Miten Voi Ottaa Kuvan Puhelimen Näytöstä?

Miten Voi Ottaa Kuvan Puhelimen Näytöstä
Windows-tietokoneet – Windows 10 tietokoneilla kuvakaappauksen voi ottaa monella tapaa. Koko ruudun näyttökuvan voi tallentaa suoraan painamalla näppäimistöstä Windows-painiketta sekä Print Screen -painiketta (PrtScn). Tällöin kuva tallennetaan tietokoneen Näyttökuvat-kansioon, joka löytyy Kuvat-kansiosta.

 1. Toinen vaihtoehto on painaa Alt ja PrtScn -painikkeita, jolloin näyttökuva otetaan valittuna olevasta ikkunasta.
 2. Jos taas haluaa taltioida vain tietyn kohdan näytöltä, tulee painaa Windows-, vaihto- ja s-näppäintä, jolloin hiirellä voi valita haluamansa alueen vetämällä.
 3. Pelkän PrtScn -painikkeen painaminen tallentaa kuvakaappauksen leikepöydälle, josta sen voi liittää suoraan esimerkiksi Paint-ohjelmaan.

Windowsille on tarjolla myös oma Kuvakaappaustyökalu, joka löytyy hakemalla sovellusten joukosta. Sen avulla on mahdollista tallentaa kuvakaappaukset koneelle tai lähettää ne sähköpostitse. Lisäksi kuviin voi tehdä merkintöjä.
Katso täydellinen vastaus

Miten ottaa videota puhelimen näytöstä?

Kaappaa video puhelimen näytöstä 1. Lataa Android-puhelimeen Google Play -sovelluskaupasta.2. Avaa sovellus, niin näytön vasempaan reunaan tulee sovelluksen kelluva valikko. Valitse Tallenna (videokamerakuvake) ja seuraavassa näytössä Aloita nyt,3. Pyyhkäise ylhäältä alas, niin pääset lopettamaan tallennuksen.

 • Video tallentuu mp4-muodossa puhelimen tallennustilaan ja siellä AzRecorderFree-nimiseen kansioon.
 • Applen puhelimella on vaivatonta käyttää iPhonen yhdysrakenteista tallennustoimintoa: 1.
 • Avaa Asetukset ja edelleen Ohjauskeskus.2.
 • Valitse Muokkaa säätimiä ja valitse Näyttötallennus -kohdan edessä oleva plusmerkki.3.

Kun haluat tallentaa videota, pyyhkäise Ohjauskeskus esiin näytön alareunasta. Jos haluat videoon äänen, paina pitkään Ohjauskeskukseen ilmestynyttä tallennuspainiketta ja valitse mikrofonin kuva.4. Valitse sitten Aloita tallennus, niin tallennus alkaa kolmen sekunnin kuluttua.5.

 • Tapahtumia voi tallentaa videoksi myös tietokoneen näytöltä.
 • Jos olet esimerkiksi auttamassa ystävää tietokoneongelmissa, voit hoitaa neuvomisen helposti ja havainnollisesti, kun kaappaat näytöltä parin minuutin videoleikkeen, jossa näytät, miten ongelma ratkaistaan.
 • KotiMikron numerossa 13/2018 esitellään ohjelma, jolla kaappaat helposti videokuvaa tietokoneen näytöltä.
 • Voit tallentaa koko ruudun kuvaa, osaa siitä tai valittua ikkunaa.
 1. Osta KotiMikron irtonumero lehtipisteestä tai, niin voit lukea sitä saman tien tietokoneella tai mobiililaitteella -palvelussa.
 2. > Nyt saat yhden numeron KotiMikroa ja pääsyn Etunurkan yli 300 ohjelmaan sekä muuhun sisältöön yhteishintaan vain 3,90 eurolla.

Opret gratis profil, og læs videre, når du er logget ind. Det er nemt, hurtigt og gratis at oprette en profil. Dealen er, du siger ja til at modtage vores nyhedsbrev, og så bliver vi ved med at lave Danmarks bedste bilstof. : Kaappaa video puhelimen näytöstä
Katso täydellinen vastaus

Onko kuvakaappaus rikos?

Toisen ottaman kuvan käyttäminen on rikos – Facebook tarjoaa Ohje- ja tukikeskuksessaan ohjeita ja tietoa siitä, miten tekijänoikeuksia käsitellään palvelussa. Facebook toteaa, että jos kuvan tai videon on ottanut henkilö itse, kuuluvat tekijänoikeudet todennäköisesti hänelle.

 • Tekijänoikeuksien haltijana sinulla on tiettyjä lakisääteisiä oikeuksia.
 • Näitä ovat esimerkiksi oikeus estää muita kopioimasta tai jakelemasta teostasi tai luomasta uusia teoksia teokseesi perustuen.
 • Yleensä tekijänoikeuksia rikotaan, kun henkilö toimii edellä mainitulla tavalla ilman tekijänoikeuden haltijan lupaa”, ohjekeskuksessa kerrotaan.

Kysyimme tekijänoikeusasioihinkin erikoistuneelta asianajaja ja varatuomari Jussi Pirhoselta Vision Law -asianajotoimistosta, mitä kuvalle tai videolle juridisesti tapahtuu, kun sen lataa esimerkiksi Instagramiin. – Lataamalla kuvan esimerkiksi Instagramiin tai Facebookiin, annat näille toimijoille palveluiden sopimusehtojen mukaisesti oikeuden käyttää kuviasi.

