voit määrittää sijainnin, jossa puhelin pysyy lukitsemattomana. Jos olet määrittänyt kotisi sijainnin Google Mapsissa, puhelin pysyy automaattisesti lukitsemattomana, koska se on luotetussa paikassa. Lisää muita paikkoja alla olevien ohjeiden mukaan. Jos lisäät luotetun laitteen, puhelin pysyy lukitsemattomana, kun se on lähellä luotettua laitetta tai liitettynä siihen.

Laitteen käyttöympäristö voi vaikuttaa Bluetooth-yhteyden kantamaan.

Huomautus: Laitteen näyttökuvat ja valikot voivat vaihdella laitteen mallin ja ohjelmistoversion mukaan. Jos Samsung-puhelimessasi, -tabletissasi, tai -lisälaitteessasi on ongelmia, voit lähettää meille kysymyksen Samsung Members -sovelluksella. Lue lisää virheilmoituksen lähettämisestä. : Mikä on Smart Lock -toiminto ja miten se otetaan käyttöön? | Samsung Suomi
Katso täydellinen vastaus

Miten ohittaa puhelimen suojakoodi?

Android-laitteen unohtunut pääsykoodi – Jotta saat unohtuneen Android-puhelimen lukituskoodin mitätöityä, sinun täytyy tyhjentää laitteesi, eli palauttaa se takaisin tehdasasetuksiin. Tämän osalta ohjeistus on samanlainen kuin Applen-laitteissa. Sen jälkeen kun puhelin on nollattu, niin voit määrittää lukituksen uudelleen.

 • Puhelimen palauttaminen takaisin tehdasasetuksiin poistaa laitteestasi kaikki tiedot, kuten sovellukset ja kuvat.
 • Saat kuitenkin tiedot palautettua takaisin, jos olet muistanut tehdä laitteelle varmuuskopioinnin.
 • Android-puhelimien tiedot voit palauttaa Google-tilin avulla.
 • Valitse Unohtunut salasana tai kuvio,

Tämän jälkeen syötä Google-tilisi käyttäjätunnus ja salasana. Nyt voit vaihtaa unohtuneen salasanan tai kuvion laitteen asetuksista. Lue lisää:

Apua laitteiden käytön kanssa – interaktiivinen laitetuki mobiilaitteille WhatsApp – web, varmuuskopio ja muita toimintoja Kuinka valitsen itselleni matkapuhelinliittymän Parhaat sovellukset arkeen – näitä sovelluksia tarvitset

Katso täydellinen vastaus

Miten näyttö pysyy päällä?

Vältä puhelimen näytön sammuminen kesken kaiken

 • Puhelimen näytön automaattinen sammuminen säästää akkua, mutta joskus näytön pitää olla käyttämättömänä päällä pitempään kuin asetuksissa säädetyn ajan.
 • Näytön päällä oloa tarvitaan esimerkiksi ruokaohjetta seuratessa.
 • Näytön pimeneminen kesken ruuanvalmistuksen tietää sotkua ja sekaannusta, kun näyttöä pitää ryhtyä herättelemään jauhoisin tai rasvaisin sormin.
 • Sammutusajastuksen muistaa yleensä vasta siinä vaiheessa, kun näyttö menee pimeäksi, ja harvemmin asetukseen tulee kajottua etukäteen.

Näytön helppoon hallintaan on saatavana näppärä, laitteelle sovellusta ei harmi kyllä saa.

 1. Siirry laitteesi Play-sovelluskauppaan. Hae ja lataa sieltä,
 2. Sovellukseen kuuluu widget-pienoissovellus, jolla voi hallita näytön sammumista yhdellä painalluksella.
 3. Pidä sormi painettuna kotinäytöllä, kunnes esiin tulee pikavalikko.
 4. Valitse pikavalikosta Widgetit,
 5. Vieritä esiin Screen On, paina Screen On -widgettiä pitkään, pidä sormi painettuna ja siirrä widgetti haluamaasi kohtaan kotinäytölle.
 6. Esiin tulee Screen On -sovellus. Tallenna siinä asetukset oikean yläkulman levykkeen kuvasta.
 7. Kun napautat kotinäytöllä olevaa lampun kuvaa, näyttö pysyy päällä. Uusi napautus palauttaa normaalitilan.
 1. Näytön sammumisen estäminen iPhonessa vaatii asetusten muuttamista.
 2. Avaa iPhonen Asetukset,
 3. Valitse Näyttö ja kirkkaus,
 4. Valitse Automaattilukitus,
 5. Valitse Ei koskaan,
 1. HUOM : Näyttö tyhjentää akkua tehokkaasti, joten näyttöä ei kannata turhaan pitää yhtäjaksoisesti pitkiä aikoja päällä.
 2. > Lue myös:

Opret gratis profil, og læs videre, når du er logget ind. Det er nemt, hurtigt og gratis at oprette en profil. Dealen er, du siger ja til at modtage vores nyhedsbrev, og så bliver vi ved med at lave Danmarks bedste bilstof. : Vältä puhelimen näytön sammuminen kesken kaiken
Katso täydellinen vastaus