Miksi Yrityksen Kannattaa Olla Sosiaalisessa Mediassa?

Miksi Yrityksen Kannattaa Olla Sosiaalisessa Mediassa
3. Sosiaalinen media antaa yritykselle mahdollisuuden näyttää uusia puolia ja nostaa itselleen tärkeitä asioita esiin – Sosiaalisessa mediassa yrityksellä on mahdollisuus vuorovaikutukseen ja keskustelevaan kanssakäymiseen asiakkaiden kanssa. Julkaistavalla sisällöllä voidaan vaikuttaa yrityksen brändiin ja tuoda esiin yrityksen ääni.
Katso täydellinen vastaus

Miksi olla sosiaalisessa mediassa?

9 tärkeintä syytä olla sosiaalisessa mediassa : Tavoita kohderyhmäsi nopeasti ja helposti. Verkostoidu kotisohvalta käsin. Kasvata orgaanista näkyvyyttäsi. Kasvata verkkosivujesi liikennettä
Katso täydellinen vastaus

Mitä hyötyä sosiaalisesta mediasta on?

Sosiaalisen median hyödyt – Jos listaamme sosiaalisen median hyödyt, sekä yrityksille että tavallisille kansalaisille, tässä eräitä sellaisia:

Postaukset eri sosiaalisessa mediassa kasvattaa verkkosivujen katsontamäärää, ns. webbitrafiikkia. Postaukset eri sosiaalisessa mediassa kasvattaa yrityksen verkkosivujen SEO:ta eli etsimiskoneiden, kuten Googlen, rankkausta tiettyjen avainsanojen kohdalla. Mikäli sosiaalinen media hoidetaan oikein, se kasvattaa yrityksen suhteita asiakkaiden ja muiden partnereiden keskuudessa. Sosiaalinen media voi auttaa sinua tulemaan tunnetuksi alallasi sekä tekemään sinusta johtajan tietyn asian suhteen. Sosiaalinen media auttaa yrityksiä kohdentamaan ja uudelleen kohdentamaan asiakaskuntansa. Sosiaalinen media auttaa saamaan huomiota ja luoda medianäkyvyyttä. Sosiaalinen media mahdollistaa kaikenlaisen kontaktin reaaliajassa. Sosiaalinen media mahdollistaa ongelmienratkaisun hetkessä, koska yritys saa tiedon ongelmasta hetkessä ja voi vastata siihen yhtä nopeasti. Sosiaalinen media auttaa vahvistamaan asiakassuhteita ja luomaan lojaaleja asiakkaita. Sosiaalinen media mahdollistaa oman työn markkinoinnin edullisesti ja ilman suuria tietomääriä markkinoinnista Sosiaalinen media on helppo, vaivaton ja halpa tapa luoda kontakteja ystävien, perheenjäsenten ja muiden tuttujen kesken.

Katso täydellinen vastaus

Miten sosiaalinen media vaikuttaa terveyteen?

Sosiaalinen media heikentää nuorten elämänlaatua – Uusiempien kansainvälisten tutkimusten mukaan nuoret kokevat sosiaalisen median aiheuttavan ahdistuneisuutta sekä vaikuttavan henkiseen hyvinvointiin. Sosiaalista mediaa pidetään alustana verkkokiusaamiselle, ja sen ajatellaan aiheuttavan voimakasta riippuvuutta.

 • Sosiaalisen median säännöllinen ja runsas käyttö heikentää nuorten elämäntyytyväisyyttä kaikilla osa-alueilla.
 • Mitä enemmän nuori viettää aikaa sosiaalisessa mediassa, sitä heikommaksi elämäntyytyväisyys koetaan.
 • Tytöillä tämä vaikutus korostuu.
 • Suomalaistutkimuksen mukaan nuoret kokevat sosiaalisen median häiritsevän unta sekä keskittymistä koulutyöhön.