Sen sijaan muut kuin käyttöehdoissa mainitut tahot tarvitsevat aina tekijänoikeuden haltijan luvan kuvan käyttämiseen, Pirhonen kertoo. Valokuvat ovat tekijänoikeudella suojattuja teoksia, joten niiden kanssa tulee olla tarkkana. Tekijänoikeuksien rikkominen voi johtaa sakkorangaistukseen. – Valokuvat ovat teoksia, joita suojataan tekijänoikeudella tai tekijänoikeuden lähioikeudelle niin sanotulla valokuvaoikeudella.

Suomen tekijänoikeuslain 2 §:n mukaan tekijänoikeus tuottaa oikeuden valmistaa teoksesta kappaleita. Tekijänoikeuslain 2 §:n mukaan tekijänoikeus tuottaa myös oikeuden määrätä teoksen saattamisesta yleisön saataviin, jona pidetään esimerkiksi sen lataamista internettiin, Pirhonen kertoo.

 1. Tekijänoikeuksia rikotaan silloin, kun joku muu lataa palveluun toisen ottaman kuvan tai videon tai kopioi sen.
 2. Myös kuvakaappaukset ja näyttökuvat, joita on otettu kuvasta, lukeutuvat tähän.
 3. EU-tuomioistuin on eräässä ratkaisussaan todennut, että kun tekijänoikeudella suojattu teos ladataan ilman oikeudenhaltijan lupaa jollekin muulle nettisivulle kuin missä tämä teos on alun perin julkaistu luvallisesti, on kyse teoksen saattamisesta uuden yleisön saataville luvattomasti, sillä teoksen oikeudenhaltija ei voinut ottaa huomioon tällaista antaessaan alkuperäisen luvan teoksen julkaisuun.

– Valokuvaa ei siis saa ilman tekijänoikeuden haltijan lupaa laittaa verkkoon, eikä julkaista esimerkiksi sosiaalisessa mediassa. Se, että ilmoitetaan tekijän nimi ei riitä, Pirhonen toteaa. Tilanne on kuitenkin eri, kun käyttäjät jakavat toistensa julkaisuja palvelussa tarkoitetulla tavalla.

 • Esimerkiksi Instagramissa käyttäjät voivat jakaa toistensa tarinoita ja kommentoida niitä.
 • Facebookin ohjekeskuksessa muistutetaan, että palveluun kannattaa aina ladata itse luotua sisältöä, jolloin varmistaa sen, ettei tekijänoikeuksia riko.
 • Facebook neuvoo kysymään ennen julkaisua itseltään nämä kysymykset: 1.

Loitko kaiken sisällön itse? 2. Onko sinulla lupa kaiken julkaisuun sisältyvän sisällön käyttöön? 3. Kuuluuko käyttö tekijänoikeusrikkomusten jonkin poikkeuksen piiriin? 4. Onko sisältö suojattu tekijänoikeuksilla?
Katso täydellinen vastaus

Mitä tarkoittaa snapshot?

Kuvakaappaus on nopea ja kätevä toiminto niin tietokoneella, tabletilla kuin puhelimella. Voit tallentaa koko ruudun tai tietokoneella myös osan siitä. Myös liikkuvaa kuvaa voi tallentaa. Opettele kuva- ja videokaappaus eri laitteilla. Termit ruutukaappaus, näyttökuva ja englannin screenshot tarkoittavat samaa kuin kuvakaappaus.
Katso täydellinen vastaus

Saako puhelimen näytöstä naarmut pois?

9. Älypuhelimen näytöstä naarmut pois – Älypuhelimen näyttö naarmuuntuu ja likaantuu käytössä. Kokeile seuraavaa niksiä: laita tavallista, valkoista hammastahnaa hieman puuvillaliinaan ja hiero sillä näyttöä pyörivin liikkein. Kun hierot riittävän kauan, naarmut ja lika häipyvät.
Katso täydellinen vastaus

Miten otan kuvakaappauksen Macilla?

Mac-tietokoneet – Applen tietokoneilla näyttökuvien ottaminen tapahtuu myös näppäimistön pikakomennoilla. Jos haluat kaapata kerralla koko näytön, paina vaihtopainiketta, komentopainiketta sekä 3-painiketta, Tällöin kuva tallentuu suoraan työpöydälle.

Jos haluat rajata aluetta, josta kuva otetaan, paina vaihtopainiketta, komentopainiketta sekä 4-painiketta, Tällöin voit valita vetämällä kaapattavan alueen. Näyttökuvia voi ottaa myös kätevästi avaamalla oman Näyttökuva-sovelluksen, Tämä tapahtuu painamalla vaihtopainiketta, komentopainiketta sekä 5-painiketta,

Sovelluksen voi myös hakea suoraan Launchpadin kautta. Sovelluksella on mahdollista valita suoraan, miten kuvan haluaa ottaa ja mihin se tallennetaan. Lisäksi voit ottaa näytöstä videotallenteita.
Katso täydellinen vastaus

You might be interested:  Miksi Raamattu On Tärkeä Protestanttisissa Kirkoissa?

Saako toisen kuvaa jakaa?

