Mitä Tehdä Kun On Ikävä Exää?

Mitä Tehdä Kun On Ikävä Exää
Haikailetko eksäsi perään? Toimi näin

 1. Ole armollinen itseäsi kohtaan.
 2. Mieti, ketä kaipaat.
 3. Ole rohkeasti kiukkuinen.
 4. Hyväksy, että ero sattuu.
 5. Ota myötätunto vastaan – itseltä ja muilta.
 6. Muista, että aika kultaa muistot.

Katso täydellinen vastaus

Mistä tietää onko Exällä vielä tunteita?

2. Hän kysyy kuulumisiasi. – Ellei ero ole ollut riitaisa ja verinen, useimmat haluavat tietää, että entisellä kumppanilla on kaikki hyvin jatkossakin. Kuulumisten kysyminen on normaalia, jos sen tekee kerran tai kaksi. Mutta jos uteluita tule jatkuvasti, on se merkki siitä, että tunteita sinua kohtaan on vieläkin olemassa.
Katso täydellinen vastaus

Voiko miehellä olla naispuolisia ystäviä?

Miesten ja naisten väliset ystävyyssuhteet eivät koskaan ole täysin platonisia. Wiscnonsin-Eau Clairen yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan naisten ja miesten välinen ystävyys on täyttä puppua. Tutkimuksen mukaan miehillä on naisia useammin kiinnostusta muuhunkin kuin pelkkään platoniseen ystävyyteen.

 • Useimmat naiset ovat kuitenkin vakuuttuneita siitä, että miehen kanssa on mahdollista olla vain ystäviä.
 • Tutkimuksen johtajan April Bleske-Rechekin mukaan selitys ystävyyssuhteiden mahdottomuuteen löytyy evoluutiosta.
 • Bleske-Rechekin mukaan platoniset ystävyyssuhteet ovat historiallisessa mittakaavassa suhteellisen tuore asia.

Miehet ovat kiinnostuneita naispuolisista ystävistään perimänsä takia – miesten suvunjatkamisvietti on naisia voimakkaampi. – Miehillä on suurempi tarve jatkaa geneettistä perimäänsä. Heidän mahdollisuutensa suvun jatkamiseen pienenevät, jos he eivät yritä mahdollisimman montaa naarasta, Bleske-Rechek kertoo.
Katso täydellinen vastaus

Miksi ex ottaa yhteyttä?

Entisen tapailukumppanin yhteydenotto kielii siitä, että yhteisiä aikoja muistellaan lämmöllä. Ihmissuhteet Toisinaan vanha tapailukumppani saattaa ottaa uudelleen yhteyttä jopa pitkien aikojen jälkeen. Yllättävään yhteydenottoon kannattaa suhtautua omaa elämäntilannetta, tilannetajua sekä intuitiota kuunnellen.

Pariterapeutin mukaan viestin takana voi olla myös aitoa kiinnostusta.10.9.2020 Kuvat: iStock Uuden tapailusuhteen aloittaminen on kutkuttavaa aikaa. Toiseen ihmisen tutustuminen saa vatsanpohjan täyttymään perhosista. Parhaimmillaan tapailu on voimaannuttava ja iloinen kokemus. Mutta aina tapailusuhde ei etene kevyttä treffailua vakavammaksi.

You might be interested:  Missä Vika Kun Kanavat Ei Näy?

Suhteen tyssäämiselle voi olla monia syitä: kuormittava elämäntilanne, kiire tai esimerkiksi sitoumukset vanhaan parisuhteeseen. Ei kuitenkaan ole tavatonta, että vanha tapailukumppani päättää ottaa uudelleen yhteyttä kuukausien, vuosien tai jopa vuosikymmenien jälkeen.

 • Yhteydenotto voikin aiheuttaa ihmetystä ja kysymyksiä – varsinkin, jos tapailusta on ehtinyt vierähtää jo pitkä tovi.
 • Usein ensimmäinen mieleen nouseva kysymys on: Miksi juuri nyt? – Todella usein nämä yhteydenotot tapahtuvat viikonloppuisin.
 • Viestin lähettäjä voi olla humalassa ja tulee päähän pälkähdys, että kokeillaan kepillä jäätä, mitä sille toiselle kuuluu, sanoo Mehiläisen pariterapeutti Jouni Pölönen,

Aina kyse ei välttämättä ole yön pikkutuntien aikana saadusta päähänpistosta, vaan viestin takana voi olla aitokin kiinnostus siitä, mitä toiselle kuuluu. – Viesti ei välttämättä tarkoita, että sen avulla haettaisiin esimerkiksi vain satunnaista seksiä.
Katso täydellinen vastaus

Voiko ero kaduttaa?