Yhteydenpito kavereihin on tärkein syy sosiaalisen median käyttöön: “Sosiaalisessa mediassa kaverit voivat asua niin kaukana kuin lähelläkin”. Sosiaalisen median pitkäaikaisella käytöllä on vaikutusta nuorten fyysiseen terveyteen: he kokevat viikoittain pänsärkyä, niskahartiaseudun kiputiloja ja selkäkipua,
Katso täydellinen vastaus

Miten sosiaalinen media vaikuttaa ihmisiin?

Sosiaalisella medialla on meihin melko suuri vaikutus, niin hyvässä kuin pahassakin. Vietämme nykyaikana yhä enemmän aikaa erilaisilla sivustoilla ja erityisesti sosiaalisen median kanavissa, jossa jaamme niin omaa elämäämme, kuin myös seuraamme muiden elämää niiden erilaisten sovellusten kautta. Miksi Yrityksen Kannattaa Olla Sosiaalisessa Mediassa Positiivisella tavalla sosiaalinen media vaikuttaa meihin esimerkiksi niin, että voimme viettää sitä kautta aikaa ihmisten kanssa ja kommunikoida samanhenkisten henkilöiden kanssa ympäri maailman. Tämä luo yhteisöllisyyden tunnetta. Erityisesti monelle yksinäiselle henkilölle todella iso asia, että internetin kautta voi löytää ystäviä ja saada vertaistukea.

 1. Sosiaalinen media voi myös toimia välineenä uusien asioiden oppimisessa ja herättää mielenkiinnon asioihin, joita ei ehkä ole aiemmin osannut ajatellakaan.
 2. Lisäksi sosiaalainen media voi lisätä henkilön luovuutta ja mielikuvitusta tarjoamalla uusia ajatuksia ja sisältöä.
 3. Monet myös saavat inspiraatiota oman elämänsä parantamiseen monilla tavoin, kuten liikunnan, ruokavalion tai muiden vastaavien asioiden suhteen ja lisäksi se voi olla apuna motivoimassa ihmisiä pyrkimään parantamaan elämänlaatuaan.

Parhaimmassa tapauksessa somen kautta löytää kaltaisiaan ihmisiä, jolloin kokee tulevansa hyväksytyksi ja että on osa jotakin yhteisöä. Negatiivisia vaikutuksia aiheutuu muun muuassa siitä, kun henkilö alkaa vertailla itseään muihin sosiaalisessa mediassa, sillä tämä voi aiheuttaa niin kateutta, riittämättömyyden tunnetta ja ahdistusta siitä, ettei oma elämä ole sellaista kuin miltä jonkin muun elämä somen kautta vaikuttaa olevan.

 • Tässä tulisikin aina muistaa se, että jaamme yleensä sosiaalisessa mediassa vain positiiviset asiat elämästämme, jolloin monen elämä saattaa vaikuttaa täydelliseltä, sitä kuitenkaan olematta.
 • Suuri negatiivinen vaikutus on tietysti myös sillä, mikäli kokee sosiaalisessa mediassa jonkinlaista kiusaamista tai ahdistelua.
You might be interested:  Miksi Naisilla Pitää Olla Pitkät Hiukset?

Kiusaaminen, kuten ikävät kommentit ja haukkuminen, ovat erityisesti nuorison ongelma tänä päivänä, mutta myös aikuiset joutuvat kokemaan kaikenlaista ahdistelua verkossa. Kiusaaminen sosiaalisen median kautta on liiankin helppoa, sillä se on mahdollista tehdä nimettömänä ja kasvottomana, jolloin siihen on erityisen vaikeaa puuttua millään tavalla.

 • On helppo usein unohtaa, että somessa esitetyn persoonan takana on oikea tunteva ihminen, jonka elämä ei ole aina pelkkää ruusuilla tanssimista.
 • Tämä pätee niin julkisuuden henkilöihin kuin myös yksityishenkilöihin.
 • Sosiaalisessa mediassa on helppo antaa kuva siitä, että elämä on pelkästään ihanaa, sillä harvemmin haluamme jakaa muille kuin läheisille ihmisille ne asiat jotka ovat elämässä huonosti.