Juristi vastaa: Jos joku käyttää minun ottamaa kuvaa somessa kuin omaansa, onko se rikos? – Rikosuhripäivystys Valokuvat nauttivat tekijänoikeussuojaa. Tämä tarkoittaa sitä, että valokuvan ottajalla on oikeus määrätä ottamansa kuvan käyttämisestä ja valokuvaa ei saa julkaista ilman tekijän suostumusta.

Valokuvaajalla on siis oikeus päättää valokuvan julkaisemisesta yleisölle ja tulla ilmoitetuksi teoksen tekijänä. Rikoslaissa on säädetty siitä, milloin tekijänoikeuden loukkaaminen katsotaan rikokseksi. Jotta kyse olisi tekijänoikeusrikoksesta, on kahden edellytyksen täytyttävä. Ensinnäkin tekijänoikeuden loukkaukselta edellytetään ansiotarkoitusta.

Tämä tarkoittaa sitä, että rikoksen tekijän tarkoituksena on ollut saavuttaa taloudellista hyötyä käyttämällä hyväksi esimerkiksi kuvaa, johon jollakin toisella henkilöllä on tekijänoikeus. Toinen edellytys rikoksen täyttymiselle on se, että teko on ollut omiaan aiheuttamaan huomattavaa haittaa ja vahinkoa sille, jolla on tekijänoikeus teokseen.

 • Lisäksi teolta edellytetään tahallisuutta.
 • Se, että toinen henkilö julkaisee toisen henkilön ottaman kuvan omanaan sosiaalisessa mediassa, ei todennäköisesti ole tekijänoikeusrikos.
 • Sen sijaan teolla loukataan kuvan ottajan tekijänoikeutta ja tästä luvattomasta käytöstä käyttäjä on velvollinen suorittamaan tekijänoikeuden haltijalle kohtuullisen korvauksen.

Korvaus on vähintään se hinta, jonka käyttäjä olisi joutunut maksaan asianmukaisesta käyttöluvasta. Anni Santanen Lakimies, OTM : Juristi vastaa: Jos joku käyttää minun ottamaa kuvaa somessa kuin omaansa, onko se rikos? – Rikosuhripäivystys
Katso täydellinen vastaus

Saako toisesta laittaa kuvan nettiin?

Kuvien julkaiseminen – Kuvaaminen ei ole sama asia kuin kuvan julkaiseminen. Kuvan julkaiseminen ei saa loukata henkilön kunniaa tai yksityisyyttä. Valokuva katsotaan henkilötiedoksi. Henkilötietoja ei saa esimerkiksi julkaista netissä ilman henkilön lupaa.

Mikäli valokuvassa on tunnistettavissa henkilöitä, hyvä perussääntö on pyytää kuvaus- ja julkaisulupa. Alaikäisten lasten kohdalla tarvitaan julkaisemiseen lupa myös huoltajilta. Henkilön kuvan käyttäminen markkinoinnissa ja mainonnassa ei ole sallittua ilman kuvassa olevan henkilön lupaa. Mikäli henkilön kuvaa käytetään mainonnassa ilman hänen suostumustaan, on kuvattu oikeutettu korvaukseen kuvan käytöstä.

Jokaisen yksityiselämä ja kunnia on laissa suojattu. Jos julkaisee luvattomasti henkilön yksityiselämästä kuvan siten, että teko on omiaan aiheuttamaan vahinkoa tai kärsimystä kuvassa olevalle henkilölle tai häneen kohdistuvaa halveksuntaa, voi syyllistyä yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämiseen.

 1. Yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisestä voidaan tuomita sakkoa tai enintään kaksi vuotta vankeutta.
 2. Lisäksi voi joutua maksamaan vahingonkorvauksia kärsimyksestä ja muusta vahingosta sekä vastapuolen oikeudenkäyntikulut.
 3. Rikos edellyttää kuitenkin aina tahallisuutta.
 4. Unnianloukkaukseen voi syyllistyä levittäessä toisesta valheellisen tiedon tai vihjauksen, joka on omiaan aiheuttamaan loukatulle vahinkoa tai kärsimystä tai halveksuntaa.

Kunnianloukkaus voi olla törkeä, jos loukkaava tai halventava tieto tai vihjaus levitetään joukkotiedotusvälineessä, kuten lehdessä tai televisiossa, tai muutoin saatetaan lukuisten henkilöiden tietoon, esimerkiksi levittämällä verkossa. Kunnianloukkauksesta voidaan tuomita sakkoa tai enintään kuusi kuukautta vankeutta.

 • Törkeästä kunnianloukkauksesta voidaan tuomita sakkoa tai enintään kaksi vuotta vankeutta.
 • Rikoslaki 24 luku 8 §, 9 § ja 10 § Koulussa valokuvaaminen ja kuvien julkaiseminen Tavanomaisesti koulun retkillä sekä leirikouluissa valokuvataan paljon.
 • Myös oppitunnilla otetaan kuvia.
 • Valokuvaa koskevat säännökset koskevat myös näitä tilanteita.

Oikeus valokuvaan syntyy kuvan ottajalle, ei kuvan kohteelle. Lupa kuvan käyttöön esimerkiksi koulun julkaisussa tai verkkosivuilla tulee pyytää valokuvaajalta. Valokuvassa olevien tunnistettavien henkilöiden kohdalla täytyy huomioida myös yksityisyyden suoja.
Katso täydellinen vastaus

Saako netistä otettua kuvaa käyttää?