Eksästä voi olla vaikea päästää irti, etenkin, jos suhteessa oli paljon hyvää. Marika Rosenborg kertoo, mitä itseltään kannattaa kysyä, jos haikailee entisen kumppanin perään. “Ajattelen edelleen eksääni, vaikka erosimme neljä vuotta sitten. En kiinnostu kenestäkään muusta.

Haluaisin laittaa hänelle edelleen viestin, että ero kaduttaa.” Tänä kesänä anonyymillä keskustelufoorumilla Jodelissa on käyty useita keskusteluja eksiin liittyen. Vaikka erosta olisi kulunut jo aikaa, voi entinen kumppani kiinnostaa ja vetää puoleensa vielä pitkänkin ajan päästä. Kysyimme seksuaaliterapeutti ja eroasiantuntija Marika Rosenborgilta, mitä pitäisi tehdä, jos ero kaduttaa? Ja mistä johtuu, että eksä ei lakkaa pyörimästä mielessä? Rosenborgin mukaan erot voivat olla usein epäselviä, jolloin voi tulla epävarma olo siitä, oliko ero oikea päätös.

– Ero voi alkaa kaduttaa, jos suhteessa oli paljon hyvää. Muiden ihmisten tapailun jälkeen saattaa myös joskus huomata, ettei ruoho ole muualla vihreämpää. Joskus syynä voi olla myös helppous, jolloin ei jakseta tai haluta tutustua muihin. Eron jälkeen voi tapahtua myös henkistä kasvua.

Henkinen itsetutkistelu voi saada näkemään entisen kumppanin uusin silmin. – Jokaisen olisi tärkeää kysyä itseltään, mitä kaipaa kun kaipaa parisuhdetta? Eli mitkä ovat ne omat ydintarpeet, joilla tarkoitetaan sitä, mitä tarvitsee parisuhteessa voidakseen olla onnellinen ja tyytyväinen, Rosenborg selittää.

Ydintarpeet eivät ole kaikilla samoja, minkä vuoksi toiset kaipaavat suhteilta eri asioita. Rosenborgin mukaan jokainen voi miettiä, saako tai saiko suhteesta tyydytystä näihin tarpeisiin. – Jos ydintarpeet eivät täyty, niin mikä on syy hakeutua yhteen?
Katso täydellinen vastaus

You might be interested:  Mitä Tehdä Kun Dns Palvelin Ei Vastaa?

Miten kontrolloida tunteita?

Tunteiden tunnistamista ja säätelyä pitää opetella – Tunteita opetellaan näyttämään, tunnistamaan, ilmaisemaan ja säätelemään varhaislapsuudesta asti. Voit itse vaikuttaa siihen, kuinka ilmaiset tunteitasi. Vaikeita tunteita ei pidä tukahduttaa tai turruttaa esimerkiksi päihteillä, sillä kaikki tunteet ovat tärkeitä.

Sen sijaan tunteista on hyvä opetella puhumaan. Kun niistä ja ajatuksistaan puhuu äänen läheiselle, asiat järjestyvät usein myös omassa mielessä. Omista tunteista ja tuntemuksista kannattaa keskustella ystävän, lähiaikuisen tai vaikka kouluterveydenhoitajan kanssa. Yksin ei kannata esimerkiksi pahan olon kanssa jäädä, koska se voi muuttua yksin kannettuna kohtuuttoman suureksi.

Omista tunteista puhuminen helpottaa omaa oloa ja luultavasti myös murheet pienentyvät. Suuren tunteen hetkellä on usein vaikea toimia järkevästi. Vihaisena tuntuu usein siltä, että voisi räjähtää: keho tärisee, kasvot voivat muuttua punaisiksi ja pääkoppa sauhuaa.

 • Nämä tunteet voivat tulla ulos huutamisena tai raivoamisena.
 • Joskus voi tuntua, ettei tunteille ja sille, miten toimit voi tehdä mitään ja ajattelemattomia sanoja vain tulee suusta.
 • Jälkeenpäin tunteen palossa tehty teko ei useinkaan tunnu enää järkevältä.
 • Voit kuitenkin itse vaikuttaa siihen, miten ilmaiset tunteitasi: Huudatko vai kerrotko niistä puhumalla? Riehutko raivona vai pystytkö sanoillasi kuvaamaan tunteitasi? Jos kieltää tunteensa, ne voivat ne purkautua ulos arvaamattomia kanavia myöten, kuten väkivaltana.