Kunhan muistamme itse somea selatessa, että se onkin juuri paikka jossa jaetaan ne hyvät asiat ja huonot taas pidetään usein vain lähipiirin tiedossa. Omaa oikeaa elämää ei siis ole järkeä verrata toisen ihmisen some elämään, sillä se ei ole aitoa. Lisäksi on aina hyvä muistaa esimerkiksi asioita kommentoidessaan, että myös ruudun toisella puolella on tunteva ihminen, joka saattaa pahoittaa mielensä samalla tavalla kuin muutkin.
Katso täydellinen vastaus

Miten yritykset käyttävät sosiaalista mediaa?

Julkaistu: 30.11.2017 Sosiaalista mediaa kytt jo 63 prosenttia yrityksist. Sosiaalista mediaa kyttvien yritysten lukumr on lisntynyt neljss vuodessa 25 prosenttiyksikll. Tiedot kyvt ilmi Tilastokeskuksen tietotekniikan kytt yrityksiss -tutkimuksesta. Sosiaalisen median kytt 2013-2017, osuus vhintn kymmenen henkil tyllistvist yrityksist Toimialoittain sosiaalinen media on yleisimmin kytss informaation ja viestinnn toimialalla 95 prosentissa yrityksist ja harvimmin rakentamisen toimialalla (42 %). Pienimmiss 10–19 henkil tyllistvist yrityksist 58 prosenttia ja suurimmista yli 100 henkil tyllistviss yrityksiss 86 prosenttia kytt sosiaalista mediaa.

Sosiaalinen media on noussut varteenotettavaksi rekrytointikanavaksi sill sosiaalista mediaa kyttvist yrityksist 53 prosenttia kytt sit rekrytointiin. Sosiaalisen median kytttarkoituksista selvsti yleisin oli yrityksen imagon kehittminen tai tuotteiden markkinointi, mihin sit kytti 89 prosenttia sosiaalista mediaa kyttvist yrityksist.

Mys asiakkaiden mielipiteiden, arviointien tai kysymysten vastaanotto sosiaalisessa mediassa oli hyvin yleinen kytttarkoitus, 58 prosentissa nist yrityksist. Sosiaalisen median hyvksikytt nyttisi olevan yrityksiss varsin monipuolista. Tiedot on kertty kyselytutkimuksella kevll 2017 ja ne koskevat vhintn kymmenen henkil tyllistvi yrityksi.

1. Johdanto (30.11.2017) 2. Internet yrityksiss (30.11.2017) 3. Pilvipalvelut (30.11.2017) 4. Shkinen kauppa (30.11.2017) 5. Liiketoiminnan shkistyminen (30.11.2017) 6. Tietotekniikkataidot, rekrytointi ja palvelujen osto (30.11.2017)

Taulukot Tietokantataulukot Poimi tarvitsemiasi tietoja taulukoiksi, tarkastele tietoja kuvioina, tai lataa dataa kyttsi.

Tietokantataulukot ja niiden muuttujat Arkistoidut taulukot

Liitetaulukot

Liitetaulukko 1. Yritysten kyttmt sosiaaliset mediat vuonna 2017 1) (30.11.2017) Liitetaulukko 2. Sosiaalisen median kytttarkoitukset vuonna 2017 1) (30.11.2017) Liitetaulukko 3. Maksullisten pilvipalvelujen kytttarkoitukset yrityksiss vuonna 2017 1) (30.11.2017) Liitetaulukko 4. Shkinen kaupan muodot 2016 1) (30.11.2017) Liitetaulukko 5. Shkinen kauppa alueittain vuonna 2016 1) (30.11.2017)

Laatuselosteet

Laatuseloste: Tietotekniikan kytt yrityksiss 2017 (30.11.2017)

Pivitetty 30.11.2017 Viittausohje : Suomen virallinen tilasto (SVT): Tietotekniikan kytt yrityksiss, ISSN=1797-2957.2017. Helsinki: Tilastokeskus, Saantitapa: http://www.stat.fi/til/icte/2017/icte_2017_2017-11-30_tie_001_fi.html
Katso täydellinen vastaus

Miten yritys voi hyödyntää sosiaalista mediaa markkinoinnissaan?