Peda.net > Oppimateriaalit > Kopiosto > Usein kysyttyä tekijänoikeuksista Voinko laittaa omille kotisivuilleni jonkun muun ottamia valokuvia, piirtämiä kuvia tai kirjoittamia tekstejä? Kun laitat valokuvia, kuvia tai tekstejä omille kotisivuillesi, ne tulevat kaikkien nähtäville ja tarvitset niiden julkaisemiseen luvan. Tekijänoikeudellisesti kyseessä on teoksen yleisölle välittäminen, joka edellyttää oikeudenhaltijan luvan.

Jos kuva tai teksti on lisensioitu sellaisella Creative Commons –lisenssillä, joka oikeuttaa aineiston vapaan käytön verkossa, voidaan kuvaa tai tekstiä käyttää cc-lisenssin ehtojen mukaisesti. Jos käytät toisen kuvaa tai tekstiä, tulee sen yhteyteen aina merkitä tekijätiedot (tekijän nimi ja lähde, mistä olet kuvan tai tekstin ottanut).

Haluaisin lainata toisten kirjoittamaa tekstiä omassa kirjoituksessani. Onko tämä sallittua? Tekijänoikeuslain nojalla saa toisen kirjoittamaa tekstiä lainata tarkoituksen edellyttämässä laajuudessa, kun tekijä- ja lähdetiedot on merkitty hyvän tavan mukaisesti.

 • Siteerausoikeuden luonteesta johtuen sitä käytetään yleisesti tieteellisessä työssä, opetuksen yhteydessä ja myös arvosteltaessa toisten teoksia.
 • Myös muussa käytössä siteeraaminen on mahdollista.
 • Siteeraaminen on sallittua vain julkistetusta teoksesta eli teoksesta, jonka tekijä on jollakin tavalla saattanut yleisön saataville.

Sitaatilla tulee olla asiallinen yhteys teokseen, johon lainaus otetaan. Sen tulee siis täyttää niin sanottu vetoamisfunktio. Sallitun siteerauksen pituutta eli “tarkoituksen edellyttämää laajuutta” ei ole laissa määritelty, vaan se on ratkaistava aina tapauskohtaisesti.

 1. Yleisesti ottaen voidaan sanoa, että siteeraus ei voi olla kovin pitkä, mutta toisaalta sitaatti ei saa myöskään olla niin lyhyt, että se antaa siteerattavasta teoksesta väärän käsityksen.
 2. Siteerattaessa teosta on aina muistettava mainita sitaatin lähde eli yleensä tekijän nimi ja lähdeteos.
 3. Uinka kauan tekijänoikeus on voimassa? Tekijänoikeus on voimassa tekijän eliniän ja 70 vuotta hänen kuolinvuoden päättymisestä.

Yhteisteosten suoja-ajat lasketaan viimeksi kuolleen tekijän kuolinvuoden päättymisestä. Esimerkiksi elokuvateoksen suoja-ajan päättyminen lasketaan viimeksi kuolleen pääohjaajan, käsikirjoittajan, vuoropuhelun kirjoittajan tai elokuvaa varten luodun musiikin säveltäjän kuolinvuodesta.

Miksi internetistä kopioidun aineiston käyttöön tarvitaan lupa? Tekijänoikeuslain mukaan kirjallisen tai taiteellisen teoksen tekijällä on yksinoikeus määrätä teoksensa käyttämisestä. Tekijän yksinoikeus kattaa kaikki tekniset tavat ja menetelmät, joilla teosta voidaan kopioida. Kopioiminen tai lataaminen verkosta on eräs tapa valmistaa teoksesta kappaleita.

Tekijänoikeuslaki koskee kaikkia teoksia, ilmaisu- ja julkaisutavasta riippumatta. Tästä syystä internetissä olevat teokset ovat samalla tavoin tekijänoikeuden suojaamia kuin muutkin ja niiden käyttöön tarvitaan lupa. Joissakin tapauksissa tekijä on voinut antaa luvan intenetissä vapaasti saatavilla olevien teostensa käyttöön luvan esimerkiksi Creative Commons lisenssillä.

Tällöin teosta saa käyttää lisenssiehtojen mukaisesti. Saako yksityiseen käyttöön kopioida? Teoksista saa kopioida muutaman kappaleen yksityistä käyttöä varten. Oppilaitoksessa tapahtuva kopiointi opetuskäyttöä varten ei ole lain tarkoittamaa yksityistä käyttöä, joten siihen tarvitaan lupa. Teoksen kopioiminen ja lataaminen Internetiin ei ole yksityistä käyttöä ja myös siihen tarvitaan lupa, jos esimerkiksi haluaa laittaa omille kotisivuilleen toisen ottaman kuvan tai tekemän piirroksen.

You might be interested:  Miten Pelata Fortnite Ps4 Ja Xbox One?

Onko teosten tallentaminen ja jakaminen OmaTilassa yksityistä käyttöä? Tallentaessasi tai kopioidessasi aineistoa OmaTilaan, valitset samalla kenelle julkaiset sen. Kun julkaiset aineistoa muille kuin perhepiirillesi, ei kyse ole enää tekijänoikeuslain tarkoittamasta yksityisestä käytöstä.