Kaikki tunteet ovat sallittuja, mutta teot eivät. Pysähdy hetkeksi miettimään mielessäsi olevia ajatuksia ja sitä tunnetta, joka on kehossasi. Jokainen voi vaikuttaa siihen, kuinka käyttäytyy tai mitä seuraavaksi sanoo. Joskus on todella vaikea hillitä itseään, jolloin voit miettiä, mihin ja miten energiasi purkaisit.

Auttaisiko juoksulenkki, musiikin kuunteleminen, puhelinsoitto kaverille tai vaikka tyynyyn huutaminen? Tunne on aina tunne ja sen lisäksi on myös järki ja tahto. Järkeä käyttämällä keksii varmasti hyviä tapoja käsitellä tunteita. Esimerkiksi väkivalta ja päihteiden käyttö eivät ole järkeviä tapoja tunteiden purkamiseen.

Viina turruttaa tunteita hetkellisesti, mutta humalan mentyä fiilikset ovat entistä huonommat. Väkivaltaan ja päihteisiin turvautuminen aiheuttavat vaikeuksia lisää.
Katso täydellinen vastaus

You might be interested:  Miten Sakon Suuruus Päivää Kohti Määräytyy?

Mistä tietää että toisen tunteet ovat kuolleet?

Onko rakkaus kuollut? Merkit siitä, että et enää rakasta kumppaniasi Rakkauden kuollessa käytös muuttuu yllättävänkin paljon. Kun rakkaus hiipuu, muuttuu myös käytös radikaalisti. Toista ei enää huomioi samalla tavalla ja kaikki hänen käytöksessään lähinnä ärsyttää.

 1. Mutta mistä itse voi tietää, jos ei enää rakastakaan toista? Muutaman pomminvarman merkin tunteiden viilenemisestä löydät alta.1.
 2. Tunnet olosi suhteessa yksinäiseksi.
 3. Un toista rakastaa, on oma kumppani se, jolle tärkeä uutiset haluaa kertoa ensimmäisenä.
 4. Un tunteita ei ole, ei ole myöskään tätä tarvetta.

Tällöin avoimuuden sijaan haluaa vältellä.2. Et tunne enää seksuaalista vetovoimaa kumppaniasi kohtaan, ja seksin määrä suhteessa onkin vähentynyt hurjasti. Se kertoo tunteiden viilenemisestä paljon.3. Jos ette enää kommunikoi, on suhde jo jollain tavalla kuollut.

 • Hyvässä suhteessa asioista, ja ongelmista puhutaan.
 • Jos sen sijaan ei näe suhteella tulevaisuutta, ei myöskään halua avata sisintään.4.
 • Jos sinulle ei ole väliä sillä, onko kumppanisi jonkun toisen kanssa, ovat tunteet kuolleet.
 • Pieni mustasukkaisuus kertoo tunteista ja jos välinpitämättömyys on aina asia, joka nousee esiin, ei suhde voi hyvin.5.

Yhteisen tulevaisuuden ajatteleminen ei tunnu oikealta. Oikeastaan et ajattele sitä lainkaan, vaan näet helposti itsesi jonkun toisen kanssa.6. Jos kunnioitus on kadonnut, ei suhde voi hyvin. Jos siis et kunnioita kumppanisi lainkaan, et myöskään rakasta.7.
Katso täydellinen vastaus

Voiko tunteet kehittyä hitaasti?

Siihen, keneen ihminen ihastuu tai ei ihastu, vaikuttavat monet seikat. Uuteen ihmiseen kannattaisi kuitenkin tutustua rauhassa ja ajan kanssa, sanoo pari- ja perhepsykoterapeutti Suvi Kiuas. Oletko tavannut ihanan tyypin, jonka seurassa on turvallinen ja viihtyisä olo, mutta ihastuksen tunnetta ei kerta kaikkiaan synny, vaikka toivoisit? Tai onko tapailukumppanisi kehunut sinun olevan kaikin tavoin vaimo- tai aviomiesmateriaalia, mutta päättänyt silti lopettaa tapailun ihastumisen tunteen puuttuessa? Mitä edellä kuvatun kaltaisessa tilanteessa oikein pitäisi tehdä? Yksiselitteistä vastausta on ikävä kyllä mahdotonta antaa, sanoo Väestöliiton terapiapalveluiden pari- ja perhepsykoterapeutti Suvi Kiuas,
Katso täydellinen vastaus