Tavoita laajempi yleisö – mainonta sosiaalisessa mediassa – Maksetun sisällön tärkeys kasvaa jatkuvasti sosiaalisen median markkinoinnissa, koska sen avulla yritykset voivat tavoittaa laajemman yleisön kuin pelkästään orgaanista sisältöä julkaisemalla.

Maksetun mainoksen erottaa useimmissa sosiaalisen median alustoissa yläosassa olevasta “sponsored” -tekstistä sekä call-to-action -painikkeesta, joka ohjaa tiettyyn toimintoon, esimerkiksi lataamaan oppaan tai lukemaan lisää. Maksettu sosiaalisen median mainonta tarjoaa mainostajalle mielenkiintoisia kohdennusmahdollisuuksia, joiden avulla voidaan tavoittaa juuri oikeanlainen yleisö ja siten saada esimerkiksi uusia asiakkaita yritykselle.

Tarkoin määriteltyjen kustomoitujen yleisöjen avulla tavoitat juuri ne ihmiset, jotka ovat kiinnostuneita tuotteestasi tai palvelustasi, etkä näin ollen tuhlaa budjettiasi yleisöön, jolle sisältö ei ole relevanttia. Maksetussa some-mainonnassa voit hyödyntää myös uudelleenmarkkinointia, eli kohdentaa mainoksia ihmisille, jotka ovat jo osoittaneet kiinnostusta brändiisi, mutta eivät ole vielä konvertoituneet.
Katso täydellinen vastaus

You might be interested:  Miksi Tiede Esittää Hypoteeseja Ja Teorioita?

Mitä sosiaalisessa mediassa tehdään?

Sosiaalinen media Sosiaalisella medialla ( social media ) tarkoitetaan internetin uusia palveluita ja sovelluksia, joissa yhdistyy käyttäjien välinen kommunikaatio ja oma sisällöntuotanto. Sosiaaliselle medialle ei ole vakiintunutta määritelmää, vaikka itse käyttö on yleistynyt nopeasti muun muassa kansalaismediassa ja opetuksessa.

 • Sosiaalisella viitataan yleensä ihmisten väliseen kanssakäymiseen ja medialla informaatioon sekä kanaviin, joiden myötä sitä jaetaan ja välitetään.
 • Sosiaalinen media eroaa perinteisestä joukkoviestinnästä muun muassa siinä, että käyttäjät eivät ole vain vastaanottajia, vaan voivat myös tehdä asioita: kommentoida, tutustua toisiin, merkitä suosikkeja, jakaa sisältöjä jne.

Toiminta tuottaa lisää sosiaalisuutta, verkottumista ja yhteisöllisyyttä. Sosiaalisen median tunnuspiirteitä ovat helppokäyttöisyys ja nopea omaksuttavuus, maksuttomuus ja mahdollisuus kollektiiviseen tuotantoon. Erilaisia välineitä on laaja kirjo, kuten audiovisuaalisen aineiston välittäminen (YouTube), ryhmätyökalut, ryhmätöimistosovellukset (Google Docs) sekä kollektiiviset tuotanto- ja julkaisualustat (wikit kuten Wikipedia).

Esimerkiksi St. Albansin kylä Iso-Britanniassa päätti vastustaa Tesco-kauppajätin saapumista internetin avulla. Kyläläisten mielestä kauppakeskus rikkoisi viktoriaanisen ajan kylän olemuksen. Kyläläiset jakoivat käsityksiään muun muassa blogissaan Google Bloggerissa, www-kampanjoilla ja -äänestyksillä, sähköpostilistoilla, Yahoo -ryhmissä, flickr -valokuvanjakopalvelulla sekä podcastilla eli äänivirtoina NowPublic.comissa ja järjestivät www-addresseja.