Tekijänoikeudellisesti valmistat teoksesta kappaleen ja saatat sen yleisön saataville, jotka molemmat kuuluvat tekijän yksinoikeuteen. Tämän vuoksi kopioimiseen ja julkaisemiseen tarvitaan oikeudenhaltijan lupa. Jäljempänä olevat ohjeet koskevat tilanteita, joissa toisen tekemiä teoksia halutaan käyttää ja jakaa laajemmin kuin omassa perhepiirissä, esimerkiksi OmaTilan julkisella etusivulla tai opetusryhmälle.

Toisen tekemän aineiston käyttö Jos haluaa kopioida ja käyttää toisten tekemiä teoksia, tarvitaan siihen yleensä oikeudenhaltijan lupa. Joissakin tilanteissa teosten käyttö voi olla sallittua tekijänoikeuslain nojalla. Opetuskäytössä on mahdollista kopioida ja käyttää teoksia oppilaitoksille hankitulla Kopioston luvalla.

Opioston kopiointiluvista lisätietoa täältä, Oikeudenhaltija on myös voinut sallia teoksensa tietynlaisen käytön (esim. ei-kaupallinen käyttö) jollakin avoimella lisenssillä kuten Creative Commons –lisenssillä. Aina kun käytät toisen tekemää teosta, muista merkitä tekijän nimi ja lähde teoksen yhteyteen.

Kirjallisen aineiston käyttö OmaTilassa Kirjallisia teoksia ovat esimerkiksi lehtiartikkelit, kirjat, runot, blogikirjoitukset ja laulujen sanat. OmaTilaan voit kopioida toisen kirjoittaman tekstin, esimerkiksi laulun sanoituksen tai runon, jos saat siihen luvan oikeudenhaltijalta.

Opettaja tai opiskelija voi Kopioston Digiluvalla kopioida OmaTilaan tekstiä, kuten runoja, laulujen sanoituksia, lehtiartikkeleita ja jakaa niitä oman opetusryhmänsä kesken. Kopioston luvalla voi myös digitoida aineistoja, esimerkiksi skannata kuvan painetusta julkaisusta ja jakaa sen opetusryhmälle vaikka OmaTilan kautta.

Kopioston luvalla ei saa jakaa kopioimaansa ja tallentamaansa aineistoa julkisesti koko maailmalle. Internetistä löytyy paljon sellaisia aineistoja, joiden käytön tekijä on sallinut Creative Commons –lisenssillä. Näiden osalta tulee noudattaa lisenssiehtoja ja kopioidun tekstin yhteyteen merkitä tekijän nimi ja maininta, millä cc-lisenssillä teksti oli lisensioitu.

Voinko kopioida ja jakaa ruokareseptejä? Pelkkiä valmistusohjeita sisältävät reseptit jäävät pääsääntöisesti tekijänoikeussuojan ulkopuolelle, koska ne eivät ole tekijänoikeuslain edellyttämällä tavalla itsenäisiä ja omaperäisiä teoksia. Tekijänoikeus ei suojaa ruokaohjeen tietoja. On kuitenkin huomattava, että resepti saattaa esiintyä esimerkiksi jonkun lehtiartikkelin, keittokirjan tai blogin yhteydessä, joka kokonaisuutena voi olla itsenäinen ja omaperäinen teos ja sen kopioimiseen tarvitaan lupa.

Tässäkin tapauksessa itse ruokaohjeen sisältämät yksityiskohtaiset raaka-ainetiedot ja määrät eivät ole suojattuja ja niitä voi kopioida vapaasti. Kuvan käyttö Kuvia ovat esimerkiksi erilaiset piirroskuvat, valokuvat ja sarjakuvat. Pääsääntöisesti tarvitset piirroksen tai sarjakuvan tekijän tai valokuvaajan luvan, jotta voit kopioida OmaTilaan toisen ottaman tai tekemän kuvan tai esimerkiksi sarjakuvan.

 1. Opioston Digiluvalla opettaja tai opiskelija voi kopioida OmaTilaan kuvia, kuten valokuvia, sarjakuvia tai piirroskuvia, ja jakaa niitä oman opetusryhmänsä kesken.
 2. Opioston luvalla voi myös digitoida aineistoja, esimerkiksi skannata kuvan painetusta julkaisusta ja jakaa sen opetusryhmälle vaikka OmaTilan kautta.

Kopioston luvalla ei saa jakaa kopioimaansa ja tallentamaansa aineistoa julkisesti. Internetistä ja erilaisista kuvapankeista löytyy paljon kuvia, joiden käytön tekijä on sallinut Creative Commons –lisenssillä. Näiden osalta tulee noudattaa lisenssiehtoja ja kopioidun kuvan yhteyteen merkitä tekijän nimi ja maininta, millä cc-lisenssillä kuva oli lisensioitu.

Voinko laittaa profiilikuvaksi jonkun sarjakuvahahmon kuvan? Toisen tekemän piirros tai muun kuvan käyttämiseen tarvitset oikeudenhaltijan luvan. Mikäli kuva on julkaistu internetissä cc-lisenssillä, joka sallii kuvan käytön haluamallasi tavalla, on kuvan käyttäminen mahdollista. Sarjakuvahahmot ovat usein myös suojattuja tavaramerkkinä ja niiden käyttöä rajoittavat siis muutkin säännökset kuin tekijänoikeus.

AV-aineiston käyttö AV-aineistoja ovat kaikki liikkuva kuva kuten tv-ohjelmat, elokuvat, verkkovideot kuten YouTube videot. Pääsääntöisesti tarvitset oikeudenhaltijan luvan, jotta voit tallentaa toisen tekemän verkkovideon esimerkiksi omalle verkkosivullesi.