Toiminnan myötä Tesco sekä supisti että viivästytti suunnitelmiaan. Sosiaalisen median tyyppejä Yksi tapa typologisoida ja jäsentää sosiaalista mediaa on käyttää parametreina yhtäältä sosiaalisuutta ja mediaa sekä toisaalta korostaako se yksilöä vai joukkoa (Hintikka 2007).

Yksilön ja joukon välinen keskeinen ero on siinä, että edellisissä koko palvelun kiinnostavuus voi olla muutaman yksittäisen käyttäjien panoksen varassa. Jälkimmäisissä sisältöjä syntyy yksittäisestä ihmisestä riippumatta siitä osallistuuko hän, missä määrin ja missä vaiheessa. Monia sosiaalisen median työvälineitä voidaan käyttää sekä yksilöä että joukkoa painottaen esimerkiksi opetuksessa.

Yksilöä ja sosiaalisuutta korostavia ovat esimerkiksi sosiaaliset verkostopalvelut, kuten Facebook ja MySpace. Ne perustuvat verkostoitumiseen ja yhteisöllisyyteen, joiden myötä syntyy sisältöjä ( user created content ). Samanhenkiset voivat perustaa ryhmiä ja tuottaa esimerkiksi verkkokampanjoita ja -tapahtumia.

Sosiaaliset verkostopalvelut tarjoavat esimerkiksi kansalaisliikkeille monipuolisia ja helppoja tapoja organisoitua ja verkostoitua. Yksilöä ja mediaa korostavissa palveluissa sisällön tuotanto ja jakaminen tuottavat sosiaalisuutta ja yhteisöllisyyttä, kuten valokuvien jakopalvelu flickr ja videioiden YouTube.

Näissä palveluissa ihmiset voivat löytää samanhenkisiä ihmisiä ja ryhmiä esimerkiksi sisältöihin liitettyjen, käyttäjien määrittelemien vapaiden avainsanojen kautta. YouTube-videopalvelun ja blogosfäärin väitetään ratkaisseen Yhdysvaltain senaatin vaalit 2006.

 • Vallassaollut senaattori, republikaanien George Allen oli vahvassa johdossa, mutta solvasi julkisesti hänen vaalitilaisuuksiaan seurannutta videobloggaajaa.
 • Yleisen arvion mukaan videoklipin tehokkaan leviämisen myötä Allenin paikka Virginian osavaltiosta meni demokraateille ja antoi heille ratkaisevan 51.

paikan satapaikkaisessa senaatissa. Sosiaalinen media ei rajoitu perinteisessä mielessä sisältöön vaan keskeinen osa sitä on www-palvelut, joissa käyttäjät tuottavat arvioita ja arvostuksia muiden sisällöistä ( user generated content ). Esimerkiksi del.icio.us on sosiaalinen kirjanmerkkipalvelu, johon jokainen voi tallentaa mielenkiintoisia www-linkkejä sen sijaan, että tallentaisi niitä omaan www-selaimeensa.

Jokaisen kertaalleen löytämät linkit ovat heti muiden nähtävissä, mikä myös vähentää henkilökohtaista informaationkäsittelyn tarvetta ja turhaa työtä. Tätä toimintoa voidaan hyödyntää esimerkiksi, kun joukko ihmisiä haluaa muodostaa nopeasti kokonaiskuvan tietystä aiheesta tai kerätä yhteisen tausta-aineiston.

Blogosfääriä eli verkkopäiväkirjojen kokonaisuutta voidaan ajatella joukkoa ja sosiaalisuutta korostavana tyyppinä. Vaikka yksittäinen blogi on usein yhden ihmisen ylläpitämä, blogit linkittävät aktiivisesti toisiinsa ja kirjoittajat sekä lukijat kommentoivat toistensa blogeihin.

 • Bloggaajat muodostavat tiheitä verkostoja muissa sosiaalisen median palveluissa.
 • Joukkotuotantoa edustavat esimerkiksi Digg ja Wikipedia.
 • Edellinen on uutispalvelu, johon käyttäjät suosittelevat mielenkiintoisia www-sisältöjä, kuten uutisia ja tutkimuksia.
 • Jälkimmäinen on avoin tietosanakirja, jota kuka tahansa voi muokata.

Kuten muissakin sosiaalisen median palveluissa, sisältöön perustuvissa kollektiivipalveluissa käyttäjillä on yleensä profiili, jossa hän kertoo itsestään ja joka esittää käyttäjän aktiviteetteja palvelussa. Profiilien avulla käyttäjät tutustuvat toisiinsa ja voivat esimerkiksi muodostaa palvelun sisäisiä ryhmiä.

You might be interested:  Miksi Ennen Verikoetta Ei Saa Syödä?

Diggia ja Wikipediaa pidetään esimerkkeinä joukkoälystä ( collective intelligence ), jossa suuri joukko ihmisiä seuloo jonkin aiheen tai otantajoukon parhaimmiston (Surowiecki 2004). Wiki-tekniikoita on käytetty myös poliittisen toiminnan organisoimiseen, kuten Wikipuolue Suomessa 2006 tai yleisemmin avoin politiikka -liike ( open politics ).

Tausta ja kehitys Internetiin on ollut alusta alkaen sisäänrakennettuna ominaisuudet kommunikointiin ja kollektiiviseen tuotantoon. Nämä toiminnallisuudet ovat myös mahdollistaneet internetin ripeän kehityksen, joka on perustunut pitkälti avoimen lähdekoodin (open source) ajatteluun.

Sosiaalisen median läpimurto alkoi 1993, kun Tim Berners-Lee julkaisi helppokäyttöisen graafisen www-selaimen. Se nosti internetin myös suuren yleisön ja liike-elämän tietoisuuteen, minkä myötä myös kaupalliset toimijat alkoivat kehittää internet-tekniikoita ja www-palveluita. Monet sosiaalisen median piirteistä keksittiinkin jo 1990-luvun puolivälissä, kuten internet-työpöytä, joka vastaa pc:n perusnäkymää.

Hitaat siirtonopeudet sekä työläys tallentaa internetiin hidastivat helppokäyttöisten ja graafisten sovellusten kehittymistä. Kun vuosituhannen vaihteessa sekä laajakaista että internet-tallennustila alkoivat yleistyä, sosiaalisen median kehitys on ollut ripeää.

Esimerkiksi suomalaisopettajat ovat jo pitkään hyödyntäneet tvt:aa (tieto- ja viestintätekniikka) opetuskäytössä internet-kehityksen kanssa rinnakkain ja nyt ottaneet käyttöön sosiaalisen median. Niinikään se sopii erittäin hyvin PBL- eli ongelmalähtöiseen oppimiseen ( problem based learning ). Sosiaalisen median monimuotoisuutta kuvaa myös nk.

yhteisömedia, kuten 1600 kyyjärveläisen Nopola News. Sen lukijoina, toimittajina ja valokuvaajina ovat lähtökohtaisesti jokainen kunnan asukas. Kirjallisuutta aiheesta Bruns, Axel (2008) Blogs, Wikipedia, Second Life, and Beyond: From Production to Produsage,

 • Peter Lang Publishing.
 • Hintikka, Kari A.
 • 2007) Web 2.0 – johdatus internetin uusiin liiketoimintamahdollisuuksiin,
 • TIEKE Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskus ry.
 • Http://www.tieke.fi/mp/db/file_library/x/IMG/20815/file/julkaisu_28.pdf,
 • Viitattu 15.6.2008.
 • Ranta, Pekka (2007) Sosiaalinen Media | SMOOT | AIKE.