 1. Suorien hyperlinkkien tekeminen on sallittua, joten voit tehdä linkin esimerkiksi YouTube videoon.
 2. Internetistä löytyy paljon verkkovideoita, joiden käytön oikeudenhaltija on sallinut Creative Commons –lisenssillä.
 3. Näiden osalta tulee noudattaa lisenssiehtoja ja kopioidun kuvan yhteyteen merkitä tekijän nimi ja maininta, millä cc-lisenssillä kuva oli lisensioitu.

Videoiden esittäminen opetuksessa Elokuvien ja videoiden esittämiseen opetuksessa tarvitaan erillinen lupa. Myös verkossa olevien videoiden, kuten YouTube videoiden esittämiseen opetuksessa tarvitaan pääsääntöisesti lupa. Verkossa on kuitenkin useita videoita, joiden käyttö opetuksessa on voitu sallia esimerkiksi Creative Commons-lisenssillä.

On huomattava, että internetissä oleva aineisto on saatettu ladata verkkoon ilman oikeudenomistajan suostumusta. Laittomasti verkkoon ladatun sisällön esittäminen ei ole sallittua. Linkittäminen Hyperlinkittämisessä on kysymys siitä, että linkkiä klikkaamalla siirrytään suoraan toiselle internetsivulle.

Linkittämistä voidaan pitää tekijänoikeudellisesti sallittuna, jos linkitys tapahtuu siten, että käyttäjä huomaa selkeästi siirtymisen toiselle sivustolle ja linkittäminen on tehty muutoinkin hyvän tavan mukaisesti. Saanko muunnella internetistä löytämiäni tekstejä tai kuvia? Oikeus muunnella teosta on tekijän yksinoikeuteen kuuluva oikeus.

Tekijällä on oikeus määrätä teoksestaan muuttamattomana ja muutettuna, käännöksenä tai muunnelmana, toisessa kirjallisuus- tai taidelajissa tai toista tekotapaa käyttäen. Muunnelma syntyy esimerkiksi, kun olemassa olevaan teokseen tehdään lisäyksiä, rajauksia tai muita muutoksia. Muunnelma on esimerkiksi sinfoniasta tehty uusi sovitus tai kirjallisen teoksen tiivistäminen tai kun kirjasta tehdään elokuva tai näytelmä.

Muunnelman tekeminen edellyttää yleensä alkuperäisteoksen tekijän lupaa. Lupaa ei kuitenkaan tarvita, jos alkuperäisteoksen suoja-aika – 70 vuotta alkuperäisen tekijän kuolinvuoden päättymisestä – on kulunut umpeen tai jos teos on julkaistu esimerkiksi sellaisella Creative Commons –lisenssillä, joka sallii muuntelun.

Vapaa muuttaminen Vapaasti muuntelemalla on kuitenkin lupa tehdä uusi teos ilman alkuperäisen tekijän suostumusta. On huomattava, että lopputuloksena täytyy syntyä uusi itsenäinen teos, joka ei ole samaistettavissa alkuperäiseen teokseen. Voinko käyttää toisessa teoksessa olevia tietoa, ideaa ja periaatteita omassa teoksessani? Tekijänoikeus ei suojaa teoksen tietosisältöä, ideoita eikä ajatuksia.

Näitä voit hyödyntää kirjoittaessasi omaa tekstiä tai luodessasi muuta teosta.

Katso täydellinen vastaus

Miten valita monta kuvaa kerralla?

Android-sovellus Voit ladata Play Storesta valmiin Kuvat.fi-sovelluksen kuvien nopeampaan lähetykseen. Alla oleva ohje koskee kuvien lähetystä selaimella ilman sovellusta.

Mene haluaamasi kansioon Kuvat.fi-sivustollasiKlikkaa Lähetä tiedostoja -> KoneeltasiValitse Androidiin aukeavasta valikosta Documents (“Asiakirjat”)Valitse Open From (“Avaa kohteesta”) -valikosta Images (“Kuvat”, joka on ensimmäinen valinta harmaalla ikonilla)Valitse Camera tai muu vastaava sijainti, jossa haluamasi kuvat ovatValitse useampi kuva pitämällä sormea kunkin kuvan päällä pohjassa niin kauan, että kuvan päälle tulee valintamerkki. (Voit valita kaikki oikean yläkulman valikosta Select all,)Klikkaa Open ja lähetys alkaa

Tärkeää: Avaa kohteesta -valikossa on useita Kuvat-vaihtoehtoja. Käytä niistä ensimmäistä, jonka ikoni on harmaasävyinen. Se avaa kuvat suoraan puhelimen omasta tallennusmuistista ja näin pystyy lähettämään useita kuvia kerralla. Androidin tämänhetkisen rajoituksen vuoksi et voi valita Photos- tai Gallery-osioista (alempana, värillisillä ikoneilla) enempää kuin yhden kuvan.
Katso täydellinen vastaus

You might be interested:  Miksi Ruotsin Kansallispäivää Vietetään 6. Kesäkuuta?

Miten iPhone 13 otetaan kuvakaappaus?

Näyttökuvan ottaminen tai näyttötallennuksen tekeminen iPhonessa Valitse versio: iOS 16 iOS 15 iOS 14 iOS 13 iOS 12 Tämän toiminnon muokkaaminen lataa tämän sivun uudelleen

 • iPhonen turvaominaisuudet
 • iPhonen käyttäminen iPadin, iPod touchin, Macin ja PC:n kanssa
 • Turvallisuus ja tietosuoja
 • Käynnistäminen uudelleen, päivittäminen, nollaaminen ja palauttaminen
 • Turvallisuus, käsittely ja tuki

Voit ottaa kuvan näytöstä juuri sellaisena kuin se on tai tallentaa toimintoja näytöllä ja jakaa sen muiden kanssa tai käyttää sitä dokumenteissa.

 1. Tee jokin seuraavista:
  • Face ID:llä varustetussa iPhonessa: Paina sivupainiketta ja äänenvoimakkuuden lisäyspainiketta lyhyesti yhtä aikaa.
  • Koti-painikkeella varustetussa iPhonessa: Paina Koti-painiketta ja sivupainiketta yhtä aikaa ja vapauta ne.
 2. Napauta näyttökuvaa vasemmassa alakulmassa ja napauta Valmis.
 3. Valitse “Tallenna Kuviin”, “Tallenna Tiedostoihin” tai “Poista näyttökuva”. Jos valitset Tallenna Kuviin, voit katsoa sitä Kuvat-apin Näyttökuvat-albumissa tai Kaikki kuvat ‑albumissa, jos iCloud-kuvat on laitettu päälle osiossa Asetukset > Kuvat.

Voit ottaa vieritettävän koko sivun näyttökuvan verkkosivusta, dokumentista tai sähköpostista, joka on niin pitkä, että se ei mahdu kerralla iPhonen näytölle, ja tallentaa sen PDF-tiedostona.

 1. Tee jokin seuraavista:
  • Face ID:llä varustetussa iPhonessa: Paina sivupainiketta ja äänenvoimakkuuden lisäyspainiketta lyhyesti yhtä aikaa.
  • Koti-painikkeella varustetussa iPhonessa: Paina Koti-painiketta ja sivupainiketta yhtä aikaa ja vapauta ne.
 2. Napauta näyttökuvaa vasemmassa alakulmassa ja napauta Koko sivu.
 3. Voit tehdä seuraavaa:
  • Näyttökuvan tallentaminen: Napauta Valmis, valitse Tallenna PDF Tiedostoihin, valitse sijainti ja napauta Tallenna.
  • Näyttökuvan jakaminen: Napauta -painiketta, valitse jakamistapa (esimerkiksi AirDrop, Viestit tai Mail), syötä mahdolliset muut pyydetyt tiedot ja lähetä PDF.

Voit tehdä näyttötallennuksen ja tallentaa ääntä iPhonessasi.

 1. Avaa Asetukset > Ohjauskeskus ja napauta -painiketta Näyttötallennus-kohdan vieressä.
 2. Avaa Ohjauskeskus, napauta -painiketta ja odota kolmen sekunnin käynnistyslaskennan ajan.
 3. Kun haluat lopettaa tallentamisen, avaa Ohjauskeskus, napauta -painiketta tai punaista tilapalkkia näytön yläosassa ja napauta sitten Lopeta.

Avaa Kuvat ja valitse näyttötallennuksesi. Oliko tästä hyötyä? Kiitos palautteestasi. : Näyttökuvan ottaminen tai näyttötallennuksen tekeminen iPhonessa
Katso täydellinen vastaus

Miksi kuvakaappaus ei toimi iPhone?

4. Lataa iPhone – Joskus kuvakaappaus ei toimi, kun iPhonesi akku on vähissä. Voit ladata iPhonen ja odottaa, kunnes laitteesi akun tila on yli 60%. Sen jälkeen voit yrittää kaapata iPhonen näytön uudelleen perinteisellä menetelmällä testataksesi, toimiiko se hyvin.
Katso täydellinen vastaus

Miksi Print Screen ei toimi?

– Print Screen -näppäin kopioi kuvan tietokoneen näytöstä leikepöydälle (ei tulosta kuvaa). Voit käyttää leikepöydällä olevaa kuvaa avaamalla sovelluksen, jossa voit käyttää kuvia, kuten Microsoft Paintin, ja valitsemalla sitten Liitä, Jos näppäimistössä on F-lukitusnäppäin, voit vaihtaa toimintonäppäinten tilojen välillä painamalla näppäintä.
Katso täydellinen vastaus

Mikä on kuvakaappaus?

Kaappaa puhelimen näytön kuva talteen

 • Puhelimen näytön kuvan saa tallennettua kuvatiedostoksi vastaavalla tavalla kuin tietokoneen näytöltä tehdyn ruutukaappauksen.
 • Puhelimella tehtävä kuvakaappaus onnistuu lähes kaikilla puhelimilla samalla menetelmällä, käyttämällä puhelimen painikkeita.

Joissain puhelinmalleissa on valmistajan omia apusovelluksia ja toimintoja näytön kuvan kaappaamiseen. Valmistajien lippulaivamalleissa ja ns. premium-malleissa kuvakaappauksen ottaminen on tehty todella helpoksi ja käteväksi.