Joensuun yliopisto. http://peksujeff.wikispaces.com/sos_media, Viitattu 15.6.2008. Rongas, Anne (2007) Sosiaalinen media opetuksessa – työvälineitä ja käyttöesimerkkejä. http://sosiaalinen.wikispaces.com/, Viitattu 15.6.2008. Surowiecki, James (2004) The Wisdom of Crowds: Why the Many Are Smarter Than the Few and How Collective Wisdom Shapes Business, Economies, Societies and Nations,
Katso täydellinen vastaus

Mitä kuuluu sosiaaliseen mediaan?

Mitä tarkoittaa sosiaalinen media? Mitä tarkoittaa sosiaalinen media? Sosiaalinen media, arkikielessä lyhennettynä some, on useimmiten määritelty neljän eri keskeisen elementin mukaan: 1.) Käyttäjien tuottama sisältö on sen elinehto ja keskeinen osa2.) Sen keskiössä on yhteisöllisyys ja sosiaalinen vuorovaikutus eri käyttäjien kesken3.) Sen käyttäjillä on henkilökohtainen profiili, jolla he linkittyvät eri yhteisöihin, palveluihin ja tietosisältöihin 4.) Sen mahdollistaa teknisesti (uusia teknologioita, käyttäjälähtöisiä suunnitteluperiaatteita, palveluita ja välineitä, joita some hyödyntää) Sosiaalista mediaa on kutsuttu myös yhteisömediaksi, ja sitä voidaan pitää jälkiteollisena ilmiönä, jossa tiedon tuottamisen ja jakamisen tapa on muuttunut vertaistuottamiseksi.

 • Sen tärkein piirre on yhteisöllinen rakenne toiminnassa.
 • Somen kehitys on vaikuttanut yhteiskunnan useisiin eri osa-alueisiin kuten talouteen ja kulttuuriin sekä mullistanut niin yksityishenkilöiden kuin yritystenkin toimintaa.
 • Sosiaalinen media rakentuu sisällöstä, yhteisöistä ja Web 2.0 -teknologioista.

Sosiaalinen media tarkoittaa sovelluksia, jotka perustuvat joko kokonaan käyttäjien tuottamaan sisältöön tai joissa käyttäjien tuottamalla sisällöllä ja käyttäjien toiminnalla on merkittävä rooli sovelluksen tai palvelun arvon lisääjänä. Sosiaalinen media on kattokäsite, joka voidaan jakaa useisiin erilaisiin kategorioihin.

ovat luokitelleet sosiaalisen median kuuteen eri lajityyppiin:1.) Sisällön luominen (mm. blogit, vlogit)2.) Sisällön jakaminen (mm. Youtube)3.) Verkkoyhteisöpalvelut (mm. Facebook, LinkedIn)4.) Yhteistuottaminen (mm. Wikipedia)5.) Virtuaalimaailmat (mm. Second Life) 6.) Lisäsovellukset ja -sisällöt (add-ons) (mm.

Googlen Forms ja Slides) Some on sosiaaliseen vuorovaikutukseen perustuvaa verkkoteknologiaa hyödyntävää tiedon tuottamista, jakamista ja kuluttamista. Suomalaiset käyttävät verkon erilaisia somepalveluita runsaasti. Esimerkiksi nähdään, että pikaviestipalveluita älypuhelimella käyttää 72 % suomalaisista, videopalveluita katsoo 71 % suomalaisista ja yhteisöpalveluita seuraa 61 % suomalaisista.
Katso täydellinen vastaus

Mikä on suosituin sosiaalinen media?

Maailman suosituin sosiaalinen media on Facebook, jolla on 2,9 miljardia käyttäjää maailmanlaajuisesti. Samalla Facebook on 11,2 miljardilla käynnillä maailman kolmanneksi suosituin verkkosivu. Pelkästään Facebookissa julkaistavia tarinoita katsellaan yli 500 miljoonaa kertaa päivässä.
Katso täydellinen vastaus