 1. Kuvakaappaus onnistuu helposti iPhonen painikkeilla.
 2. Paina yhtä aikaa virtapainiketta ja kotipainiketta.

Kuuluu laukaisijan ääni ja näyttö välähtää. Kuva tallentuu Kuvat-sovellukseen. Uusimmassa iOS-versiossa kuvakaappaus näkyy hetken pienoiskuvana, jonka valitsemalla voi tehdä kuvaan muutoksia ennen tallennusta. Koska iPhone X-, iPhone Xs- ja iPhone Xs Max -puhelimissa ei ole kotipainiketta, kuvakaappaus tehdään hieman eri tavalla kuin muissa iPhone-malleissa.

 • Paina yhtä aikaa virtapainiketta ja äänenvoimakkuuden lisäyspainiketta, niin ruutu tallentuu kuvana ja kuvakaappaus näkyy myös hetken pienoiskuvana.
 • Kuva tallentuu Kuvat-sovellukseen.
 1. Kuvakaappaus onnistuu lähes kaikissa Android-puhelimissa samalla tavalla.
 2. Paina virtapainiketta ja äänenvoimakkuuden pienennyspainiketta, niin näyttökuva tallentuu Gallerian Kuvakaappaukset-kansioon.
 3. Jos puhelimessa on fyysinen kotipainike, niin käytä sitä virtapainikkeen kanssa.

Joissain malleissa, kuten esimerkiksi Sonylla, kuvakaappauksen saa myös niin, että painaa virtapainiketta niin kauan kunnes esiin tulee virrankatkaisunäyttö. Siitä voi valita näyttökuvan tai näyttövideon tallennuksen. Joissain Android-puhelimissa on painikekäytön lisäksiaputoimintoja kuvakaappauksen tekemiseen: Sen lisäksi, että Samsungilla saa näytön kuvan talteen virtapainiketta ja kotipainiketta tai äänenvoimakkuuden pienennyspainiketta painamalla, ruutukaappaus onnistuu lippulaivamalleissa vielä paljon näppärämmin.

 • Myös Huawein puhelimissa kuvakaappaus toimii virta- ja äänenvoimakkuuspainikkeiden yhdistelmällä.
 • Huawein lippulaivamalleissa on lisäksi kätevä aputoiminto.

Näyttökuva tallentuu, kun koputat näyttöä kaksi kertaa yhdellä rystysellä. Kun kopautat rystysellä kerran ja jätät rystysen kiinni näyttöön, voit rajata kaapattavan alueen piirtämällä rystyselläsi. Kahden rystysen kaksoisnapautus käynnistää puolestaan videokaappauksen.
Katso täydellinen vastaus

Mikä on Samsung Capture?

Samsung kuvakaappauksen ottaminen – Kuvakaappaus Samsungin puhelimella onnistuu helposti painamalla virtanäppäintä ja äänenvoimakkuuden vähennysnäppäintä pohjassa samanaikaisesti hetken aikaa. Kuvakaappaus tallentuu automaattisesti ja voit selata kuvakaappauksia puhelimen Galleria-sovelluksessa.
Katso täydellinen vastaus

Miten ottaa Kuvakaappaus Chromella?

Miten koko näytön kuvakaappauksia otetaan – Google Chromebooks Chromebookilla koko näytön kuvakaappausten ottamiseen ei mene koko päivää. Alla olevista ohjeista löydät kaiken tarvittavan kuvakaappausten ja näyttötallenteiden ottamiseen Chromebookilla.

Avaa Pika-asetukset ja valitse “Kuvakaappaus”. Varmista, että haluamasi sisältö näkyy näytöllä. Valitse Kuvakaappaus-työkalussa, haluatko kaappauksen koko näytöstä, tietystä ikkunasta vai tietystä näytön kohdasta. Voit myös luoda tallenteen näytön osasta tai koko näytöstä. Kun olet tehnyt valinnan, klikkaa näytöltä “Kuvakaappaus”.

Kun kuvakaappaus tai tallenne on valmis, se näkyy hyllylläsi Totessa. Se kopioidaan automaattisesti leikepöydälle. Oliko tästä apua? : Miten koko näytön kuvakaappauksia otetaan – Google Chromebooks
Katso täydellinen vastaus

Mistä löydän kuvakaappauksen?

Mitä sinun pitäisi tehdä, jos käytät kolmannen osapuolen kuvankaappaussovellusta? – Entä kuvakaappaukset, jotka olet ottanut kolmannen osapuolen kuvakaappaustyökalulla? Mene vain Asetukset tarkistaaksesi kuvakaappauksen sijainnin. Yleensä kuvakaappaukset tallennetaan Galleria sovelluskansiossa tai Kuvakaappauksia albumi oletuksena. Miten Voi Ottaa Kuvan Puhelimen Näytöstä
Katso täydellinen vastaus

Miten ottaa näyttökuva ipadilla?

Koti-painikkeella varustetussa iPadissa : Paina yläpainiketta ja Koti-painiketta lyhyesti yhtä aikaa. Muissa iPad -malleissa: Paina yläpainiketta ( iPadin oikeassa yläkulmassa) ja jompaakumpaa äänenvoimakkuuspainiketta yhtä aikaa ja vapauta ne.
Katso täydellinen vastaus

Miten Honorilla otetaan Kuvakaappaus?

Paina ja pidä virtapainiketta sekä äänenvoimakkuuden vähentämispainiketta painettuna samanaikaisesti. Kuulet äänen tai näet välähdyksen, joka vahvistaa kuvakaappauksen onnistumisen. Vapauta painikkeet.
Katso täydellinen vastaus